KÜÇÜKÇEKMECE-Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in önderliğinde kurulan İYİ Parti 24 Haziran seçimlerine oldukça iddialı giriyor. Tüm seçim bölgelerinde gösterdikleri başarılı adaylarla 24 Haziran’da iktidar almayı hedefleyen İYİ Parti, henüz yeni kurulmasına rağmen seçimin en güçlü partilerinden biri olmayı başardı. Öte yandan İYİ Parti genel merkezi tarafından verilen talimat ile sahalara inen milletvekili adayları, alanlarda kendilerini ve partilerini tanıtarak hem Cumhurbaşkanı seçimleri hem de hükümet seçimleri için vatandaşlardan oy istedi.

VATANDAŞLARDAN TAM NOT

İstanbul 3.Bölge’den ise gerek iş dünyasında gerekse siyasette gösterdiği başarılar ile bilenen Özdemir Polat, İYİ Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı olarak sahalara indi. Seçim çalışmalarına doğduğu ve büyüdüğü Küçükçekmece ilçesinden başlayan Polat’ın çalışmalar sırasındaki tecrübesi ve başarılı hitabı vatandaşlardan tam not aldı.

SEMT PAZARINA ZİYARET

Çalışmalar kapsamında öncelikle Küçükçekmece Fatih Mahallesi’nde kurulan semt pazarını ziyaret eden Polat, burada İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Fatma Çolak ve parti yöneticileri ile beraber hem pazarcılara kolaylıklar diledi hem de pazara alışveriş yapmaya gelmiş olan vatandaşlarla ayaküstü sohbet etti. Bazı vatandaşların talepleri üzerine onlara İYİ Parti rozeti hediye eden Özdemir Polat, “Bizler sizler içinde buradayız.Niyetimiz ve muradımız sizlerle beraber Türkiye’yi dah İYİ yarınlara taşımaktır. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

‘GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ’

Pazar ziyaretinin ardından Cennet Mahallesi yürüyüş yolu’nda  bulunan esnafları ziyaret eden Polat, esnaflara hayırlı işler temennisinde bulundu. Yürüyüş yolu üzerinde gezen vatandaşlarla da konuşan Polat’a vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Öte yandan vatandaşlar tarafından mevcut hükümete karşı gösterilen tepkilerde gözden kaçmadı. Polat’a hitaben, ‘Şuan da iktdar olanlar gitsinler, siz gelin iktidara, halk sizin arkanızda’ diyen vatandaşlar Polat’ı gönülden desteklediklerini ifade etti.

‘TÜRKİYE İYİ OLACAK’

Esnaf ziyareti sonrasında Küçükçekmece Gültepe Mahallesi’nde açılan İYİ Parti seçim bürosunu ziyaret eden İYİ Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Özdemir Polat burada partililer ile bir araya geldi. Yoğun katılım ile açılan seçim bürosunun hayırlı olması temennisinde bulunan Polat partililiere hitaben, “Yoğun bir seçim atmosferinin içine girdik. Bu seçim tabiri caizse bir baskın seçimdir.Teşkilat yapılanmamız tam olarak yerine oturmamışken seçime girmek zorunda kaldık. Ancak bu dar zamanda kısa sürede toparlanarak çalışmalarımıza başladık ve Türkiye genelinde doğru ve güzel bir ivme kazandık. Öyle inanıyorum ki Sayın genel başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımıza Meral Akşenere önderliğinde Türkiye İYİ olacak” ifadelerini kullandı.

‘STK’LARIN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ’

Seçim bürosu açılışı ardından Küçükçemece Ovacıklılar Derneği’ne ziyaret gerçekleştiren Polat, dernek yönetimi ile bir araya gelerek Türkiye siyasetine dair önemli açıklamalarda bulundu.Konuşmasında Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Özdemir  Polat, “Türkiye şuanda ekonomisi ve siyasi çıkmazları ile çok zor bir süreçten geçiyor. İşte bu zor süreçte İYİ Parti halkımıza yeni bir nefes olmuştur. Sayın genel başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız ile beraber ‘Türkiye İYİ olacak’ diye yola çıktık. Çıktığımız bu yolda Sivil Toplum Kuruluşları’nın desteklerini de arkamızda görmek istiyoruz” dedi.

İLÇE BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Dernek ziyareti sonrasında Sefaköy Merkez Camii’nde gerçekleşen iftar programına katılan İYİ Parti 3.Bölge Milletvekili Adayı Özdemir Polat iftar sonrasında mahalle sakinleri ve camii cemaati ile bir araya gelerek sohbet etti. Sohbetin ardından İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’nda parti yöneticili ve parti üyeleri ile bir araya  gelen Polat, burada yaptığı konuşmasında, “Baskın bir seçim ile karşı karşıyayız. Henüz tam toparlanmamışken, teşkilatlarımız çalışmalarını tamamlamadan erken seçime gidiyoruz. Ancak bu dar zamdanda tüm partili arkadaşlarım üstün bir başarı örneği göstererek hem örgütlenme çalışması yürütüyor hem de seçime dolu dizgin hazırlanıyor. Hepinizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

‘İŞTE TÜRKİYE BURADA’

Küçükçekmece’nin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Özdemir Polat, “İlk seçim çalışması alanımızın Küçükçekmece ilçesi olması bizleri çok sevindirdi. Çünkü Küçükçekmece benim büyüdüğüm ilçe. Bu açıdan kendi ilçemde seçim çalışmasına başlamış olmam benim açımdan çok sevindirici bir durum. Sayın genel başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayı’mız Meral Akşener’in talimatı ile seçim çalışmalarına bugün itibari ile başlamış durumdayız.24 Haziran’a kadar durmadan çalışacağız. İlçe yönetimine baktığımızda içinizde doktor, avukat, subay olmak üzere her kesimden arkadaşımız var. Bunun ötesinde doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm illerden gelen ve Küçükçekmece’de ikamet eden değerli arkadaşlarıma baktığımda ‘İşte Türkiye burada’ diyorum” ifadelerini kullandı.

‘İYİ BİR BAŞLANGIÇ’

İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’na gerçekleştirdi ziyaret sonrasında Küçükçekmece Fevzi Çakmak Mahallesi’nde kurulan Hünerli Eller Çarşısı ve Ramazan Şenlik Alanı’nı ziyaret eden Polat’a vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Alan içerisinde kurulan ve yöresel tatların tanıtıldığı şehir stantlarını teker teker gezen Polat, stant görevlileri tarafından ikram edilen yiyecekleri yiyerek onlarla sohbet etti. Renkli karelerin yaşandığı ziyaret sahur vaktine kadar sürerken ziyaret sonrasında İYİ Parti 3.Bölge Milletvekili Adayı Özdemir Polat, Küçükçekmece İYİ Parti İlçe Başkanı Fatma Çolak ve diğer parti yöneticileri alanda içerisinde toplu fotoğraf çektirdi. Gazetemize kısa bir konuşma yapan Özdemir Polat, önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de çeşitli ziyaretler gerçekleştireceğini dile getirerek,” Halkımızn gösterdiği teveccüh bizleri çok mutlu etti. İYİ bir başlangıç yaptık. Diğer ilçelerde de ziyaretlerimiz olacak. İnanıyorum ki Türkiye 25 Haziran’da daha İYİ bir Türkiye olacak” dedi.

Bilal ÇIĞRIM

ÖZDEMİR POLAT KİMDİR ?

İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Özdemir Polat 1 Ocak 1960 tarihinde Kars’ta doğdu.
Baba adı Kerim anne adı Zehra’dır.
İlköğretimini Kars’ta, ortaöğretimini İstanbul’da tamamladıktan sonra genç yaşta iş hayatına atılmıştır.
1984 yılından itibaren tekstil sektöründe faaliyet göstermeye başlamış, ülkemize değer katan işadamları arasına girmeyi başarmıştır.
İstanbul’da bir çok sivil toplum kuruluşunun kuruculuğunda ve yönetiminde aktif olarak yer almıştır.
Özdemir Polat siyasi yaşamına 2000 yılında Demokrat Türkiye Partisi (DTP) Küçükçekmece İlçe Başkanlığı ile başlamış, sonrasında sırasıyla Demokrat Türkiye Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Genel Başkanvekilliği görevinde bulunmuştur.
Özdemir Polat Demokrat Türkiye  Partisi ile Halkın Yükselişi Partisi’nin  birleşmesiyle Genel Başkanlık görevini yerine getirmiştir.
Türkiye’nin umudu Sayın Meral  Akşener’in İYİ Parti’yi kurması sonrasında iş hayatındaki başarısını ve siyasi tecrübesini Türkiye’nin güçlenmesi ve gelişmesi için  değerlendirmek üzere, siyasi  yaşamına İYİ Parti çatısı altında devam etmeye karar verdi.
Özdemir Polat meclisin aldığı  erken seçim kararı sonrasında  İYİ Parti Genel Merkezi tarafından İstanbul 3. Bölge 7. Sıra Milletvekili Adayı gösterildi.
Özdemir Polat, evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi