CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve yönetimin de hazır bulunduğu eyleme, meclis üyeleri, çok sayıda partili ve vatandaşlar da destek verdi.

“Çocuk Susar Sen Susma”, “Bir Çocuğun Çıkaramadığı Ses Olmak Zorundasın”, “Devlet Uyuma, Çocukları Koru” “Tacize, Tecavüze, İstismara Dur De” dövizleri ile Şirinevler Meydanı’nda buluşan partililer, sloganlar atarak Ataköy-Şirinevler Üst Geçidi’nde şerit oluşturdu.

CHP Bahçelievler Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında vatandaşları duyarlı olmaya davet ederek, sessiz çığlıkların sesi olduklarını ifade etti. Yılmaz, kadınlara, hayvanlara ve çocuklara karşı cinsel saldırı haberlerinin giderek arttığını ve en son yaşanan Eylül ve Leyla haberleri ile derinden sarsıldıklarını söyledi. Taciz, tecavüz ve istismarı, ‘Bir kereden bir şey olmaz diyen erkek egemen sistemin ortaya çıkardığı ve meşrulaştırdığı bir şiddet türü’ olarak değerlendirdiklerini söyleyerek, “Bir kereden bir şey olmaz diyen bakan. İstismar önergelerini reddeden meclis. Altı yaşındaki kız çocuklarıyla evlenilir diyen imam. Takım elbise giyen tecavüz suçlularına iyi hal indirimi veren hâkim. Kadın ve çocuk düşmanı politikalarıyla erkekliği besleyen sistem. Kız çocuklarına ses çıkarmayı değil susmayı öğreten ikiyüzlü toplum. Sorumlusu sizlersiniz. Peşinizi bırakmayacağız” diyerek yetkililere seslendi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi