4 buçuk sene boyunca Avcılar Belediye Başkan Yardımcılığını başarı ile sürdürdüğünü, bölge halkı ve esnafı tarafından oldukça sevildiğini vurgulayan Burçin Baykal gazetemize bu konuyla ilgili şu açıklama yaptı. Baykal “Daha seçim süreci başlamadan çalışmalarıma başladım ve Küçükçekmece için kolları sıvadım. Benim kararlı ve istikrarlı çalışmalarımı gören bir takım şer odakları, vakit kaybetmeden karalama kampanyasına başladı. Önce dedikodu kazanı çalıştırılıp parti için itibarsızlaştırma operasyonu denendi, başarılamadı. Ardından kulağa fısıldanan iftiralar yüksek sesle konuşulmaya başlandı, şimdi ise olmayan isimlerle, olmayan belgelerle, sahte web siteleri üzerinden ısmarlama iftira haberler yaptırılıyor” ifadelerini kullandı.

DEDİKODU HABERCİLİKTE KAYNAK DEĞİLDİR!

Baykal, Ulusal bir gazetenin ismini yasa dışı bir şekilde kullanan bir operasyon web sitesi, yaptığı iftira haberde "Baykal’ın bu ihaleden kısa bir süre sonra belediyeden ayrılması bir sürü dedikoduyu da beraberinde getirdi" sözlerine yer verdi. Gazetecilik ahlakından zerre nasibini almamış, gazeteci olup olmadıkları bile meçhul olan bu isimsiz grup, 'dedikoduları beraberinde getirdi' ifadesinin gazetecilik için bir belge ve kaynak niteliğinde olmadığını bilmiyor mu?

CHP KAZANSIN DİYE ÇALIŞMAK, SUÇ MU?

Baykal konuşmasının devamında Muhtar adaylarından, belediye başkan aday adaylarına kadar küçükten büyüğü tüm aday ve aday adaylarının elini taşın altına koyduğu, kazanmak için belli bir bütçe ayırdığı yerel seçim sürecinde, benim pankart astırmam, ilan vermem iftiracı web sitesinde ‘Para saçıyor’ başlığıyla yayınlanıyor. Mesnetsiz iddialar ve çamur at izi kalsın zihniyetiyle ‘Parayı çöpten mi buldu!’ tarzı akıl dışı sorularla seçim sürecini manipüle etmeye çalışan bu isimsizler, en çok zararı ise benim şahsına değil, CHP'nin Küçükçekmece'yi alma ihtimaline veriyor. Kulislerde artık yüksek sesle dillendirilen “Küçükçekmece'yi kazansa kazansa Burçin Baykal kazanır” sözleri 'birilerini' çok rahatsız etmişe benziyor. CHP kazansın diye çalışmak suç mu? ifadelerine yer verdi.

BU İFTİRA HABERLER KİMİN ESERİ?

Son sözlerini şöyle tamamlayan Burçin Baykal “En çok merak edilen sorulardan biri ise bu iftiraların arkasında kimlerin olduğu? Ulaştığımız isimler bu iftiraların parti içindeki CHP'nin Küçükçekmece'de kazanmasını istemeyen bir takım truva atları olduğunu söylüyor. Bazı isimler ise haberlerin CHP dışından yaptırıldığını, CHP'nin benim ile Küçükçekmece'yi kazanma ihtimali arttıkça önlem olarak bu tarz iftira haberleri yaptırıldığı söyleniyor.  Bu ahlak dışı, mesnetsiz iddia ve iftiraların atılması talimatını kimlerin verdiği, kimlerin hazırladığı, kimlerin servis ettiği henüz bilinmezken, bilinen tek bir gerçek var o da Burçin Baykal'ın gümbür gümbür geldiği gerçeği.  Unutulmamalı ki gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır!”

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi