31 Mart yerel seçimleri kapsamında çalışmalar sürüyor. Siyasiler her platformda kendilerini vatandaşa anlatıyor. Yerel seçime tek başına girme kararı alan İYİ Parti, Esenyurt'ta Kars-Ardahan-Iğdır illerinde önemli bir topluluğu temsil eden Muharrem Yıldız'ı aday gösterdi. Yıldız, İYİ Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı binasında organize edilen toplantıda seçmene seslendi.

Açılış konuşmasını yapan Esenyurt İyi Parti İlçe Başkanı Bülent Ural “biz takım arkadaşlarımız olarak Muharrem başkanımızı destekliyoruz, durmadan Esenyurt’u İstanbul’u iyi yapana kadar çalışacağız bizim için tek yol, adayımız Muarem Yıldız’dır ve desteğinizi bekliyoruz şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

POLAT: İYİ PARTİ İSTİFALARI ÇOK KONUŞULUYOR

İYİ Partili ve iş insanı Özdemir Polat Esenyurt ilçesinde yeni kurulan ekibe başarılar diledi. Polat “Türkiye de 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimde sanki genel seçime gidiliyormuş gibi bir hava yaratılıyor şimdi bizim basından da televizyondan da çok duyduğumuz şey İYİ Parti'nin oyları böldüğü gibi yorumlar. Benim şahsi düşüncem bir parti kuruluyorsa bir amaç için kurulur 100 milyonluk bir nüfusumuz var. Kim toplumu tatmin ediyorsa toplum onu seçer diğer partilerde olduğu gibi bizim partimizde de istifalar oluyor fakat bilinçli bir şekilde İYİ Parti göz önüne koyuluyor” dedi.

Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz

“HER SEÇİMİN KENDİSİNE AİT BİR DİNAMİĞİ VAR”

Polat “Belediye’nin aslı hizmettir bir belediye başkanı kanun çıkaramaz yasa çıkaramaz yapacağı şey temel hizmet. Önce bir temel hizmetlerini yapsınlar. Artık millet gözünü açtı, çağ teknoloji çağı, toplum anladı ve uyandı inşallah seçim ülkemiz için hayırlı olur. Bizim için tek şey toplum. Millet o sandığa gidip oyunu kulansın çıkan herkesin başı gözü üstündedir. Bugün Belediye Başkan Adayımız Muarem Yıldız burada aday kendisi tecrübeli donanımlı biridir ve kendisine bu kutsal yolda başarılar diliyorum teşekkür ediyorum” dedi.

“SERHAT BÖLGESİ YOK SAYILDI”

Yıldız, “Kars Ardahan Iğdır ve Kafkas bölgesi yok sayılıyordu. Dedim eğer orada bir hemşerimiz adaylaştırmazlarsa el ele vereceğiz üçüncü yolu açacağız. İstanbul genelinde yok sayılan topluluk olarak bir ders vermeliyiz. 'Olmazsa biz bağımsız bir aday çıkartmalıyız' dedim. O zaman herkes şaşırdı çünkü sadece ben hemşerilerimiz üzerinden bir açıklama yapmıştım fakat o zaman süreçte Özdemir abiyle sohbet ediyorduk ve 'İYİ Parti bize uygundur, yakındır bize' dedik. Meral Başkanın benim üzerinde hakkı çoktur hep destekçim olmuştur, Burada 81 ilden gelen insanlar yerleşmiştir herkes Anadolu’dan gelirken çocuklarına bir gelecek sunmak için gelmiştir hepsiyle de komşuluğumuz var aynı apartmanda oturuyoruz. Biz bütün zorlukları bitirmişiz gibi siyasi partililer bütün adaylarını Güneydoğudan seçiyor. SSormazlar mı hayırdır burada sadece Güneydoğulular mı yaşıyor amacınız ne burada Türkiye’nin dört bir yanından insanlar var peki niye hiç biriniz başka ilerden aday seçmiyorsunuz buna bir dur dedik. Esenyurtlu vatandaşlarımızı alternatifsiz bırakmayalım ayrıştırma yapmalarına izin vermeyeceğiz.” Dedi.

YILDIZ: ESENYURT KURTULACAK

Muharrem Yıldız uzun yıllardır Esenyurt’un çektiği sıkıntıları kurtarmak için geldiğini dile getirerek, “Küçükçekmece’de 2014 adaylığım vardı ben sadece Esenyurt’a aday olmadım Küçükçekmece’de de aday adayı olmuştum başka bir partiden ne oldu da oradan da kalkıp buraya geldi diye ister istemez insanlar merak ediyor ben Küçükçekmece’de devam ederken şunu gördüm; buradaki seçmenler göz ardı ediliyor.” ifadelerini kullandı.

SORULAR YANITLANDI

Muharrem Yıldız gazetecilerin sorularını yanıtladı sorulardan bir tanesi “önceden bir üçüncü ittifak oluşacağını duyumunu aldık siz de o ittifakın içinde olacaktınız ve neden sonradan İYİ Parti’ye aday oldunuz?” şeklindeydi.

Yıldız şu cevabı verdi; “Bizim ittifaktan kastımız Kars, Ardahan, Iğdır arasında bağımsız bir aday çıkartmak ve bu adayı çıkarttığımız zaman meclis başkanları üyeleri hazırlamak onları oraya taşımak çok zordu kısa bir zaman kalmıştı İYİ Parti burada hazırdı bize yakındı ve bizde aday olduk.” Dedi. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı