Birçok duyarlı hayvansever vatandaşta kendi imkanlarıyla sokak hayvanları için çalışma yaparken, sokak hayvanları için yapılan bir davranış görenleri hayrete düşürdü.
Bakırköy Ataköy’de bulunan Atrium AVM esnafının, avm  önüne sığınarak yattan sokak hayvanlarının altına karton, üstüne ise battaniye örttüldüğünü gören vatandaşlar, çektikleri fotoğrafları sosyal medya da paylaşarak geleceğe dair umutlarının yeşerdiğini, dünyanın ve ülkenin bu iyi yürekli insanlar sayesinde kurtulacağını yazdılar.  

İŞTE O FOTOĞRAF!!!



Hayvanseverler ve duyarlı vatandaşlar arasında çok ses getirerek sosyal medyada paylaşım rekoru kıran fotoğrafı gördükten sonra, çok duygulandığını belirten Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Nurhan Çetinkaya, çorbada benimde tuzum olmalı diyerek harekete geçtiğini belirtti.


Çetinkaya’nın sokak hayvanları için önce 50 battaniye siparişi verdiğini duyan dostları da harekete geçerek battaniye sayısını yüze çıkardı. Musevi Cemaat Başkanları ve üyeleri Yaşar Bildirici, Isak İbrahimzade, Silvio Odavia ve Selim Yeşil’de polar battaniye desteği veren isimler oldu. Battaniyeleri alarak bir kısmını Bakırköy Belediyesi Hayvan Barınağı’nda kalan canlara dağıtan, bir kısmını da Kınalı Ada’da ki hayvansever dostlarına gönderen Çetinkaya, 6 aylık başkan yardımcılığı uygulamasında da hayırlı olsuna gelen ziyaretçilerine de, Noel Bayramı’nda  da geleneksel hediyeleşmelerinde de kendisine kedi köpek maması alınmasını istemişti.

Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi