Demokrasi ve Atılım Partisi ( DEVA) Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Turan Veziroğlu, partisinin Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’nın kongresine katılan Ali Babacan’a sürpriz yaptı. Siyasete girme sebebinin Ali Babacan’a hayranlığı olduğunu belirten 30 yaşındaki genç iş insanı Mehmet Turan Veziroğlu DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a pırlantadan hazırlatmış olduğu su damlası şeklindeki DEVA partisi rozetini hediye etti. Veziroğlu’nun jestine karşılık veren Babacan, ilçe başkan yardımcısı Veziroğlu’ndan rozeti kendisine takmasını istedi. Babacan, Veziroğlu’na da aynı koleksiyondan olan bir başka rozeti de kendi elleri ile taktı.

İş adamı Mehmet Turan Veziroğlu’nun pırlantadan yaptırmış olduğu özel koleksiyon DEVA Partisi rozetlerinden sınırlı sayıda hazırlattığı söylendi. Özel koleksiyon rozetler şu ana kadar Genel Başkan Ali Babacan, İstanbul İl Başkanı Erhan Erol ve Küçükçekmece İlçe Başkanı Kaan Engin Özaydemir’e hediye edildi. Babacan’ın Veziroğlu’na taktığıyla beraber dört adet rozetin yakalardaki yerini aldığı belirtildi.

BAŞKAN EKREM YILMAZ TEK ADAYDI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katıldığı Büyükçekmece 1. Olağan İlçe Kongresinde kurucu ilçe başkanı Ekrem Yılmaz tek aday olarak delegelerin karşısına çıktı. Kullanılan oyların tamamını alan Yılmaz seçilmiş başkan olarak görevine devam etme hakkı kazandı. Kongre Büyükçekmece World Point Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“BOLLUK ÜLKESİNİ YOKLUK ÜLKESİNE ÇEVİRDİLER”

Kongrede konuşan Ali Babacan, hukuk ve kurumları ayağa kaldıracaklarını belirterek, "Güveni tesis edeceğiz. Türkiye'yi hızla refaha ve huzura kavuşturacağız. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz." dedi.

“Özgür ve zengin bir Türkiye için" yola çıktıklarının altını çizen Babacan DEVA Partisi olarak emaneti teslim almaya geldiklerini iddia etti. Babacan kongre konuşmasında şu sözleri kullandı: "Bolluk ülkesini yokluk ülkesine çevirdiler. Ülkeyi o eski karne günlerine döndürüyorlar. Sayıyla un alıyoruz, zam korkusuyla kuyruklara giriyoruz. 2009'da bizlerin işin içinde olduğu dönemde 1970'leri, 1990'ları hatırlatıp o günün başarılarıyla övünen Sayın Erdoğan, ülkeyi 2009'lardan 1970'lerin 1990'ların ülkesi haline çeviriyor."

“BİZ ZENGİNLEŞTİRMİŞİZ, ONLAR YOKSULLAŞTIRMIŞ”

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptığı dönem ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dönemindeki dolar cinsinden kişi başına düşen milli gelir farklarını kıyas eden Babacan şöyle devam etti: "Bu önemli çünkü dünyaya göre satın alma gücümüzü gösteriyor. Maliyeti döviz bazında olan ürünlere ne kadar kolay ne kadar zor eriştiğimizi gösteriyor. Diğer ülkelere göre ne kadar zengin ne kadar fakir olduğumuzu gösteriyor. Liyakatli kadroların, istişarenin devrede olduğu dönemde kişi başı düşen milli gelir yılda ortalama 12,2 büyümüş. Son üç yılda milli gelirimiz yıllık ortalama 2,9 düşmüş. Hesap ortada. Biz artırmışız, onlar düşürmüş. Biz bu milleti zenginleştirmişiz, onlar yoksullaştırmış. Görünen köy kılavuz istemez." TAYFUN ERCAN /  KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi