Merkezi Aksaray’da bulunan Ağrı Dernekleri Federasyonu iftar yemeği verdi.  Ağrı Dernekleri Federasyonu yeni Başkanı Osman Dinçer’in düzenlediği tanışma ve kaynaşma yemeğinde birçok iş adamı, bürokrat ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile hemşeriler hazır bulundu. Yunus Bekret Genel Sekreter Umut Öztürk, Seyfettin Yıldırım, Ahmet Dumlu, Mesut Çiftçi, Mustafa Ebinç, Erdal Uçar, Ebubekir Tanrıkulu, Şakir Dinç, Bayram Döğer, Orhan Baydar, İsmail Aksu, Yaşar Yahşi, Murat Kaçmaz, Suat Özmen, Mehmet Ceyhan, Ali Kaya, Recep Örs, Ercan Şimşek, Marmara Dernekleri Federasyonu Başkanı Mirze Taşdemir, Arnavutköy Ağrılılar Derneği Başkanı, Patnos Ağrılılar Derneği Başkanı Burhan Önaç ve yönetimi,  Ümraniye Ağrı-Der Başkanı, Kocataş Derneği Başkanı Niyazi Tanış ve Yönetimi, Küçükköyspor Başkanı Metin Ebret, Diyadin Derneği Başkanı Dilaver Özden, Sancaktepe Meclis Üyesi ve Ağsender Başkanı Yaşar Yağşı, TEİAŞ ve BEDAŞ eski Genel Müdürü Abdullah Atalay, iş adamı Vahit Arkan, iş adamı Yunus İsmailoğulları göze çarpan isimlerdi. Ağrılılarca sevilen Van İşadamları Derneği yönetiminden Fetullah Kardaş da iftarda göze çarpan isimlerdendi.    Birlik ve beraberlik mesajı veren STK temsilcileri dernekleri adına günün anlamına binaen konuşma yaptı. Dernek Başkanlarınca yapılan konuşmaların hedefleri ortaktı. STK temsilcileri konuşmalarında “Artık birlik ve beraberliği sağlamalı, şovu ve şovmenliği bırakmalı, gösterişten uzaklaşarak esas konumuza dönmeliyiz. Yani Ağrı ve Ağrılı’nın sorunlarına yönelmeliyiz” diyerek önemli mesajlar verdiler. Konuşma yapan Abdullah Atalay’da “Hemşehrilerimi bir arada gördüğüm için çok mutluyum. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi. 


FEDERASYONUN GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI HAKAN İNÇKE “DERNEKLER GENÇLERİ BİR ARAYA GETİRMEK İÇİN ÖNEMLİ BİR ARAÇ”

Ağrı Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Hakan İnçke konuşmasında gençler için derneklerin önemine değindi. İnçke “Kıymetli hemşerilerim toplumdan uzak yaşamayı tercih etmeyen az sayıdaki gençlerden birisi olarak şunu belirtmek istiyorum. Gençleri kazanmanın en işlevli yolu derneklerden geçiyor. Bu bağlamda gençler dernek yönetimlerinde teşvik edilmeli ve kendilerine belirli platformlarda yer verilmelidir.” Dedi. İnçke projelerden de bahsederek 3 büyük çalışma yapmayı planladıklarını söyledi. Kızılay’la kan bağışı kampanyası düzenlemek istediklerini, yaş grupları oluşturarak gençleri aktif olarak platformlarda çeşitli görevlere teşvik edeceklerini ve futbol turnuvası düzenleyerek sosyo – kültürel anlamda bir etkileşim sağlamak istediklerini ifade etti. 

BAŞKAN OSMAN DİNÇER “BAŞARIDA KENETLENDİĞİMİZ GİBİ BAŞARISIZLIKTA DA KENTLENMELİYİZ”
Ev sahipliği adına konuşma yapan yeni başkan Osman Dinçer önemli konularda açıklamalarda bulundu.  Dinçer “Federasyonumuz ve çatısında bulunan derneklerimiz ile değerlendirmeler yapıp hemen çalışmaya başladık. Yeni yer aldık. Ancak bizim toplumumuzda şöyle bir zihniyet var. Başarıyı görmezden gelip başarısızlığı dikkatle takip ediyoruz. Sansasyonel işler peşindeyiz. Bunu bırakmalı, başarısız olanı teşvik etmeli, cesaretlendirmeliyiz. Çünkü Başarıya düşe kalka ilerleniyor. Bu çerçevede kişisel ve şahsi menfaat ve duyguları bırakarak toplum adamı olmak gerekiyor..” dedi.


Editör: Haber Merkezi