İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Refah Partili  Recep Tayyip Erdoğan ve Fazilet Partili Ali Müfit Gürtuna’nın ardından 15 yıl boyunca Milli Görüş geleneğinden gelen Ak Parti tarafından yönetilmişti.  Tam 25 yıl sonra Sosyal Demokrat Halkçı Parti ile birleşmiş olan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul seçimlerini yeniden kazanmıştı. O günden beri İstanbul’da Ak Parti’nin kan değişimine gideceği ve yeniden yapılanacağı konuşuluyordu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçimlerin tekrarlanması, daha sonra pandemi sürecinin başlaması gibi meseleler nedeniyle kongre süreçleri ertelenince Ak Parti’deki değişim süreci de rafa kalkmıştı. Beklenen operasyon için geçtiğimiz hafta ilk adım atıldı. İstanbul’da Ak Parti’nin kazandığı veya kaybettiği ayırımı yapılmadan tam 22 ilçe başkanına genel merkez tarafından kongrede aday olmamaları tavsiyesinde bulunulduğu iddia edildi. Cumhurbaşkanı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geride bıraktığımız hafta İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etmesinden sonraki gün bazı ilçe başkanları sosyal medya hesaplarından yeniden aday olmayacaklarını açıkladılar.

“BAYRAM ŞENOCAK’IN DURUMU BELİRSİZ”

İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak hakkındaki karar ise henüz kesinlik kazanmış değil. Bayram Şenocak hakkında netleşmeyen bilgiye göre başka bir konumda görevlendirileceği yerine eski KağıthaneBelediye başkanı Fazlı Kılıç’ın getirilebileceği iddia edilirken eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Milletvekili Metin Külünk, eski Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem adları da geçiyor. Bir başka iddia ise Ak Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in İstanbul’a görevlendirileceği şeklinde. Kandemir bilindiği gibi eski İstanbul İl Gençlik Kolları başkanı. Kandemir’in kuruluş dönemindeki gençlik teşkilatı ile İstanbul’a ivme kazandırabileceğine inanılıyor. Tabi Erdoğan’ın, Şenocak’tan memnun olduğu ve devam edeceğini savunanların sayısı da az değil.

“İNANDIĞIMIZ YOLDA GÜCÜMÜZE GÜÇ KATARAK YÜRÜYECEĞİZ”

Ak Parti’nin 7. Olağan kongreleri öncesinde İl Başkanı Bayram Şenocak ilçeleri tek tek dolaşıyor. Kongre hazırlıklarını inceleyip teşkilatlarla değerlendirmelerde bulunuyor. Ak Parti İl Başkanlığı’nın resmi sitesinde şu açıklama yer aldı: “Türkiye'nin partisi AK Parti’mizin lokomotifi İstanbul Teşkilatımızda coşkuyla beklenen ilçe kongrelerimiz için hazırlık süreci başladı. İl Başkanımız Bayram Şenocak, halihazırda devam eden çalışmaları yerinde incelemek ve değerlendirmek için ilçe teşkilatlarımızı ziyaret etti. Önümüzdeki ay itibariyle başlayacak ilçe kongrelerimizde millete hizmete devam edecek dava arkadaşlarımızın yanı sıra, aramıza katılacak yeni isimlerle gücümüze güç katacağız. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'yi geleceğe taşıma davamızda emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Önümüzdeki ay itibariyle başlayacak ilçe kongrelerimiz için hazırlıklar sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Pandemi koşullarına rağmen sadece 40 günde kazandırılan 106.155 yeni üyeyle birlikte 2,5 milyon üyeye ulaşan İstanbul Teşkilatımız, kongre süreciyle gücüne güç katacak. Millete hizmet için ilçe teşkilatlarımızda görevine devam edecek dava arkadaşlarımızın yanı sıra, aramıza yeni isimler de katılacak. Görev değişikliği yapılan teşkilat mensuplarımızın tecrübelerinden, farklı görevlerde istifade edilecek. Türkiye sevdasıyla aramıza katılan yeni dava arkadaşlarımızla partimiz; daha aydınlık daha müreffeh daha güçlü bir Türkiye ülküsü için 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla yürüyemeye devam edecek.” Denildi.

“KURUMSAL YAPI İÇİNDE SÖYLEMLERİN ÖNEMİ YOK”

Ak Parti İstanbul Teşkilatından bir yetkili ise resmi açıklama yapılmadan başkanları göreve devam etmeyecek olan ilçeler hakkında görüş bildirmenin doğru olmayacağını ifade ederek şunları söyledi: “Bazı ilçe başkanlarımız sosyal medya hesaplarından aday olmayacaklarını açıkladılar. Adı geçen ilçelerden bu yöntemle açıklama yapmayanlar çoğunlukta. Bu nedenle şu ilçe bu ilçe demek veya sayı vermek doğru değil. Hem benim sizin için, hem sizin okurunuz için güvenilirliğiniz olmaz. İlçe Başkanlığına devam etmeyecek arkadaşlarımızın sayısı konusunda bir öngörüde bulunmak şuan için ciddiyetsiz bir durum. 

Hatırlayın! Yerel seçimlerde İl Başkanımız Bayram Şenocak’ı bir sürü ilçeden belediye başkan adayı ilan etmişlerdi. Fakat başkanımız şuan görevine devam etti. İl Başkanlığı içinde çeşitli isimler geçiriyorlar. Başkanımızı başka bir göreve yakıştıranda var. Görev alamayacak diyende. Ak Parti kurumsal yapısı içinde bu tip söylemlerin önemi olmadığını herkes bilir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu konuda resmi ağızdan açıklama yapmadığı sürece hiçbir söylemin hükmü yoktur.”

TAYFUN ERCAN- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi