9 Şubat’ta gerçekleşecek CHP İstanbul İl Kongresi’nde aday olacak isimler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Ankara kulislerinden gelen bilgilere göre Canan Kaftancıoğlu’na Genel Sekreterlik görevi teklifinde bulunan Kılıçdaroğlu’nun il başkanlığı için Beşiktaş Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Selçuk Sarıyar’ı önerdiği, örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı için de Erdoğan Toprak’ı düşündüğü konuşuluyor.

Canpolat’ın adaylığı kesinleşti

Ankara’da yapılan kulisler bu şekilde iken dün gece saatlerinde sosyal medya hesaplarından ‘Kadınlarımızla, gençlerimizle, ilçe başkanlarımızla, partisini ve değerlerini emeği, samimiyeti ile her zaman hayatlarının, ailelerinin önüne koyan İstanbul örgütümüzle her şeye rağmen dün, bugün ve yarın hep beraber olacağız, omuz omuza mücadele edeceğiz. Aslolan Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ şeklindeki mesajını yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem İl Başkanı Cemal Canpolat’ın da adaylığına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Kaftancıoğlu’na genel sekreterlik teklifi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 31 Mart seçimlerinden önce istifasını vermek isteyen ve daha sonra istifasını geri çeken Kaftancıoğlu’nu istemediği ancak sürmekte olan hukuki davalar nedeniyle mağdur olmasının önüne geçmek amacıyla Genel Sekreterlik teklifinde bulunduğu Kaftancıoğlu ve ekibi İstanbul vazgeçmeyeceklerini sosyal medya hesaplarından duyurmaya başladılar. İstanbul’daki kurmaylarıyla sürekli bir araya gelen CHP önceki dönem il başkanı Cemal Canpolat’ın da kongreye yönelik çalışmalarına hız kazandırdığı gelen duyumlar arasında. 

İstanbul İl Kongresi’ni Erdoğan Toprak ekibi mi belirleyecek

Geçtiğimiz hafta sonu Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongrelerini İstanbul’da tamamladı. Şimdi gözler Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin yaptığı açıklamayla 9 Şubat’ta gerçekleşecek İl Kongresi’nde kimlerin aday olacağına çevrildi. Kaftancıoğlu ve Canpolat’ın aday olacağına kesin gözüyle bakılan kongrede Erdoğan Toprak kanadından üçüncü bir ismin Ankara kulislerinde konuşulmaya başlanması sürpiz bir gelişme oldu. Beşiktaş Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi siyaset bilimci Selçuk Sarıyar’ın İstanbul İl Başkan Adayı olarak düşünüldüğü gelen kulis bilgileri arasında yer aldı.

 KENT YAŞAM-HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi