Ankara’dan başlayıp, Kars’a uzanan, sunduğu doğal güzellikler ile büyülü bir yolculuk olarak tanımlanan ve biletleri çıktığı an tükenen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'nin en uzun rotalarından Doğu Ekspresinin ülkemizde güneşin doğduğu ilk şehir olan Iğdır’a uzatılması isteniyor.

Özellikle kış mevsiminde yapılacak olan seyahatler ile bembeyaz kar manzarası ile rüya gibi bir yolculuğa çıkmak isteyenlerin tercih ettiği Doğu Ekspresinde vagonlar yataklı, örtülü kuşetli ve pulman olarak üçe ayrılıyor. En rahatı olan yataklı vagonda her bir oda iki kişilik olarak dizayn edilmiş. Eğer tek kişi seyahat ediyorsanız cüzi bir miktar farkı ödeyerek iki kişi için tam ücret ödemeden odayı kapatabilirsiniz. Örtülü Kuşetli vagonlar ise aynı dört kişilik bir hostel odası gibi. Pulman vagon da bildiğimiz koltukların biraz daha konforlu hali. Ankara'dan hareket edip karın beyaza bürüdüğü Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum güzergahında ilerleyen tren, 1310 kilometre yol katettikten sonra son durağı olan Kars'a ulaşıyor. İşte bu keyifli yolculuğun daha uzun hale getirilmesini isteyen İSTAD Başkanı ve KAI Vakfı İş adamları grubu üyesi Sefer Karakoyunlu, Iğdır Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanan, bölgenin sevilen valisi Enver Ünlü’ye bir çağrıda bulundu.

‘’DÖRT MEVSİM TURİZM OLUR’’

Halkın beklentisinin büyük olduğunu dile getiren Sefer Karakoyunlu, ‘’Aldığımız bilgilere göre; Kars-Iğdır-Nahçivan Demiryolu Hattı yapımına, yakın zamanda başlanacakmış. Bir de buna Doğu Ekspresi eklenirse, Iğdır’da dört mevsim turizm olur. Ayrıca; ticari anlamda Türkiye’de üretilen yerli mallar; Azerbaycan ve İran üzerinden, Pakistan hatta Afganistan'a kadar ulaştırabilir. Bu durum da, stratejik öneme sahip olan Iğdır’ı, bir ‘Cazibe Merkezi’ haline getirebilir. Iğdır tarımcılığa elverişli olduğu gibi, aynı zamanda turizm potansiyeli çok yüksek olan bir ilimizdir.Yıllarca Ağrı Dağı bize bakmış, biz de Ağrı Dağı’na... Ağrı Dağı, Iğdır’a sadece bir kaç kilometre mesafededir. Ama Iğdır halkı Ağrı Dağı’ndan hiçbir şekilde faydalanamıyor. Ulaşım sorunu tam anlamıyla halledilip, Ağrı Dağı, turizme açıldığı takdirde, Iğdır’da işsizlik ve geçim sıkıntıları son bulacaktır’’ dedi.

‘’IĞDIR İÇİN BİR KALKINMA HAMLESİ’’

Doğu Ekspresinin Iğdır’a kadar uzatılması halinde şehir için hızlı bir kalkınma hamlesinin devreye girmiş olacağına değinen Karakoyunlu, ‘’Bu kalkınma sonucu; Iğdır’da İktisadi, ekonomi ve sosyal hayat hızlı bir şekilde olumlu yönde değişecektir. Iğdır dört mevsimi tam anlamıyla yaşayan, Türkiye’nin ender yerleşim yerlerinden biridir. Türkiye’nin; Türk Dünyası’na açılan kapısı olan Iğdır, Valimiz Belediye başkanımız Sayın Enver Ünlü bey'in özverili çalışmaları ile umarız hak ettiği yere gelir. Kısacası; birçok özelliği bünyesinde barındıran cazibe merkezi Iğdır, aynı zamanda bir Turizm Cenneti olabilir. Bu konuda siz değerli yetkililere çok iş düşmektedir’’ diye konuştu.

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi