Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bahçelievler İlçe Başkanlığı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçe binasında yerel gazetecileri kahvaltıda ağırladı. CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, İlçe Başkan Yardımcıları; Nülüfer Şimşek, Bahoz Can Denli, İlçe Gençlik Kolu Başkanı Atakan Pozam ve İlçe eski Gençlik Kolu Başkanı Fırat Erdoğan yer aldı.

ÇELİK GAZETECİLER ADINA FİDAN DİKTİRDİ

Gazetecilerle yapılan toplantıda konuşan İlçe Başkanı Özgür Çelik, “Ne yazık ki ülkemizde gazetecilik yapmak zor, yerel gazetecilik daha zor. Çünkü imkanlar ve olanaklar kısıtlı. Yerel basını temsil eden arkadaşlarım büyük bir mücadele veriyorsunuz. Bu emeğinize teşekkür etmek için bu organizasyonu gerçekleştirdik. Hepinizin adına TEMA Vakfı’na hatıra ormanında birer tane fidan diktirdik. Ve sizlere takdim edeceğiz.

"SADECE EMEKLERİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyoruz demek isterdik ama diyemiyoruz. Sadece emeklerinize teşekkür ediyoruz. Çünkü tahmin ediyorum 30’dan fazla gazeteci hala tutuklu durumda ve gazeteciler çok baskı altında. Dolayısıyla Türkiye’de özgür bir gazetecilik yapılmadığını düşünüyoruz. Gazeteciler baskı altına alındığını, alınmayanlarında çeşitli yöntemlerle yandaş yayın kuruluşu haline geldiği süreçlerden geçiyoruz. Hepimiz takip ediyoruz, medya patronlarının aynı zamanda iktidarla yoğun ilişkiler içerisinde olan iş insanları olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla o medya patronları kendi şirketlerinin işlerini yürütebilmek için ya da siyasi iktidarla olan ilişkilerini yürütebilmek için nasıl yanlı davrandıklarını hepimiz çok net bir biçimde görüyoruz.

Ocak ayı Türkiye’de çok önemli gazetecilerin katledildiği bir ay. Metin Göktepe bir Ocak gününde (8 Ocak) katledildi. Yine; Hrant Dink, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi ve Çetin Emeç gibi çok önemli gazeteciler Türkiye’de katledildi. Onları saygı ve rahmetle anıyoruz. Yaşamını yitirmiş tüm gazetecilerimizi anıyoruz.” dedi.

"DOĞRU YÖNETİLMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Bahçelievler’de promosyon belediyeciliği yapıldığını ifade eden Çelik; “Bahçelievler’deki yerel yönetimde ciddi sorunlar var. Bahçelievler’in doğru yönetilmediğini düşünüyoruz. Bahçelievler’de promosyon belediyeciliği yapılıyor. Örnek vermek gerekirse; kuaförlere bir bakın, kapısında şöyle yazar; ‘Burası Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.’ ama içeri girip sorduğunuzda sadece bir kere olduğunu öğrenirsiniz. Yine minibüslere baktığınızda koltuklarda giydirme reklamlar. Her esnafın duvarında bir kişinin ismiyle ilgili promosyon ürünü. Mevcut yöneten kişinin ismini görmediğiniz bir yer yok ilçede.” dedi.

Editör: Haber Merkezi