İki dönemdir Beyoğlu ilçe Başkanlığı görevini yürüten Bekir Özcan, önümüzde hafta gerçekleşecek İlçe kongresinde bir kez daha aday olduğunu açıkladı. Yoğun katılımın olduğu adaylık açıklamasında bir konuşma gerçekleştiren CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, ‘Dostlarım zorlu bir dönem geçirdik. 24 Aralık 2017 36. Olağan Kongremizde bize görev verdiniz. Yükümüz ağır sorumluluğumuz büyüktü farkındaydık. Umudumuz, örgütümüze sorumluluğumuz büyüktü farkındaydık. Umudumuz, örgütümüze, güvenimiz, partimize bağlılığımız, kurucu iradeden aldığımız güçle her türlü zorluğun üstesinden geleceğimize inancımız tamdı.  Göreve gelmemizin hemen peşinden Cumhurbaşkanlığı ve erken genel seçimler önümüzde duruyordu. Beyoğlu’nda her mahallemizi kapsayan yaygın bir çalışma süreci yürütülmüş adeta 31 Mart yerel seçimlerinin hazırlığı yapılmıştı. Arda arda geçirdiğimiz seçimlerde örgütümüz partimizi ilçede birinci parti yapma mücadelesini başarıyla yürütmüştür. Şimdi iktidar hedefiyle hep birlikte daha ileriye diyerek bir kez daha adayım’ dedi.

‘Bizim için vatan üzerinde yaşayanların huzurudur’

İlçe Başkanı Bekir Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü;  Vatan deyince birileri parsel parsel satılacak arazileri düşünebilir. Biz vatan deyince bu toprakları, bu ülkenin insanını, kurdunu, kuşunu, ağacını, fabrikasını anlıyoruz. Ve bizim vatan sevgimiz ancak bunların hepsi huzurluysa yerini bulur. İlmek ilmek örülen başarıdır İstanbul mücadelesi ve başarının mimarı başta Genel Başkanımız Sayın kemal Kılıçdaroğlu olmakla beraber Cumhuriyet Halk Partisi örgütüdür.

‘Cumhuriyet Halk Partisi direnişin merkezidir’

Bugün yaşadıklarımız bir talan hikayesidir. Talana karşı direnenlerin toplanma alanıdır Cumhuriyet Halk Partisi. Bir kaçış noktası, bir sığınılacak liman değil bizatihi direnişin merkezidir. Bu sebeplerle Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe başkanlığı protokol işi değildir. Sokaklarda mücadeleyi, bedel ödemeyi göze almayı gerektirir. Fabrikaları satılan toprakları talan edilen, açlıktan intiharların olduğu bir ülkede CHP ilçe başkanlığı 24 saatini mücadeleye adamayı gerektirir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi ‘Bazılarının derdi partiyi iktidar yapmak değil, partide koltuk kapmak peşinde. Nasıl belediye başkanı, nasıl milletvekili olurum derdinde. Bize davasına inanan, her türlü saldırıya karşı koyacak ideolojik donanıma sahip parti disiplininden kopmayacak inançlı dava adamı lazım. Bizim davamız, bu ülkenin açlıktan intihar eden vatandaşıdır. Bizim davamız bu ülkenin körpe çocuklarıdır. Bizim davamız, haksızlığa şiddete uğrayan kadınlardır. Bizim davamız, bu ülkenin harcanan gençliğidir. Bizim davamız bir avuç çıkar grubuna peşkeş çekilen vatan toprağıdır.  

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi