Sancaktepe Yenidoğan Cemevi’nde verilen Muharrem ayı oruç açma lokması TOKDEF yöneticisi ve üyeleri ile bölge halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti. CHP İlçe Başkanı Muharrem Aydın ve yöneticileri de programa katıldı. Cemevi dedesinin duaları ile oruçların açıldığı lokma programında bir selamlama konuşması yapan TOKDEF Genel Başkanı İlhami Özel, yas ve matem ayı Muharrem’de tutulan oruçların, edilen duaların ve ibadetlerin hak katında kabul olmasını diledi.

“BU SALDIRILAR HEPİMİZE KARŞI YAPILMIŞTIR”

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da yaşanan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne yönelik çirkin saldırıları bir kez daha kınayan İlhami Özel, “Aydınlık geleceğimizin yılmaz savunucuları Alevi toplumuna yapılan bu saldırılar hepimize karşı yapılmıştır” dedi.

“İNCİNSEN DE İNCİTME”

Saldırılar sonrası yaptıkları basın açıklamasını tekrarlayan TOKDEF Gelen Başkanı İlhami Özel, “Alevi toplumu Atatürk ilke ve devrimlerine sadık, cumhuriyet değerlerini özümsemiş, ülkemizin birlik ve bütünlüğünden yana tavır takınmış, toplumun tüm inanç kesimleriyle barış içerisinde kardeşçe yaşamayı şiar edinmiş, yeniliklere açık, aydınlık geleceğimizin savunucularıdır. Tarih boyunca her türlü zulme uğramış, birçok baskılara maruz kalmış olmalarına karşın ‘İncinsen de İncitme’ ilkesini en iyi şekilde uygulayarak barışçıl çözüm yollarını tercih etmişlerdir. Ancak görülmektedir ki bu hoşgörüye rağmen; aynı çevreler ve iş birlikçileri daha önceden olduğu gibi insanların inançları üzerinden ülkenin huzurunu birlik ve bütünlüğünü bozmak için yine sahneye çıkma hevesi içerisindedirler.

“PROVOKASYONLARIN KARŞISINDA OLDUĞUMUZU BİLDİRİYORUZ”

Tokat İli Dernekler Federasyonu olarak bu ve benzeri organize ya da münferit olayların ne amaçla yapılmak istendiğinin bilincindeyiz. Bu olayı gerçekleştiren kadar perde arkasındakilerin de gün ışığına çıkartılarak yargı önünde hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını isterken, konunun yakın takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. Bu ve benzeri tüm provokasyonların karşısında olduğumuzu bildiriyor, yapılan menfur saldırıyı lanetleyerek toplumum tüm kesimlerini sağduyulu olmaya davet ediyoruz.” dedi. SIDDIKA BAYLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi