CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, İstanbul’un 39 ilçesinde eş zamanlı olarak yürütülen ‘Pandemi Sohbetleri’, Çatalca’da uygulanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Bahşayiş Mahallesi, Gökçeali Mahallesi, Kaleiçi Mahallesi, Çakıl Mahallesi ve Ferhatpaşa Mahallerinde vatandaşlar ile bir araya gelen CHP Çatalca Kadın Kolları ekibi, ‘Pandemi Sohbetleri’ ile halkın pandemi sürecinde yaşadığı problemlere kulak vererek sıkıntılarını dinledi.

AKIN “KOMŞULARIMIZIN YANINDAYIZ”

CHP Çatalca Kadın Kolları Başkanı Aysun Akın “Pandemi Sohbetleri, CHP İl Kadın Kollarımızın ekim ayı başında 39 ilçemizde startını vermiş olduğu bir çalışmadır. Bu çalışmamızda ana temamız ‘Komşularımız’. Bizler de CHP Çatalca Kadın Kolları olarak, ilçe yöneticilerimiz ve meclis üyelerimizin de katılımıyla fazla da kalabalık olmadan Çatalca’daki komşularımızı ziyaret ediyor; bu süreçte yaşamış oldukları sıkıntıları ilk ağızdan dinliyoruz. Onların çözüm önerileri nelerdir ve bizler onlar için neler yapabiliriz, konuşuyoruz. Gerçekten zor bir süreç yaşadık. Maalesef uzunca bir süre evlerimize kapanmak zorunda kaldık. Dışarda nefes alabilecek alanlarında olmaması nedeniyle aile içi şiddet haberlerinin günden güne nasıl arttığına tanık olduk. Bugün bu sohbetlerimizle sürecin açtığı yaraları bir nebze de olsa sarabilmek adına komşularımızın yanındayız. Olmaya da devam edeceğiz. Bu zor süreci birlikte ve bir birimize destek olarak atlatacağımıza inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

KOMŞUSU AÇKEN, TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR

CHP Çatalca İlçe Başkan Yardımcısı Şengül Önal “Pandemi sohbetleri kadın kollarımızın öncülüğünde yürütülen önemli bir çalışma. Sohbet etmek, insanlarımızı dinlemek; onlarla dertlerini, sevinçlerini paylaşmak adına mahallelerimizde verimli bir çalışma sürdürüyoruz. Bu sohbetleri sadece komşularımızı ziyaret ederek değil, her gün ilçe başkanlığımıza bizleri ziyarete gelen komşularımızla da yapıyoruz. Bizler  ‘komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ diyen bir kültürün çocuklarıyız. Ve Ocak ayında göreve geldiğimiz günden beri de bu kültürle, bu yönetim anlayışıyla görevimize devam ediyoruz” diye konuştu.

 “UZATTIĞINIZ EL, İHTİYACINIZ OLDUĞUNDA DİĞER ELİNİZİ TUTACAKTIR”

Önal konuşmasının devamında şunları söyledi: “İlçe Başkanımız Sayın Mehmet S. Çoban başta olmak üzere, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, meclis üyelerimiz ve tüm partililerimiz ile birlikte pandemi sürecinde ana felsefemiz şu olmuştur:  ‘Herkes yanındakine bir elini uzatırsa, diğer elide boşta kalmaz. Bizler bu anlayışla bu zorlu süreçte Çatalca’daki komşularımızı yalnız bırakmayıp, her fırsatta yanlarında olduk. Sen şu’sun, sen bu’sun demeden ulaşabildiğimiz herkese elimizi uzattık. ‘Bugün sizin uzattığınız el, ihtiyacınız olduğunda diğer elinizi tutacaktır’ diyerek tüm partililerimizi ve bizlere gönüllü destek olmak isteyenleri bu sürece dahil ettik. Yardımlaşmanın, paylaşmanın en değerli olduğu zamanlardayız. Ve şunu unutmayalım ki bu süreci bir birimize destek olarak en az kayıpla aşacağız.”

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi