Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrede, ilçe başkanlığı için yarışan adaylardan Mehmet Seddar Çoban 169 oy alarak ilçe başkanı seçilirken, Kerem Girgin 41 delegenin oyunu aldı

Divan Başkanlığını Eski Milletvekili Süleyman Çelebi’nin 12. Olağan Kongreye, İl Başkan Yardımcısı Ufuk İnan, Milletvekillerinden Ali Şeker, Emine Gülizar Emecan, Sibel Özdemir, eski Milletvekili Umut Oran, mevcut ilçe başkanı Halil Gök, geçmiş dönem belediye başkanları Fırat Aykut ve Süleyman Kolcuoğlu, Terkos eski Belediye Başkanı Engin Akman, eski İl Başkan Yardımcısı Taşkın Uysal, eski İlçe Başkanları Abdullah Aslan ve Hasan Girgin’in yanı sıra, komşu ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı

“GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre sonucunda yapılan seçim sonucunda Mehmet Seddar Çoban, delegelerin 169’un dan güven oyu alarak ilçe başkanı seçildi.

Sonucun açıklanmasının ardından partililerine seslenen yeni başkan Mehmet Seddar Çoban, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklerinden aldığı dürüst ve ilkeli siyaset anlayışını özümsemiş biri olarak, partimizin kuruluş felsefesine ve kurucularına duyduğum sorumluluğu yerine getirmek arzusuyla hep birlikte bir yola çıktık. Evladı olmaktan onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çatalca’da herkese fayda sağlayan, ötekileştirmeyen, herkesin sorunlarına eğilen bir yönetim anlayışıyla hizmet etmenin inancıyla huzurunuzdayım. Yeni yönetimimizle birlikte Çatalca’mızı güzel günlere kavuşturacağımıza yürekten inanıyorum ve bunun için hep birlikte çalışmaya hazırız. Gün birlik günüdür Tüm katılımcılara ve partililerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Mehmet Çoban ve yönetimini tebrik eden Kerim Girgin’de, başta delegeler olmak üzere, demokrasi yarışına katkı sunan tüm örgütüne teşekkür etti.

MİMAR MEHMET ÇOBAN KİMDİR?

1965 yılında Mersin’de doğan Mehmet Çoban, ilk, orta ve lise eğitimini Mersin’de tamamladı.  1989-1990 döneminde Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü başarıyla tamamlayan Çoban, eğitimin ardından iş hayatına atıldı. İstanbul’da birçok inşaat firmasında proje sorumluluğu, şantiye şefliği gibi görevlerde bulunan Mehmet Seddar Çoban, 1993 yılında meslektaşı Mimar Müge Arda ile hayatını birleştirdi. Tıp Fakültesi 4.sınıf öğrencisi bir kız çocuğu olan Çoban ailesi, Çatalca da yaşıyor.  

1993 yılından bu yana eşi ile kurmuş oldukları ‘Umut Mimarlık’ çatısı altında sayısız başarılı projelere imza atan Mehmet Seddar Çoban, proje faaliyetlerine etkin bir şekilde devam etmektedir.

Mesleki çalışmalarının yanı sıra sportif faliyetlerde de bulunarak Çatalca’ya hizmet eden Mehmet Çoban, Atletizm İhtisas Kulübü ve Yenidoğan Spor Kulübü yöneticilik görevlerinde bulundu.

Siyasi hayatına SHP’de başlayan Mehmet Seddar Çoban, 1994 yerel seçimlerde SHP’den meclis üyesi seçildi. SHP-CHP birleşmesi sonrası siyasi çalışmalarını Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında devam ettirdi.

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi