KISA SÜREDE ÜÇÜNCÜ BAŞKAN

Küçükçekmece DEVA Partisi İlçe Başkanlığı’na Eda Ateş Adıyeke atandı. Avukat olan Ateş Adıyeke, daha önce ilçe  başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu. İlçe Teşkilatının  kuruluşundan bu yana geçen bir buçuk yıllık süreçte üçüncü kez ilçe başkanlığına  atama yapıldı. Kurucu İlçe Başkanı Kaan Engin Özaydemir ve yönetim kurulu arasındaki uyuşmazlıklar bölge siyasetinde kamuoyunun gündemine düşmüştü. Bu süreçte parti üst kurullarının talebi ile hem İlçe Başkanı Özaydemir, hem de yönetim kurulu üyeleri istifalarını sunmuştu. Bu gelişmenin ardından Zeynel Önder ilçe başkanı olarak atanmıştı. Üç ayı aşkın bir süre başkanlık yapan Önder yakın çevresine ailesini ve işini ihmal etmek zorunda kaldığını ifade ederek göreve devam etmeme kararı almıştı.

Önder’in bu kararının ardından DEVA Partisi  İstanbul İl Başkanı Erhan Erol’un tavsiyesi ve Genel Merkez yönetimin kararı ile  Eda Ateş Adıyeke yeni ilçe başkanı olarak belirlendi. Küçükçekmece Teşkilatı’nın  2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Eda Ateş Adıyeke’nin oluşturacağı ekip ile gitmesi planlanıyor.

EROL, ÖNDER’E TEŞEKKÜR ETTİ.

İl Başkanı Erhan Erol sosyal medyadan yaptığı açıklamada “ Küçükçekmece İlçe Başkanı olarak görev yapan Zeynel Önder’in ayrılması nedeniyle, yerine Eda Ateş Adıyeke atanmıştır.
Sn. Önder’e vermiş olduğu emek ve gayretleri için teşekkür ediyor, Küçükçekmece İlçe Başkanımız Sn. Eda Ateş Adıyeke’ye başarılar diliyorum” dedi.

YENİ BAŞKANDAN İLK MESAJ

Ateş Adıyeke ise kendi sosyal medya hesabından  ilçe başkanı olarak ilk  paylaşımını yaptı. Ateş Adıyeke, “ Deva Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol Bey’in talebi, Deva Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulunun kararı ile Küçükçekmece İlçe Başkanı olarak atanmış bulunmaktayım. 

Kadının siyasette var olmasını sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, teveccühlerinden dolayı iradesini koymuş tüm yöneticilerime ve üzerimde emeği büyük olan aileme teşekkür eder, sevgi, saygı ve minnet duygularımı sunarım.” dedi.

KIRKBEŞ KİŞİLİK YÖNETİM KURACAK

İstanbul İl Başkanlığı binasında İl Başkanı Erhan Erol’un elinden yetki belgesini alan Ateş Adıyeke 15-30 gün içerisinde 45 kişilik yönetim kurulunu oluşturacak. Ateş Adıyeke’nin çalışmalara başlamasıyla Küçükçekmece Deva Partisi’ne kadın eli değmiş olacak. SERKAN HORUZ- KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi