İYİ Parti Bakırköy İlçe Başkanı Cem Lale ve bazı il yöneticilerinin yanı sıra, meclis üyesi adaylarının tamamının katıldığı kahvaltılı toplantıda konuşan Belediye Başkan Adayı Ateş Ünal Erzen, gezerek geldiği sokaklarda geçtiğimiz günlerde yırtılıp çöpe atılan pankartlarının basında yer almasının ardından, şimdi de özellikle yüz bölgesinin falçata ile kesildiğini gördüğünü söyledi. “Bakırköy dışından gelen kişiler, Bakırköy’de terör havası estirmeye çalışıyor” diyerek tepki gösterdi.

BAKIRKÖYLÜLER NASIL YÖNETİLDİĞİNİN FARKINDA

Odasında çaycısını, sokakta denetçisini dövdüren, çalışanına mobing uygulayan, arada sırada da komşu Bulgaristan’a giden zihniyetten başka da bir şey beklenmeyeceğini ifade ederek konuşmasını sürdüren Ünal Erzen, “Bakırköylüler nasıl yönetildiğinin farkında” dedi.

Siyasetçi olmadığını, siyaseti meslek haline getirenler olduğunu ve buna da şiddetle karşı olduğunun altını çizen Ünal Erzen, tüm anket sonuçlarında önde olduklarını ve daha sahaya inmeden yüzde 49 civarında bir orana sahip olduklarını belirtti.

Bakırköy Belediyesi’ni kendisinden devir alan Başkan Bülent Kerimoğlu’nun geçmiş dönemde devir teslim töreni sonrası kendisine gelerek, “Ya Ateş abi, bana yapacak bir şey bırakmamışsın. Yeni dönemde ben ne yapabilirim” diye sorduğunu, kendisinin de var olan hizmetleri devam ettirerek, üzerlerine bir tuğla daha koymasını ve ilçenin estetiği ile ilgili bir şeyler yapması gerektiğini söylediğini ifade etti. Gelinen noktada ise, devir ettiği hiç bir hizmetin devam etmediğini, açılış yapıyorum adı altında mevcut hizmetlerin isim değiştirerek yeniden açılışlarının yapıldığını ve işlevsiz hale getirdiğini söyledi.

Bakırköy’de 10 yıl belediye başkanlığı yaptığını, sosyal demokrasi ve çağdaşlık adına, inandığı sürekli devrimcilik, Atatürkçülük ve altı ok felsefesi ile güzel şeyler yaptıklarına inandığını söyleyen Ünal Erzen, “Bir babanın çocuğuna bırakacağı şekilde miras bırakmıştık” dedi.

MEVCUT BAŞKAN ADAY OLMASAYDI, ADAY OLMAYACAKTIM

İYİ Parti adaylığı belli olduğu halde, Cumhuriyet Halk Parti’li adayın açıklanmasını beklediğini, mevcut başkanın arkasında duramayacaklarını, diğer aday adaylarıyla görüştüğünü ve Kerimoğlu dışında birinin adaylaşması halinde aday olarak çıkmayacağını ifade ettiğini de belirten Ünal Erzen, “Amacım Bakırköy’ü Atatürkçü, sosyal demokraT ve çağdaşlıkla ilgisi olmayan, tamamen ticari zihniyet halindeki bu yönetimden kurtarmak” diyerek devam etti.

Tüm partilerden ciddi teveccüh gördüğünü, yaptıklarının ortada yapacaklarının da hazır olduğunu söyleyerek konuşmasını sürdüren Ateş Ünal Erzen, “Meclise giren arkadaşlarımız girecek, giremeyen olursa bizlerle birlikte olacak. Gurup Başkanımız ilçe başkanımızdır. Hep birlikte yola çıktık, öyle de devam edeceğiz” diyerek meclis üyesi adaylarını tanıttı.

2004-2014 ARASI YAPILAN MERKEZLER İSİM DEĞİŞTİREREK YENİDEN AÇILDI

Ünal Erzen, geçtiğimiz günlerde 2004 yılında Dadyan Okulunun yan sokağının “Mabet Sokak” olan isminin, meclis kararıyla “Dadyan Sokak” olarak değiştirildiğini ve yasal zorunluluk olan mavi sokak tabelasını bizzat kendisinin astığını belirterek, yasal düzenleme ile maviden kırmızıya dönen yeni tabelayı, Başkan Kerimoğlu’nun sokağın ismini değiştirmiş gibi gösterdiğini söyleyerek, geçmiş dönemde yapılan ve yeni dönemde işlevsizleştirilen merkezlerden bahsetti.

BOTANİK PARK’IN HALİ İÇLER ACISI

“Türkiye’nin en yüksek oyun kulelerine ev sahipliği yapan, girişte konuşan dinozor heykelleri olan, su parkı ve oyun ekipmanları ile 11 tematik bahçesi, 262 bin 500 civarı bitki türünün olduğu Botanik Park’ı insanlar hem eğlensin hem de bilgi edinsin düşüncesi ile 96 bin metre kare alana inşa ettik.

E-5 Karayolunun kıyısında olmasından dolayı, ziyaretçileri araç trafiğinin rahatsız edici seslerinden korumak amacıyla kenarlarına ses bariyeri halinde ağaçlar diktik. Çocuk oyun alanları, heykeller, doğal gölet, süs havuzları, göçmen kuşlar için yapılmış bekleme alanları, piknik alanları ve sosyal tesislerini de vatandaşlar gelsin hoş vakitler geçirsin diye yaptık. Yaşlı ve engelliler için de gerekli her şeyi düşündük, parkta gezebilmeleri için golf arabaları tahsis ettik. 24 saat boyunca güvenlik görevlileri olan bir yer yaptık”

Ateş Ünal Erzen, Botanik Park’ın özelleştirildiğini, otoparkında valelerin olduğunu ve geçtiğimiz yıllarda uyuşturucu satılıyor diye basında yer aldığını görmenin, kendisini derinden üdüğünü belirtti.

LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ AMACINA UYGUN İŞLETİLMİYOR

“Türk operasının duayeni Leyla Gencer adına, opera prodüksiyonları ve konserler sergilemek üzere, 10.000 m2 kapalı alana, 300 m2 sahneye ve 1000 kişilik salon kapasitesine sahip 250 kişilik açık hava oditoryumu ile Avrupa yakasının tek opera salonunu açtık. Merkezimiz 2014 yılında Arkitera.com'da en beğenilen ilk 5 proje arasına girmişti. O dönemde kapatılan Atatürk Kültür Merkezi AKM’ye alternatif olması için açmıştık” diyen Ünal Erzen, Leyla Gencer’in kuruluş amacına uygun işletilmediğini de üzüntüyle takip ettiğini söyledi.

OSMANİYE SEMT ÇAMAŞIRHANESİ KALDIRILDI

“Gelir seviyesi en düşük mahallemiz olan Osmaniye’de Semt Çamaşırhanesi ve hemen yanına duş odası yapmıştık. Her gün ortalama 300 kg çamaşır yıkama kapasitesi ile Türkiye’de ilkti. BAKKART’lı her vatandaşımız nevresim, tül perde ve her türlü çamaşırını yıkatabiliyor, aynı gün veya bir gün sonra teslim alabiliyordu. Çamaşır makinesi olmayan ya da bozulan vatandaşlarımızın yanı sıra, yurtlarda kalan öğrencilerimizin faydalandığı ücretsiz hizmet veren bir yerdi. Okuldan gelen çocuklarımız ve kimsesiz vatandaşlarımız, duş hizmetinden yararlanıyordu. Amacımız Bakırköy’de hiçbir vatandaşımızı kimsesiz bırakmamaktı. Göreve geldiklerinde ilk burayı kapattılar”

OKULLARIMIZA SU ARITMA TESİSİ KURMUŞTUK

“Bakırköy’de ilk göreve başladığımızda, ilçemizdeki 44 okula 657 milyar liralık yatırımla su arıtma cihazı kurduk. Çok basit gibi görünen ama çocuklarımızın sağlığını derinden etkileyen bu cihazlarla bir ilke imza atmıştık. Şimdiki siyasi aktörlerin proje olarak sunduğu arıtma sistemini, biz 10 yıl önce Bakırköy’de yapmıştık. Çocuklar hem sağlıklı su içsin, hem de üç beş lirada olsa harçlıklarını suya vermesinler istemiştim. Şimdi bu hizmetimiz ne durumda, bakımları yapılıyor mu hiç bilmiyorum”

“Sağlıkta bir numaraydık. Çocuklarımız için ücretsiz diş polikliniğimiz vardı. Engelliler için havuzumuz, termal kampımız vardı. Öğrenciler için yurtlarımızda, çocuklarımız için kreşlerimizde, sosyal demokrasinin gereği tüm hizmetler eksiksizdi” diyerek devam eden Ateş Ünal Erzen, “İddia ederek söylüyorum, Bakırköy’de bizim dönemimizde belediyenin verdiği hizmet ve fiziksel işler, büyükşehirler dahil Türkiye’nin hiç bir ilinde ve ilçesinde, hatta hayranlıkla baktığımız Eskişehir’de dahi yoktu”

DEPREM ÖNLEMLERİMİZİ ALMIŞTIK

“Ülkemizin deprem gerçeği ve ilçemizin etkilenme oranı bilim adamları tarafından söyleniyor. Bakırköy’deki eski ve yaşlı binaları hesaplarsak ilçemizde bulunan1680 bin binanın yüzde 70’inin durumu ortada. Benim dönemimde BAKUT ile bir proje yapmıştık ve 11 bin 200 binanın taramasını yaparak, hangi binada, hangi dairede kaç kişi yaşıyor, kim yaşıyor, kaç yaşında, sürekli bir hastalığı varmı, kullandığı ilaçlar  nelerdir gibi tespitlerimizi yaparak kayıt altına alınmıştık, almaya da devam ediyorduk. Olası bir depremde, kurtarma ekipleri kayıtlı bilgilerle arama kurtarma çalışmalarını yapsın, binadaki kişi ve sağlık verilerine göre anında müdahale edilebilsin diye uğraşıyordum. Van depremi olur olmaz oraya gittim ve belediyemiz bünyesinde kurulan BAKUT, benden önce gitmiş, AKUT gibi çalışmıştı. Öğreniyorum ki BAKUT’u da, Deprem Konteynırları’nı da kaldırmış”

Genel Kurmay’dan izin alarak Kırklareli, Lüeburgaz tarafından olası bir deprem durumunda ilk olarak Bakırköy’e gelecek arama kurtarma ekibi ile bizzat anlaşma yaptıklarını söyleyerek anlatımlarına devam eden Ateş Ünal Erzen, “Türkiye’nin her yerinde aynı anda deprem olma ihtimali söz konusu olmadığına göre, en sağlıklı çözüm farklı illerden arama kurtarma ekipleri ile anlaşma yapmaktı. Bu düşüncelerle ikinci olarak Karşıyaka Belediyesi ile bir anlaşma imzaladık. Anlaşmanın bir tarafını Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, diğer tarafını ben imzaladım. Hatta bu anlaşma sağlam ve örnek olsun diye ortasına da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu imza attı. Uçak şirketleri ve helikopter firmalarıyla sözleşmeler yaptık. Bu ağ ülke genelinde yapılsa, depremden en az hasarla çıkarız. Ama gidin bakın bu anlaşmalarda kaldırdı, protokolde yırtıp atıldı”

İŞÇİ VE MEMUR MAAŞLARINI BİR GÜN DAHİ GECİKTİMEDİM

Yaklaşık 850 milyon borçla 31 Mart akşamı belediyeyi devir alacağı söyleyen Ünal Erzen, seçimin hemen ardından işçi ve memurların maaş günlerinin de durumunu dşündükçe kahır olduğunu belirterek, “Ne profesyonel iş hayatımda, ne de belediye başkanı olduğum dönemde işçi ve memur maaşlarını bir gün dahi geciktirmedim” dedi.

Belediye Başkanlığı yaptığı 2004-2014 yılları arasında Bakırköy’de yapılanların bu gün ki durumunu gördükçe çok üzüldüğünü ve enerjisini üzülme tarafına değil, gülen yüz tarafına çevirmek istediğini söyleyen Ateş Ünal Erzen “İnsanın anlattıkça yüreği acıyor. Aday olmamın en büyük nedenleri bunlardır” diyerek devam etti.

BAKIRKÖY’ÜN BEKA SORUNU VAR

Ülkenin beka sorununun siyasiler arasında çok tartışıldığını söyleyen Ünal Erzen, “Şu bir gerçek ki, Bakırköy’ün beka sorunu var. Bu zihniyet 5 yıl daha Bakırköy’de kalırsa, asıl ondan sonra Ak Parti Bakırköy’ü kalıcı olarak alır. Bakırköy diye bir şey kalmaz. Bakırköy Esenköy olur”

BÜYÜKŞEHİR’İ EKREM İMAMOĞLU’NUN ALACAĞINA İNANIYORUM

İlk önce eski Bakırköy’ü geri getireceklerini, hizmete açılmayan, açık olsa dahi işlevselliğini kaybeden, amacı dışında kullanılan tüm birimleri yeniden hayata geçirerek işe başlayacağını söyleyen Ünal Erzen, beraberinde Kentsel Dönüşüm ve Tasarım Atölyesi kuracağını, üniversitelerde mimarlık okuyan öğrencilerin uzmanlarla birlikte kuracakları atölyede geleceklerine yatırım yapacaklarını ve yakın tarihte kalkacağı söylenen havaalanı ile ilgili hükümetin karşısına geleceğin mirasçılarının yaptığı tasarımları koyacaklarını belirtti. “Gençleri hem eğiteceğiz, hem de çalışmalarını sağlayacağız. İnşallah İBB’yi de Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu alacak ve bizde gençlerimizin yaptığı kentsel dönüşümü kendisine sunacağız” dedi.

GELECEĞE DÖNÜŞ OLARAK YOLA ÇIKIYORUM

Yine gençler ve çocuklar için Teknoloji Tasarım ve Yazılım Atölyesi açacağını, tüm teknikleri sunarak geleceğin yazılımlarını yapabilecek çocukların önünü açacaklarını söyleyen Ünal Erzen, “100 yıl sonra hepimiz öleceğiz. İradesi dışında dünyaya getirdiğimiz, üzerinde sorumluluğumuzun olduğu çocuklarımıza mutlu bir gelecek sunmak zorundayız. Türkiye’nin yaşaması için hep birlikte çalışmalıyız. Neden Bakırköylü çocuklarımız, yeni bir yazılım, yeni bir donanım ve program icat etmesin. Açacağımız atölyelerde eğitim görecek çocuklarımıza şimdiden söz veriyorum. Onlara yaz tatillerinde Google’den, Apple’den staj imkânı sağlayacağım. Neden Atatürkçü bir çocuğumuz Google sistemi kurmasın. Biz çocuklarımızı böyle eğitirsek, ülkemizin gelecek yüz yıl sonrasından dahi endişemiz olmaz. Geri kalan her şeyi bırakıyorum ve geleceğe dönüş olarak yola çıkıyorum. Tüm yatırımım geleceğe olacak, öteki tarafta bende bunun huzuru ile uyuyacağım” ifadelerini kullandı.

Bakırköylü gençleri Bakırköy’deki iş yerlerinde istihdam etmeleri gerektiğini de sözlerine ekleyen Ünal Erzen, “Yok öyle başka ilçeden gelip, Bakırköy’deki iş yerlerini, parkları bahçeleri kapmak”

GAZETECİLERİN SORULARINA CEVAP VERDİ

Açıklamalarının ardından başkanlığı döneminde halktan kopuk olduğu yönündeki eleştiriler hakkındaki düşüncelerini soran gazetecilerede cevap veren İYİ Parti Bakırköy Belediye Başkan Adayı Ateş Ünal Erzen, “İlçenizdeki vatandaşlarınızın tüm sağlık hizmetlerini verebiliyorsanız, binlerce kişinin evine anında ambulans yollayabiliyorsanız, belediyenin önünden seyahate çıkan vatandaşlarınızı sabahın köründe uğurlayabiliyorsanız, aç kalan vatandaşınız olmasın diye aş evinizde düzenli yemeğinizi pişiriyor, temiz gezsin diye vatandaşınızın çamaşırını yıkıyorsanız, anneler çocuklarını güvenle kreşinize bırakıyor, yurtlarınızda kalan çocukları için gözleri arkada kalmıyor ve sokaktaki hayvanlarınızın bakımı beslenmesi yapılıyorsa vatandaşınız sizi zaten yanında hissediyordur” dedi.

ATATÜRKÇÜ, SOSYAL DEMOKRAT VE ÇAĞDAŞ ADAYDA BİRLEŞELİM

“Bakırköy yeniden Bakırköy” olacak diyen Erzen, “Güçlüyüz ve CHP’li adaydan çok daha iyi durumdayız. AKP gelemez ama Bakırköy’e bu kadar kötülük yapan bir zihniyetle de devam edemeyiz. Gelin Atatürkçü, çağdaş, sosyal demokrat güçlü adayda birleşelim”

CHP İLE HEM İTTİFAKIMIZ, HEM DE GÖNÜL BAĞIMIZ VAR

“Bakırköy CHP’nin zannettiği gibi kale falan da değildir. 99 yılında CHP adayının burada aldığı oy oranı 7.5’tir. Kale efsanesi 2004 den sonra başladı. Bakırköy; yaşam biçimini değiştirmek istemeyen, çağdaş ve Atatürkçü düşünceye sahip insanların yaşadığı bir semttir. İttifak adayımız Ekrem İmamoğlu pankartlarımızda da, seçim otobüsümüzde de vardır. Bizim CHP’ ile, sosyal demokratlarla, Atatürkçüler ile hem ittifakımız var, hem de gönül bağımız var” dedi.

İBB Başkan Adayları Ekrem İmamoğlu’nun toplantılarına mevcut belediye başkanının gitmediğini, yan yana görmediğini, kendisinin ise yan yana gelip, toplantılarına katıldığını da söyleyen Ünal Erzen, “Ekrem İmamoğlu’nu sonuna kadar destekliyoruz” diyerek, katılımcılara son anketlere göre Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğunun müjdesini verdi.

ADIMIZ İYİ, KAYNAĞIMIZ ATATÜRK İLKELERİ

Düşünce tarzı, yaşam felsefesi ve davranış biçimi ile çağdaşlıkta Bakırköylüler ile aynı olduklarını belirten Ünal Erzen, “Biz gerçek Atatürkçüyüz. 6 okun da arkasındayız. Peki karşımızdaki aday için bunu söyleyebilir misiniz?” diye sordu.

“Atatürkçülük sürekli devrimciliktir, sosyal demokrasinin başladığı noktadır” diyerek devam eden Ateş Ünal Erzen, “Bakırköy de Atatürkçü ve sosyal demokrat çizgiden sapıldığını görüyorum. Tüm parti için değil ama Bakırköy için bunu söylerim ve karşısına da çıkarım. Adımız iyi, kaynağımız Atatürk’ün ilkeleri” dedi.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ateş Ünal Erzen, Bakırköy’le ilgili dile getirilen şikayetlere de asla kayıtsız kalmayacağını, mağdur tek bir insan varsa hukuki haklarını sonuna kadar savunacağını, haksız yere işten çıkarılanları geri alacağını, belediyeye, kamuya ve çalışanlara verilen tüm zararların yasal olarak takipçisi olacağını, hiçbir şeyin üzerine havlu atmayacağını ve tehtidlerden de korkmadığını söyleyerek konuşmasına son verdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi