Eski balıkçılar çarşısının yıllar önce yıktırılmasından sonra sokak aralarındaki tablalarında seyyar satış yapan Sarıyerli balıkçılılar bir süreden beri Sarıyer Belediyesi tarafından iskele üzerine kurulan çadırları kullanıyor. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları olmak üzere kentteki tüm siyasi parti ve yöneticiden bu konuda destek bekleyen balıkçılar bugüne kadar istedikleri çarşıya kavuşamadı. Basın yoluyla da yetkililere ve kamuoyuna konuyla ilgili mesaj veren balıkçılara son olarak AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar çözüm sözü vermişti. Ancak konuyu görüşmek üzere bir araya gelen tarafların toplantısının çözüm yerine anlaşmazlıkla sonuçlandığı öğrenildi.

“SADECE 5 DÜKKAN YAPACAKLARMIŞ”
Balıkçılardan Ali Aktaş gazetemize verdiği bilgide, eski İDO iskelesinin yan tarafındaki boş alana yalnızca 5 tane dükkan yapılmak istendiğini ancak, yıktırılan çarşıda dükkanı olan 20 balıkçının da yeni yerden dükkan istediğini, 5 dükkanın bu talebi karşılamayacağını söyledi.
50 yıllık balıkçı Ali Aktaş, geçtiğimiz aylarda kendilerini ziyaret eden AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar’la ayaküstü yaptığı sohbet sırasında çarşı konusunu gündeme getirmiş ve, “Başkanım, bizim balıkçılar çarşısı ne zaman yapılacak? Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’la geçtiğimiz günlerde Gürpınar Balık Hali’nde karşılaştığımızda kendisine de bu sorunumuzu aktardım bana, ‘Topbaş söz verirse mutlaka yapar’ dedi. Ne zaman yapılacağını merak ediyoruz. Lütfen selamımızı ve bu mesajımızı kendisine iletin” demişti.
Başyaktar da, balıkçı Ali Aktaş’a, Sarıyer’e balıkçı çarşısı yapılması konusunda çalışmalar yürüttüklerini söyleyip, “Başkan Topbaş’a mesajınızı ileteceğim, merak etmeyin, ben de takipçisi olacağım” demişti.

BAYRAKTAR: KENDİ ARALARINDA ANLAŞAMADILAR
Salih Bayraktar, balıkçılar çarşısı konusunu soran gazeteci Tuncay Dağlı’ya, “Balıkçılarla toplantı yaptık. Bizden 20 tane dükkan istiyorlar. Oysaki şuan orada 5 balıkçı satış yapıyor. Yalnızca onlar için dükkan yapabileceğiz. Kendi aralarında anlaşmnalarını söyledik ama anlaşamadılar. Anlaşırlarsa söylediğimiz yerde satış yapacak olanlar için dükkan yapılacak” dedi.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi