Türkiye 2017’ye, 2016’da yaşanan acıların bir daha yaşanmaması dilekleriyle girdikten dakikalar sonra İstanbul, Beşiktaş’ta bulunan Reina Gece Kulübü’ne meydana gelen ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği terör olayı ile sarsıldı. Henüz burada meydana gelen olayın yaraları sarılmadan ikinci terör olayı bu kez İzmir’de bulunan Adliye Sarayı’na yönelik meydana geldi. Her iki terör olayının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere iktidar ve muhalefet partileri ve çok sayıda kurum ve kuruluşlardan terörü kınama ve lanetleme mesajları geldi. İstanbul’da Reina’nın önüne her kesimden binlerce insan karanfil bırakarak burada hain saldırının ardından hayatını kaybedenleri andı, terörü lanetledi.
Ayrıca belediye meclislerinin Ocak ayı ilk oturumlarında yaşanan terör olayları kınanarak, birlik beraberlik mesajları verildi.


CANPOLAT: SORUMLULAR DERHAL İSTİFA ETMELİ
Yılbaşı katliamını protesto etmek için Ortaköy'de bulunan Reina adlı kulübün önene gelen ve saldırıda yaşamını yitirenlerin anısına karanfil bırakan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve partililer, hükümeti istifaya çağırdı. Canpolat yaptığı açıklamada, her saldırı olayından sonra terörün yalnızca lanetlendiğini ifade ederken, başta Başbakan ve İçişleri Bakanı olmak üzere tüm sorumluların derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti. Protestoya Canpolat’ın yanı sıra il yöneticileri, ilçe başkanları, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kartal Belediye Başkanı Altıok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu,  ile çok sayıda partili katıldı.

TERÖRE SESSİZ TEPKİ

Reina'da gerçekleşen saldırıyı kınamak, teröre lanet okumak ve yeme-içme sektöründeki birlik ve beraberliği herkese göstermek için TURYİD tarafından "sessiz yürüyüş" düzenlendi. Kuruçeşme'den Reina'ya yürüyen kalabalık mekanın önüne karanfil bıraktı. Hain saldırıda hayatını kaybedenleri anmak, terörü lanetlemek ve sektör içindeki birlik beraberliği herkese göstermek amacıyla “Teröre sessiz tepki” yürüyüşü düzenlendi. TURYİD önderliğinde düzenlenen yürüyüşe Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinadar, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de katıldı.
 
DEMİRER: YAŞAMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Başsağlığı dileklerinin ardından konuşan TURYİD Başkanı Kaya Demirer, “Yetkililer Reina’nın açılmasına izin verdiği zaman en güzel kıyafetlerimizle, eşimizle, dostlarımızla biz burada olacağız. Dünya basınını buraya davet edeceğiz. Tüm dünyaya Türk toplumunun ve yeme-içme sektörünün dayanışma içinde olduğunu göstereceğiz. Yaşamaktan vazgeçmeyeceğiz. İstanbul gibi bir markayı sessizliğe mahkum etmeyeceğiz. Korku tutsaklıktır biz korkmuyoruz” dedi.

TEMURCİ: TERÖRÜ LANETLİYORUZ
AK Parti İstanbul İl Teşkilatı ve ilçe belediye başkanları, Ortaköy’de düzenlenen terör saldırısının ardından düzenledikleri yürüyüşle teröre tepki gösterdi. Ortaköy Camii'nin önünde toplanarak menfur saldırının yaşandığı mekanın önüne kadar yürüyen grup, burada hayatını kaybedenler için karanfil bıraktı. Yürüyüşe AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçe başkanları ve AK partili ilçe teşkilatları katıldı.  İlçe Başkanı Avukat Harun Muş’un yanı sıra ilçe belediye başkanı ve AK Parti ilçe teşkilatları katıldı.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci yaptığı açıklamada, “Bu milletin zenginliklerini adeta bir düşmanlık olarak göstermek istediler. Farklı düşüncelerimiz, siyasi görüşlerimiz, inançlarımız olabilir. Bu milleti kutuplaştırmak isteyen, kutuplar üzerinden kendilerine siyasi emel elde etmeye çalışanlara sesleniyoruz, bu mesele siyasi bir mesele değildir. Bu mesele vatan, millet meselesidir. Bu milletin canı yandığında, bu topraklar üzerinde yaşayan herhangi bir vatandaşımın canı yandığında eğer bizim canımız yanmıyorsa, bu toprakları hak etmiyoruz. Onun için
biz terörü lanetliyoruz" dedi.
 
CHP KADIN KOLLARI: TERÖR SON BULSUN
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları üyeleri, yılbaşı gecesi meydana gelen terör saldırısının ardından Ortaköy Cami’den Reina’nın önüne kadar gerçekleştirdikleri sessiz yürüyüşle terörü lanetlediler. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner ve 39 ilçenin kadın kolları ve üyeleri Reian’ın önüne karanfil bırakarak terörü protesto ettiler. Kadınlar ayrıca yanlarında getirdikleri ve terör olaylarının artık son bulmasını istedikleri dilek ve temennilerden oluşan mektupları bir kutuda topladılar. Bu mektupları hükümet yetkililerine ileteceklerini belirten CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Umarız iktidar bu haykırdığımız mektuplardan bir ders alır ve bu katliamların son bulması için gereğini yapar. Gereğini yapamıyorsa mevcut hükümet, derhal istifa etmelidir. Katliam ülkesi haline gelen Türkiye’de her gün bir yeni acıya uyanmaktan yorulduk” diye konuştu.
 
HAZİNEDAR: YILMAYACAĞIZ; KORKMAYACAĞIZ
Beşiktaş Belediyesi Ocak ayı belediye meclis toplantısına Reina’daki hain terör saldırısı damgasını vurdu. Toplantı saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımız için saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa dileyerek sözlerine başlayan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Beşiktaş halkına seslendiği konuşmasında, “Terörün amacı bizi korkutmak, evlere hapsetmek lütfen amaçlarına ulaşamasınlar, korkmayın, yılmayın. Bu saldırılar bizleri hayattan soğutmayacak. El ele vererek hep beraber mücadele edeceğiz” dedi.
Hazinedar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aynı gün ve korkunç geceden birkaç saat önce Şehitler Tepesi’ne giderek statta gerçekleşen hain saldırıyı lanetleyip, şehitlerimiz için Kur’an okuttuk. Ardından da Ortaköy’de halkımızla buluşup dünyaya ‘burası bir terör ülkesi değil, meydanlardayız korkmayacağız’ mesajı verdik. Her şey güzeldi ama maalesef yeni yılımızı yine karartmaya çalıştılar ve bizi yasa boğdular. Reina’daki hain saldırı hepimize, yaşam şeklimize, insanlığa yapılmıştır. Bir kez daha gördük ki terörün dini, imanı, vicdanı yok. Aklı olan, vicdanı olan bir insan bir eğlence merkezinde yeni yıla umutlarla giren masum insanları neden hedef alır ve katliam yapar.  Bu saldırılar bizleri birbirimize daha da çok bağlayacak, kenetleyecek.”
 
ÇATALKAYA: TERÖRE ALIŞMAYACAĞIZ
Tüm Şişli halkının yeni yılını kutlayan Şişli Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Muharrem Çatalkaya, Şişli Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında söz alarak terörü kınadığı konuşmasında şunları söyledi:
“Ülkemiz yangın yeri. Olaysız, terörsüz günümüz yok gibi. 2016 yılının son ayında yaşananları, anma ve etkinlikleri sizlerle paylaşmak istiyorum. 10 Aralık 2016 Dünya İnsan Hakları Günü’nde ne tesadüftür ki böyle bir günde Beşiktaş’ta Çevik Kuvvet aracına bombalı saldırı düzenlendi. Beşiktaş, Kayseri, yine Beşiktaş ve İzmir’de çok sayıda güvenlik güçlerimizi, sivil vatandaşlarımızı ve ülkemizi ziyarete gelen turistlerimizi kaybettik. Ortadoğu’daki yanlış politik tercihler yüzünden bu olaylar ne zaman bitecek, daha kaç can gidecek? Gelişmekte olan ülkelerde bu gibi durumlarda gereğini yerine getirirler. Ancak bizim ülkemizde sorumlular hala görevdeler. Yaşanan terör olayları yüzünden ülkemiz hızla siyasi ve ekonomik bir kaosa sürükleniyor. Her şeye rağmen CHP olarak terörü karşı olan mücadeleden yılmayacağız, korkmayacağız, alışmayacağız. 2017 yılı ülkemize barış ve huzur getirsin, analar ağlamasın diyoruz.“
 
Editör: Haber Merkezi