İstanbul'daki yerel seçimlere sayılı günler kala, AK Parti Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi Adayı Mehmet Pamuk, Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali'ye konuk oldu ve yerel gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Pamuk, Küçükçekmece'nin en büyük sorununun kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, bu sorunu çözecek kadronun AK Parti kadroları olduğunu ifade etti.

“İŞ HAYATIM KÜÇÜKÇEKMECE’NİN YAPILARINI İNCELEMEKLE GEÇİYOR”

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

Mehmet Pamuk, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden İnşaat Yüksek Mühendisi unvanıyla mezun olduğunu ve mesleğinin kentsel dönüşümle doğrudan ilgili olduğunu belirtti. Küçükçekmece'nin özellikle depreme dayanıksız ve 1999 öncesi yapılarıyla başa çıkılması gereken bir sorunla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Pamuk, bu konuda ehil bir kadronun gerekliliğine dikkat çekti. “Burada doğdum, büyüdüm; 3 nesildir Küçükçekmece’ye hizmet etmiş bir ailenin evladıyım. Ailemizin ilçemize hizmeti siyaset kurumu içinde de hep oldu. Babam il genel meclis üyeliği, amcam milletvekili olarak görev yaptı. Gençlik kollarında siyasete başlamış biri olarak yerel siyasetin dinamiklerine hakimim. Dolayısıyla Küçükçekmece’nin sorunlarını ve ihtiyaçlarını da iyi biliyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayı ile denetiminde olan kentsel dönüşüm ofisi sahibiyim. İş hayatımın her günü, Küçükçekmece’deki yapıların deprem açısından güvenli olup olmadığını incelemekle geçiyor. Bu nedenle deprem ve Küçükçekmece için anlatacak çok şeyimiz var. Bilindiği gibi Küçükçekmece, tüm İstanbul gibi Marmara’nın ortasından geçen Kuzey Anadolu Fay Hattı’na çok yakın konumlanmış bir ilçedir. Yapı stoğu olarak da önemli miktarda riskli binamız var. Kentlerimizi yaşanabilir hale getirmek bizim için en önemli konudur.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM DESTEĞİNİN 800 BİN LİRASI HİBE VERİLİYOR.”

Özellikle AK Parti hükümetinin yaptığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla kentsel dönüşümde devrim niteliğinde destekler sağlandığını belirten Pamuk, bu desteklerin önemine vurgu yaptı. "Yarısı Bizden kampanyası ile Ak Parti hükümetimiz vatandaşlara aslında yarısından fazlasını veriyor." diyen Pamuk, 1 milyon 500 bin liralık kentsel dönüşüm desteğinin, vatandaşlara sağlanan önemli bir destek olduğunu ifade etti. Pamuk, “100 bin liralık da bir taşınma hibesi var. Bu hibe önden veriliyor. 1 milyon 500 bin liralık kentsel dönüşüm desteğinin yine yarısı hibe oluyor ve toplam 800 bin liralık bir hibe verilmiş oluyor. Kalan da taksitle alınıyor zaten. Bina kentsel dönüşüme girme sürecine başladığı anda ilgili belediyenin gidip 100 bin liralık taşınma yardımını hemen alabilirsiniz. Kampanyanın adı yarısı bizden ama aslında yarısından fazlası bizden (devletten) oluyor. Ben bu devrim niteliğindeki kentsel dönüşüm hamlesinin vatandaşa eksik anlatıldığını düşünüyorum. Devletimiz yarısını değil, yarısından fazlasını veriyor.” ifadelerini kullandı. Yarısı bizden kampanyasından yararlanmak için yapıların iskanlı veya iskansız olmasının fark etmediğini söyleyen Pamuk, “Bağımsız bölüm başına vatandaşlarımız bu kampanyadan yararlanabiliyor. Ayrıca bir kişinin başvurması ve risk raporu alması yeterli. O başvuran kişi de eğer Yarısı Bizden Kampanyası’na başvurmuşsa tüm bina sakinleri bu desteği alma hakkını elde ediyor.” dedi.

“1999 ÖNCESİ YAPILAR DEPREME DAYANIKSIZ”

Mehmet Pamuk, Küçükçekmece'nin yapı stoğunu özetleyerek, özellikle 1999 öncesi binaların depreme dayanıksız olduğunu ve bu konuda kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu belirtti. Pamuk; 2000 yılından sonra yapılan yapıların ise yüzde 90’a varan oranda risksiz yapılar olduğunu söyledi. Ayrıca, AK Parti'nin iş ehli kadrolarıyla bu sorunu çözebileceğini ve AK Parti'nin belediye başkan adayı Aziz Yeniay'ın bu konuda başarılı bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti.

“KURUM VE YENİAY BİR ŞANSTIR”

Son olarak, Pamuk, insan hayatının her şeyden önemli olduğunu vurguladı. "Bu problem AK Parti’nin iş ehli kadrolarıyla çözülebilir. Ben de inşaat yüksek mühendisi olarak bundan anlarım. Aziz Yeniay başkanımız ve İBB Başkan Adayımız Sayın Murat Kurum da inşaat konusundaki uzmanlıklarıyla özellikle depreme hazırlık için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘milli güvenlik sorunu’ tanımlaması yapılarak görevlendirildiler. Murat Kurum ve Aziz Yeniay, İstanbul için bir şanstır. Aziz Yeniay zaten yaptığı 400’ün üzerinde eserle İstanbul’da verdiği sözleri tutan sayılı belediye başkanları arasındadır. Küçükçekmece işi ehline verecek, kentsel dönüşümü çözecek” sözleriyle seçmenden destek istedi. TAYFUN ERCAN

Editör: Anıl Kılıçlı