CHP Şişli İlçe Başkanı Oya Akman ve yönetim kurulu üyelerinin, yönetim kurulundan 10 kişinin istifasıyla görevlerinin düşürülmesi ardından üç ay geçti. Bu süreçte CHP İstanbul İl Başkanlığı ve CHP Genel Merkezi’nce görevlendirilen parti yöneticileriyle yönetilen ilçe başkanlığında kongre tarihi belli oldu. 14 Kasım’da gerçekleşecek ve büyük olasılıkla iki adayın yarışacağı kongrede Av. Hıdır Tanrıverdi, “Şişli’de Biz Mevsimi Başlıyor” sloganıyla adaylığını, CHP Şişli İlçe Başkanlığı’nda düzenlen toplantıda açıkladı. CHP İstanbul İl Yöneticileri ve çok sayıda partilinin katıldığı adaylık açıklamasında Tanrıverdi, “Seçildiğimde ilk işim parti içindeki çekişmelerin önüne geçmek ve örgütümü toparlayarak, partimin iktidara gittiği bu süreçte en iyi şekilde hizmet üretmek olacak.” dedi.

“ÖRGÜTÜMÜZÜ TOPARLAYACAĞIM”

Adaylık fikrinin daha çok örgütten gelen talepler üzerine ortaya çıktığını, örgütü toparlamak yönünde talepleri emir kabul ederek aday olduğunu belirten Tanrıverdi, “Adaylığımı açıklamak üzere huzurunuza çıkmış bulunmaktayım. Cumhuriyet Halk Partisi hepimizin en kıymetli hazinesidir. Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere hepimiz partimizin iktidara gelmesi için canla başla mücadele ederken, parti içi çekişmelerle zaman ve enerji kaybetmek Şişli örgütümüze zarar vermiştir. Ancak verilen bu zararın telafisi mümkündür. Sizlere söz veriyorum. Seçileceğim ilk günden itibaren, Şişli’deki tüm siyasi grupları tek tek ziyaret edip, ilçe çatısı altında siyaset yapmaları için davet edeceğim. Örgütü birleştirmek, küskünlükleri sona erdirmek ilk hedefim olacak. Şiarımız, kurucumuz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünü ilke edinip, önce örgüt içinde sonra da Tüm Şişli’de barışı sağlayacağız." dedi.

“İLK İŞİMİZ İLÇE BİNAMIZI YENİLEMEK OLACAK”

Göreve gelir gelmez yapacağı ilk hizmetin ilçe binasının yenilenmesi olacağını ifade eden Tanrıverdi, “Mevcut ilçe binamızı 30 yıldır kullanıyoruz.  Sayın Belediye Başkanımız, mazbatasını aldığı ilk gün binamızı değiştireceğine dair söz vermişti. Ona yapacağım ilk ziyarette bu sözünü hatırlatacağım. İlk fırsatta bir kampanya başlatıp, yeni ilçe binasının satın alınması için gerekli girişimleri yapacağım. Tabii ki ilçe binasını değiştirmek belediyemizin görevi değil. Bu nedenle, bu girişimi ilçe başkanlığımızca başlatacağız. Amacımız, yeni, modern, çağdaş, engelli, yaş almış üyelerimizin ihtiyacını karşılayacak, Cumhuriyet Halk Partisi Şişli örgütüne yakışacak yeni bir ilçe binası sağlamaktır.” diye konuştu.  

“MAKAMIN HAKKINI VERECEK BİLGİ VE TECRÜBEYE SAHİBİM”

Cumhuriyet Halk Partisi Şişli’de yeni bir dönem başladığını ifade eden Tanrıverdi, “Herkes kendi görevini yapacak. İlçe başkanı olarak sadece örgütümün halkımın emrinde olacağım. Başka hiçbir güce biat etmeyeceğim. Herkes bilmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi Şişli İlçe Başkanlığı en yüksek makamdır. Bu makamın gereğini yapacak birikim ve tecrübem bulunmaktadır. Yetkimi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden partimizin tüzüğünden ve örgütümün, gücünden almaktayım. Yönetim Kurulu Üyelerim de tıpkı benim gibi, özgür, bağımsız, ilkeli siyasetçiler olacak. Her biri proje ve çalışmalarını özgürce yürütecek. Hiçbir yönetim kurul üyem ilçe örgütü dışında herhangi bir güçten emir almayacak, alamayacaktır. Geçlerimiz ve kadınlarımız da bu süreçte örgüt disiplini içinde özgür iradeleri ile hareket etme olanağı bulacaktır. Bu şekilde Cumhuriyet Halk Partisi siyasetini Şişli’de büyüteceğiz, bunu hep beraber yapacağız.” dedi.

“14 KASIM’DAN İTİBAREN ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATACAĞIZ”

Tanrıverdi daha sonra şunları söyledi; Yeni dönemde bizleri sürekli sokaklarda göreceksiniz. Her mahallede, her sokakta siyasetimizi yapacağız. Ulaşılmadık vatandaş, girilmedik ev, çalmadık kapı bırakmayacağız. Buna huzurunuzda söz veriyorum. Şişli’de sandık sandık, sokak sokak analizlerimizi yaptık. Bütün verilerimiz hazır. Bu veriler çerçevesinde yapılacak ilk seçimlere hazırlığımız 14 Kasım’da başlayacak. Süreç sonunda ilk seçimlerde partimizi iktidar yapacak sonuçlara katkıda bulunacağımızdan hiçbir şüphemiz olmasın.

“İL BAŞKANLIĞIMIZ İLE HER ZAMAN GÜDÜMLÜ UYUMLU ÇALIŞACAK, EŞGÜDÜM İÇİNDE OLACAĞIZ”

İl Başkanlığımızın partimizi iktidara götürecek çalışmalarına en yüksek katılım ve katkıyı verecek ilçenin Şişli olacağına eminim. Halen devam etmekte olan ÖBEK, Sandık Kurulları Çalışmaları, kaldığı yerden devam edecektir. İl Başkanlığımızın başlattığı çalışmaları halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun çizdiği rotayı aynen devam edeceğiz.

“ŞİŞLİ’NİN VE ÖRGÜTÜMÜN ADAYIYIM”

Ben Şişli’nin adayıyım. Örgütün adayıyım. Adaylığımın olgunlaşma sürecinde Şişli Örgütü’nün tüm kesimlerinin desteğini aldım. Bu desteğin nedeni, geçmişte 2 dönem yaptığım ilçe başkanlığım sürecinde yaptıklarımdır. Planlarımız, programlarımız, projelerimiz hazır. Bugün 10 binin üzerinde üye sayısına sahibiz. Seçmen sayısına oranlanırsa İstanbul’da üye sayısı en fazla olan ikinci ilçeyiz. Güçlü bir şekilde geliyoruz. Bu güç, sizin gücünüz, örgütümüzün gücüdür. Bu gücü en iyi şekilde kullanacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum. Emin olun, sizleri mahcup etmeyeceğim. Şişli’de artık ‘Biz Mevsimi’ başlıyor. Hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.  FİDAN UĞUR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi