• Adayım; çünkü gelecek nesillere gönül rahatlığı ile bırakacağım bir Bakırköy’ü inşa etmek istiyorum.

• Adayım; çünkü Bakırköy'ün dertlerini ve çözüm yollarını iyi biliyorum.

• Adayım; çünkü yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır

“Bakırköy’ü yeniden İstanbul'un etkin, vizyoner ve en mutlu ilçesi yapmak için yola çıkıyoruz. Gelin Bakırköy’ün çağdaş demokrat ve Atatürkçü yüzünü tekrar hep birlikte geleceğe döndürelim”

“Gelin huzur ve barış içerisinde yaşayacağımız mutlu bir Bakırköy'ü el ele vererek ortaya çıkaralım”

“Bakırköy’ü birlikte yöneteceğiz”

Katılımcı ve sosyal belediyecilik sözü veren Ateş Ünal Erzen, göreve geldiği ilk üç ay içinde yapacaklarını taahhüt ederek imzasını attı.

  1. Nüfus sayısına göre temsil eden üye sayısı değişecek şekilde, öncelikle mahalle muhtarların önderliğinde, her mahallenin meclis üyesinin de sorumlu olacağı ‘Mahalle Meclisleri’ kuracağım.
  2. Mahallenin nüfusuna göre mahalle meclislerinde bir veya iki meclis üyesi de sorumlu olarak görev alacak. Koordinatör olarak belirlenecek meclis üyesi, mahallenin istek ve şikâyetlerini Koordinatör Meclisine yazılı olarak bildirecek.
  3. Mahallelerin sorumlu koordinatör meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve ilgili birim müdürlüklerinin de katılacağı, ‘Koordinatörler Meclis Toplantısı’ en az ayda bir kez düzenli olarak toplantılar yapacak.
  4.  Mahalle Koordinatör Meclis Üyeleri, söz konusu şikayet ve taleplerin yerine getirilip getirilmediğini denetleyerek, takibini yapacak ve ilgilileri durum hakkında bilgilendirecek.
  5. Bakırköy'ün imar hareketleri ile ilgili başta Bakırköy Mimarlar Odası olmak üzere ilgili sivil toplum kuruluşlarından mutlaka görüş alınacak.
  6.  Yukarıda yazılan maddeleri göreve geldiğim ilk 3 ay içerisinde mutlaka hayata geçireceğim.

Taahhüdümdür.

            İMZA

2004 2014 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Ateş Ünal Erzen, dönem içinde hayata geçirdiği hizmetleri sıraladı.

BOTANİK PARK

Yaklaşık 100 bin metrekare alana sahip,  2 Adet 11,50 metre ile Türkiye’nin en yüksek oyun kulelerine de ev sahipliği yapan, girişte konuşan dinozor heykellerinin karşıladığı, su parkı, oyun ekipmanları, tematik bahçeler, şifalı bitkiler, mutfak ve bahçe bitkilerinin gruplanmış olduğu kısımlar çocuklar ve büyükler için hem eğlenmeyi hem de bilgi edinmeyi amaçlayan, enerji ihtiyacının tümünü rüzgar jeneratörleri ve güneş enerji panelleriyle karşılayan Botanik Park’ı İstanbulluların hizmetine açtık.

LEYLA GENCER OPERA VE SANAT MERKEZİ

Kapatılan AKM’ye alternatif olarak, 9.481 metrekare alanaTürkiye'nin en büyük opera salonu olma özelliği taşıyan, akustik ses sistemine, tiyatro, konser, simultane tercüme için her türlü donanımın mevcut olduğu, ulusal ve uluslar arası konferanslara ev sahipliği yapabilecek Leyla Gencer Opera Salonu’nu açtık.

BAKYAŞAM YAŞAM EVİ

Yaş oranı yüksek ilçemizde, 108 odalı, 5 yıldızlı otel konforunda yaşlı bakım merkezi açtık.

TIP MERKEZİ

Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Tıp Merkezi bünyesinde, 13 dalda uzman hekim tarafından; iç hastalıkları, kadın doğum, genel cerrahi, nöroloji, üroloji, ortopedi, travmatoloji, çocuk hastalıkları, göğüs hastalıkları, kulak-burun -boğaz, psikiyatri, göz hastalıkları, cilt hastalıkları ve aile hekimliği alanlarında poliklinik hizmeti veriyorduk.

• İhtiyacı olan herkese belediye eczanemizde kanser ilaçları da dahil, ücretsiz ilaç hizmeti sağlıyorduk.

KREŞLERAÇTIK

'Muazzez İlmiye Çığ (Ataköy, 80) - Zübeyde Anne (Osmaniye,100) -Ülkü Adatepe (Osmaniye, 80) - Barış Manço (Kartaltepe, 80) -Hasan Ali Yücel (Şenlikköy, 60) - Can Yücel (Şenlikköy, 60) -Adile Naşit Çocuk Evi (120) Yaklaşık 600 çocuğumuzun ücretsiz faydalandığı kreşler açtık.

BAKIRKÖY GENÇLİK EĞİTİM MERKEZİ (BAKGEM)

Eğitimde fırsat eşitliği diyerek, Bakırköylü gençleri BAKGEM'de ücretsiz üniversiteye hazırladık.

GEÇİCİ HAYVAN BARINAĞI

Aşılama, kısırlaştırma ve mikroçip ile işaretleme işlemlerinin yapıldığı sokak hayvanları geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi açtık.

OSMANİYE ÇOCUK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

En modern cihazlarla laboratuvar ve görüntüleme merkezi ile Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açtık.

BAKKART-DESTEK BAKKART

Geceleri kimseyi aç yatırmamak için ihtiyaç sahiplerine BAKKART'ı, DESTEK-BAKKART'ı hizmete soktuk.

TÜRKAN SAYLAN KIZ ÖĞRENCİ MİSAFİRHANESİ

Anadolu’dan gelen kız çocuklarımızı, cemaat yurtlarına mecbur kalmasın diye eğitimleri boyunca ücretsiz misafir ettik.

YAZ SPOR VE KÜLTÜR KAMPLARI

8-18 yaş arası çocuklarımızın, sosyal hayata adım atmalarına aracı olduk. Düzenlediğimiz yaz spor ve kültür kampları ile, eğitimle birlikte sosyalleşmelerinin önünü açtık. 

ATATÜRK SPOR VE YAŞAM KÖYÜ

Bakırköy’de sağlıklı bir yaşam alanı sunmaya başladı kapalı yüzme havuzu resim sinema atölyeleri ve spor salonunun yanı sıra 4 futbol sahası ve 4 açık 3 kapalı tenis kortu undan oluşan

BAKIRKÖY KADIN DANIŞMA EVİ

Tamamen ücretsiz, psikolojik tıbbi ve hukuki danışmanlık hizmeti veren kadın danışma evimizi açtık.

ENGELLİLER TERMAL KAMPLARI

Engelli yurttaşlarımızın aileleriyle birlikte katıldığı ücretsiz Termal Kampları düzenledik.

BAKIRKÖY SANAT EVİ VE KENT MÜZESİ

Bakırköy’ün tarihini gelecek nesillere aktaracak olan Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi’ni hayata geçirdik.

Gelir seviyesi en düşük mahallemiz olan Osmaniye’de Semt Çamaşırhanesi ve hemen yanına duş odası yaptık. Günlük 300 kg çamaşır yıkama kapasitesi ile BAKKART’lı vatandaşlarımızın ve yurttaki öğrencilerimizin nevresim, tül perde ve her türlü çamaşırını yıkatıp, aynı gün teslim alabildiği, çocuklarımız ve kimsesiz vatandaşlarımın duş hizmetinden yararlandığı semt çamaşırhanesi kurduk.

OKULLARIMIZDA SU ARITMA TESİSLERİ KURDUK

Binlerce çocuğumuzun okulda elini musluğa dayadığı zaman su içebileceği arıtma sistemi kurduk.

Kent Konseyi gençlik ve kadın meclisleri yine katılımcı bir belediye vizyonunu hayata geçirdik

FİZİK TEDAVİ ve ENGELLİLER REHABİLİTASYON MERKEZİ

Hidroterapi havuzu ve fizik tedavi birimleri gibi her türlü ihtiyacı karşılayacak hizmetlerle donatılmış Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezimizde binlerce vatandaşımıza hizmet verdik.

YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR

KENTSEL DÖNÜŞÜM ATÖLYELERİ

Belediyedeki kentsel dönüşüme dair her türlü düzenleme ve tasarı işin uzmanlarıyla ve bizzat düzenlemelerden yararlanacak kişilerinde ortak çalışmasıyla gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşüm mahalle bazında ve vatandaşlara danışılarak,ihtiyaçları göz önüne alınarak ve kent kültürü korunarak belediye bünyesinde kurulacak ‘Kentsel Dönüşüm Atölyeleri’nde, yapılacak. Mahallenin fiziki yapısı ve ihtiyaçlarına bağlı kalarak hazırlanacak özel projeler, halk onayından geçtikten, onların da olurunu aldıktan sonra son şeklini alacak.

düzenlemeyi paylaşmayacak empati varsayımlara karşı çıkmak deney yapmak ve süreci paylaşımları açmak 4 adımı belediye için düzenlemede olmazsa olmaz hale getireceğiz.

Geleceğin teknolojisini gençler ve çocuklarla birlikte hayal edeceğiz

Bakırköy'ü geleceğe taşıyacak bu projede çocuklar ve gençler geleceğin teknolojisini hayallerinden yola çıkarak hayata geçirme özgüveni kazanacaklar.

Teknoloji Atölyeleri’nde uzman eğitimciler eşiğinde yazılımdan 3D tasarımına,inovasyondanAr-Ge'ye kadar pek çok başlıkta kendi yaşına uygun biçimde üretim, tasarım ve planlama yapacaklar.

Buradan yetişen gençlere daha sonra kendi start-up projelerini oluşturma aşamasında da Bakırköy Belediyesi destek olacak. Şirketleşme aşamalarında belediyenin tahsis edeceği ortak çalışma alanları (co-workingspace) kullanılacak. Bu alanlarda her türden teknolojik altyapı, teknoloji üretimi için hazır olacak.

Ayrıca Bakırköy'deki bu atölyelerde teknoloji üretmeye başlayan gençlerimizin Facebook, SpaceX, Google, Apple gibi dünya devlerinde staj yapması sağlanacak

Editör: Haber Merkezi