Daha önce Adana'da öz kardeşini kanser tedavisi gören oğlu gibi gösterip, Türkiye'nin 81 ilini gezerek, üniversitelerde öğrencilerden, hastanelerde de hasta yakınlarına kendini acındırarak yüz binlerce liralık vurgun yapan ve yakalanan 35 yaşındaki Rıdvan Kalem bu kez İstanbul’da görüldü.Kalem’in, başvurduğu yöntemlerden biri ise yerel ve ulusal basında kendi hakkında haberler yaptırmak olduğu biliniyor. Daha önce Adana’da Sarıçam İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Servisi'nde bir kişinin insanların güvenini kötüye kullanarak, dolandırıcılık yaptığı ihbarı üzerine harekete geçmiş Polis Kalem’i suçüstü yakalayarak gözaltına almıştı. Gözaltına alınan zanlının üzerinden Bin 29 lira nakit para ve kendisiyle ilgili yaptırdığı haberlere ait gazete küpürleri de çıkmıştı. O dönem Adana’da yapılan araştırmada Rıdvan Kalem'in, 5 ayrı dolandırıcılık, 2 ayrı hırsızlıkla birlikte uyuşturucu ticareti ve kasten adam yaralamak gibi suçlardan sabıkası olduğu öğrenildi. 2012 yılından bu yana Türkiye'nin 81 ilini gezerek, tam 300 üniversite ve hastaneye giriş ve çıkış kaydı olan Kalem'in, son olarak birkaç gün önce İstanbul’da Metrobüslerde tekrar görülmeye başlandığı öğrenildi.

“Ağzından Kan Geleni Hiç Görmedim”

 Son olarak 10 Mart 2020’de Gazeteci Fırat Yeşilçınar Twitter üzerinden Rıdvan Kalem ile karşılaştığını yazmıştı. Yapılan paylaşımda, “Az önce Rıdvan Kalem adlı vatandaş Marmaray’da yere düştü. Burnundan kan geldi. Hastalığını sordum ağlayarak çocuğunun ilaç katkı parasını veremediğini söyledi. Bu haber küpürünü gösterdi. Haluk Levent ile görüşmüş. Şimdi destek beklediğini söyledi. İletişimini aldım.” yazdığı öğrenildi. 

“Herkes Sizin Gibi Yaparsa Bu İşin Sonu Gelmez”

Yeşilçınar’ın paylaşıma yorum yapan LÖSEV Kurcu Başkanı Dr. Üstün Ezer, dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, “Böyle bir şey olamaz. Hemen Lösev ‘e yönlendirin tedavisine devam edelim Gerekirse 3 değil 300 iğne yapalım. Ama ne olur böyle beyanlarla köşe yazısı yazmayın . Önce Lösev’e bir danışın , yardım isteyin. Herkes sizin gibi yaparsa bu işin sonu gelmez . Lösev yavrularımız için var.” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi