Merkez Mahallesi’ndeki seçimde Beyaz ve Mavi listeler yarıştı. Oy kullanan parti üyelerinin çoğunluğunun desteğini alan ve Uzlaşma Listesi olarak nitelenen Beyaz Liste seçimden galip çıktı. Listede yer alan Cengiz Alp, Sami Canel, Siyami Aydın Nasuh Aşantuğrul, Kimya Aydemir, Arzu Özgüven, Naciye Duman, Fatma Acar, İnci Topçu, Füsun Müsellim, Müjgan Buz, Tahir Şit, Kıvanç Ekinci, Hüseyin İşeri Kıvanç, Sabri Gökçen ve Metin Doğan ilçe kongre delegesi oldu. Ayrıca 70 kişilik ön seçim delegesi de listede yer aldı.

DR. CENGİZ ALP: BU DELEGELER PARTİYİ 2019 SEÇİMLERİNE GÖTÜRTECEK

30 yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü siyasi çalışmasında CHP’ye büyük emek veren Opr. Dr. Cengiz Alp, yaptığı açıklamada, seçilen bu delegelerin, partiyi 2019’daki yerel seçimler ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine götüreceğini belirterek, “Delege seçimlerinde nitelikli ve liyakatlı insanlara vefa duyulması lazım. Bu seçimler, tabandan başlayıp, en üste kadar adayları ön seçimle belirlemeye devam edecek bir yolun başlangıcıdır. Nitelikli ve liyakat sahibi kadroların, CHP’nin tabanından çıkması gerek. Delege seçimlerinde de çeşitli tartışmalar yaşanıp, eleştiriler olabilir. Bu çok normal. Ancak bunlar kırıcı ve kişilerin sonradan bir araya gelmesini engelleyici nitelikte olmamalıdır” dedi.

CHP Sarıyer Muhtarlık Bölgesi Delege Seçimleri 9 Eylül’de başladı. 38 mahallede gerçekleştirilen seçimler 30 Eylül’de son bulacak. Delege seçimlerinde 8 bin 500 parti üyesi 400 delege seçimi için oy kullanıyor.

İLÇE BAŞKAN ADAYLARINDAN KULİSE DEVAM

Öte yandan Aralık ayında yapılacak ilçe kongresinde ilçe başkanlığına aday olacağını açıklayan Erdal Sarıgöl, Yeter Büyükdurmuş, Veysel Kalkan, Salman Sarıtaş ve Cebrail Şahin ise kulis çalışmalarını sürdürüyor.

Delege seçimleri tamamlandıktan sonra halen ilçe başkanlığını yürüten Mehmet Deniz’in de aday olup olmayacağı konusunda bir açıklama yapması bekleniyor.

Tuncay DAĞLI- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi