Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 48 saat kala CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı’nın İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirdiği ve CHP 2. Bölge milletvekilleri adaylarının da katıldığı yürüyüşte partililerin attığı ‘Cumhurbaşkanı Muharrem ince’ sloganına halk eşlik ederek yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşe, CHP 2. Bölge İstanbul Milletvekilleri adayları Yüksel Mansur Kılıç, Ali Şeker, Yunus Emre, Mersin Balkan, Mehmet Diribaş, Canan Sezenler, Pelin Yurdakul, Hacer Foggo, Burak Kaan Yılmazsoy, CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan, belediye başkan aday adayları Hüseyin Özhan, Engin Baba, önceki dönem ilçe başkanları İnan Güney, Muharrem Bulut, CHP Beyoğlu Kadın Kolları Başkanı Dilek Güldür, Gençlik Kolları Başkanı Atakan Taşbilek, partililer ve vatandaşlar katıldı. 

’24 Haziran’da halkımız huzura kapı aralayacak’

Yürüyüş sırasında görüşlerini aldığımız CHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Ali Şeker, ‘Seçimlere 48 saat kaldı. Türkiye’nin AK Parti iktidarından kurtulmasına 48 saat kaldı. Sabırsızlıkla bekliyoruz. AK Parti’nin 16 yılda söylediklerinin yalan olması gibi Erdoğan’ın çelişkili ifadelerini herkes görüyor. Ülkemizi geldiğimiz bu durumdan kurtaracağız’ diye konuştu. CHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Yüksel Mansur Kılıç, ‘Tüm halkımıza güzellikler ve huzurlu bir seçim diliyorum. Huzurlu bir Türkiye’nin kapıları aralanacak’ derken CHP 2. Bölge Milletvekili Adayı Burak Kaan Yımazsoy ise ‘Tüm Türkiye’de halkımızın her kesiminden insanlar ‘Muharrem İnce’ diyor. Bu Sayın Genel Başkanımızın adalet özleminin artık biteceği anlamına geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu seçimlerde iktidar olacağına ve Muharrem İnce’nin de Cumhurbaşkanı olacağına yürekten inanıyorum’ diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Adayı Mersin Balkan da, ‘Halkımız tevvecühünü Cumhuriyet Halk Partisi’nden ve Sayın Muharrem İnce’den yana yaparak 24 Haziran’da bize ikinci bayramı yaşatacak’ diye konuştu. 

‘Halkımız sandıklarda baskı düzenine artık yeter diyecek’

İstiklal Caddesi’nde başlayan ve Şişhane Meydan’da sona eren yürüyüşün ardından bir konuşma gerçekleştiren CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan ise yaptığı konuşmasında, ‘Yüzü güleç, çocukların ağlamadığı, bir ülke ve İstanbul özlemimiz var. Yıllardır Türkiye’de demokrasi mücadelesi veren değerli arkadaşlar kendinizi alkışlayın. Her türlü baskı ve aldatmaya rağmen hala demokrasiyi savunmak adına sandık başında nöbet tutanlar varsa umut her zaman var demektir. Bir kez daha söylüyorum biz ülkemize demokrasiyi her şeye rağmen getireceğiz. Mücadelemiz onur mücadelesidir. İnanıyorum ki tüm halkımızı kucaklayacak, ötekileştirmeyecek, adaleti hakim kılan lideri halkımız 24 Haziran’da halkımız sandıklarda baskı düzenine ‘Artık yeter’ diyerek Sayın İnce’yi Cumhurbaşkanı olarak seçeçektir.  Cumartesi günü büyük Maltepe mitinginde buluşmak dileğiyle hepinize teşekkür ediyorum.’ dedi.

Editör: Haber Merkezi