ODAMIZ BİZİ BİZDE ODAMIZI HATIRLAMIŞ OLDUK

 Esnafa destek amacıyla gerçekleştirilen yarı fiyatına şeker verme etkinliğinden yararlanan esnaf ise çok mutlu olduklarını dile getirdi. Uzun yıllardır odaya üye oluğunu söyleyen bir esnaf ise, yıllar sonda esnaf odasının farkına vardım. Bizlere piyasaya oranla yarı fiyatına verilen şeker bizler iin tabiki çok önemli. Ama en önemlisi odamızın varlığını gördük, odamız bizi hatırladı.” dedi

Sefaköy Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, üyesi bulunan pastaneci ve pastacıların imalatta kullandıkları şekerin maliyetinin yarısının devlet desteği ile karşılanması imkanından faydalanabilmesi için çalışma yaptı. Pastane ve tatlıcı esnafının en önemli ürünü olan şekerin girdi maliyetlerinin yükselmesi işletmeleri çok zor durumda bırakıyor. Artan maliyetler fiyatlara yansıyor, bu da vatandaşın alım gücünü ve esnafın cirosunu etkiliyor.

“BÜYÜK DESTEK VE RAHATLIK OLUŞTU”

Bu durumu sübvanse etmek için verilen desteği üyelerine duyurup yararlanmalarını sağlayan Sefaköy Birleşik Esnaf Odası Başkanı Sait Yüksek konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Pastaneciler odası yeni bir çalışma başlatmıştı.  Üye esnaflarının kullandığı en büyük gider kalemi olan şeker teminini devlet katkısıyla ucuza alınmasını sağlamıştı .Bu odanın ardından İstanbul’daki 153 oda arasında ilk kez biz bu desteğin sağlanması için çalışma başlattık. Esnafımız için büyük bir destek ve rahatlık oluştu.

Fabrikadan aldığımız şekeri  yarı fiyatına esnafımıza temin ediyoruz.  Geri kalan bedel devlet tarafından karışlanıyor.  50 kilogramlık şeker çuvalı piyasada 1100-1200 arası değişiyor.  Devlet esnafın şeker maliyetinin yüzde 50’sini karşılıyor. Bu önemli bir destek. Biz üyemizin devlet desteğinden faydalanması için bilgilendirdik. Gerekli evrakların hazırlanması ve başvuru yapılması için çalışma yürüttük.

““ESNAF 8 BİN LİRA KAZANÇLI”

 Şuan 20 esnafımız bu desteği aldı. 20 ton şeker dağıtımını yaptık. Biz istiyoruz ki destek koşullarına uygun olan tüm pastaneci ve tatlıcı esnafımız yararlansın. Koşullara uygun bir üyemiz dahi duyum alamaz, destekten yararlanamaz ise biz çok üzülürüz. 2 gündür şeker fabrikasına kamp kurduk. Üyelerimizin vekaleti ile gidip şekerlerin sevkiyata hazırlanması aşaması dahil takipçi olduk. Torba başına 400 lira kar yapıldı. 20 torba alan 8 bin lira kazançlı çıktı. Kapasite raporu olmayan için durum böyle. Birde  kapasite raporu olan esnaflarımız var. O esnaflarımızın 50 kilogramlık 40 torba alma hakkı var. 40 torbada toplam 16 bin Türk Lirası kazançları olacak.

ESNAFINA KAZANDIRAN BİR ODA

İleri de devlet desteği kesilirse eğer biz bu çalışmayı rafa kaldırmayacağız. Esnafımıza kazandırmaya devam edeceğiz. Sektöründe şeker kullanan 210 üyemiz var.  O üyelerimizle birlikte kooperatif kurarız. Burada  ihtiyaç duyup duymamamız önemli. Önce şeker sonra un ihtiyaçlarını karşılayabileceğimiz bir kooperatifin alt yapısını oluşturacağız. Tabi bu çalışmamız kıraathaneler içinde geçerli. Onlarında çay ve şeker ihtiyaçlarını kooperatif üzerinden temin etme düşüncemiz var. Sefaköy Birleşik Esnaf Odası’nda yeni bir dönemde yeni bir  anlayış hakim olacak.  Üyemize kazanımını geri kaybettirmeyeceğiz. Kooperatif olunca destek kapsamını genişleteceğiz.  Odamız, devamlı esnafının yanında olan, esnafına kazandıran bir hale gelecek. Çalışmalarımız inşallah başarıya ulaşacak” diye konuştu. EMİNE DUĞAN- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi