Bakırköy Belediyesi’nin 465 Milyon, 832 Bin TL olarak belirlenen 2018 yılı performans programı hakkında görüş bildiren Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Işıl İlgin Oktay, “Birimlere ayrılan bütçeye bütün olarak baktığımda, bir sol partinin dile getirdiği sosyal belediyecilik anlayışını ve vizyonunu göremiyorum” ifadelerini kullanarak, bütçenin ilçenin ihtiyaçlarına ve gereksinimlerine göre hazırlanması gerektiğini söyledi.

Komisyon raporunda, “Bütçenin Devlet Planlama Teşkilatı ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe hazırlama rehberi dikkate alınarak hazırlanmıştır” ibaresi olduğunu söyleyen Oktay, “Evet siz sadece şeklen dikkate almışsınız. Rakamsal olarak ayarlamışsınız ama ihtiyaçlara göre bir artış yapmayarak, tamamen sosyal belediyecilik vizyonunun dışında bir bütçe hazırlamışsınız” şeklinde konuştu.

AYIRDIĞINIZ BÜTÇEYE KARŞILIK HİZMET VERMİYORSUNUZ

Tiyatro Müdürlüğü’ne ayrılan bütçeyi geçtiğimiz yıllarda da çok bulduğunu, buna karşılık bir Kadın Sığınma Evi’ne bütçe ayrılmayışını ve sosyal yardımlara ayrılan paranın az oluşunu eleştirdiğini söyleyen Işıl İlgin Oktay, “Cevap olarak Cumhuriyet Halk Partili bir arkadaş, misyon olarak kültüre önem verdiklerini, biz Ak partililerin bunu anlamasını beklemediklerini dile getirmişti. Benim eleştirdiğim astronomik miktar değil, ayırdığınız bütçeye karşılık hizmet vermiyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

OPERA BİNASI AMACINA UYGUN KULLANILMIYOR

“Görüntüde bir rakam var, hizmet yok” diyerek eleştirilerine devam eden Ak Partili Işıl İlgin Oktay, “Bizim övünüp durduğumuz bir opera binamız var. Yapılırken akustiğine uygun olsun diye ciddi paralar harcandı. Peki bu binada kaç opera sergilendi. Sadece bir opera izledik. O bina amacına uygun kullanılmamaktadır” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Tiyatroya ayrılan paraların da ciddi bir şaibeli bulduğunu belirten Oktay, kültür ve sanatı belki de CHP’li bir belediye meclis üyesinden daha çok önemsediğini ifade ederek, “Bakırköy Belediyesi ceberruh bir belediyecilik anlayışıyla yönetiliyor” diyerek tepkilerine devam etti.

“Zorbalıkla bütçe oluşturulmaz” diyerek konuşmasına devam eden Işıl İlgin Oktay, “Emlak vergilerindeki aşırı artışlarla bütçenizi büyüttüğünüzü düşünüyorsunuz ve bu rakamları söylüyorsunuz. Önceleri belediye müflis bir tacir gibi davranıyor diyordum ama şimdilerde görüyorum ki belediye esnaf kafasında yönetiliyor” diyerek konuşmasını bitirdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi