İstanbul’da bir anket yapılsa ve kişilere “Hangi ilçede yaşamak istiyorsun” diye sorulsa, Bakırköy’ün açık ara önde çıkacağına inandığını ifade eden Harputluoğlu, Bakırköy’ün geçmişinde ve demokratik yapısında AKP, ANAP ve CHP’nin paydaş olduğunu belirtti. “Eksiklerimiz var ama tamamlamak için de paraya ihtiyaç var” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Bakırköy Belediyesi 2018 yılı mali bütçesinin 465 Milyon, 832 Bin TL olarak belirlenmesine RED veren Ak Partili meclis üyelerine “Bakırköy’ün ürettiği kaynaklar ortada. Keşke 500 olsa da daha güzel şeyler yapsak” diyerek cevap veren CHP’li Harputluoğlu, “İlçemizin yenilenmesi lazım ve bunu İBB ile birlikte yapmamız lazım” dedi.

İBB’nin Bakırköy’e üvey evlat muamelesi yaptığını ve 30 senedir ana alterleri yapmadığını söyleyen Mustafa Harputluoğlu, ilçe nüfusunun yaşlı olduğunu, kaldırımlarda yürüyemediğini ve ilçenin en gözde yerlerinin İBB’ye ait olduğunu söyleyerek konuşmasına devam etti. Herkesin kendi öz eleştirisini yaparak yola devam edebileceklerini söyleyen Harputluoğlu, vatandaşın vergisini ödediğini ve İBB’nin de bundan payını aldığını belirterek, “Sizler kendinize ait olan yerleri yapın, bizde utanalım” diyerek devam etti.

2005 yılında Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nu kimin hazırladığının unutulmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Mustafa Harputluoğlu, 2018 yılı mali performans programında müdürlükler bazındaki artışların, azalışa geçen müdürlükleri dengelemek amaçlı olduğunu söyledi.

Yüksek bütçesi ile en çok eleştiri alan Fen İşleri ve Tiyatro Müdürlüğü hakkında da görüş bildiren Mustafa Harputluoğlu, “Fen İşleri Müdürlüğü bütçesi ile Hizmet Binası yapıyoruz. Okullarımızın tamiratları ve belediye mülkiyetleri de bu müdürlüğe dahil” dedi.

“Biz sanata, sağlığa ve kültüre para harcarız” diyerek devam eden Harputluoğlu, Bakırköy nüfusunun yüzde 19’u nun genç olduğunu, kalan kısmının ise orta yaş ve üstü olduğunu belirterek, “Biz yarınlarımızı orta yaş ve üstü için nasıl rahat yaşanacağına yönelik çalışmalar yapmalıyız” diyerek, eleştirileri için de Ak Partili meclis üyelerine teşekkür etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi