Millet İttifakının Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu, Erzurum Pasinler Derneğini ziyaret etti. Yoğun bir katılımın olduğu ziyerette Emel Bilenoğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut ERDOĞDU ile İstanbul Milletvekili Ali ŞEKER’de eşlik ettiler. Vatandaşları milletvekillerine özellikle hemşerileri olan Aykut ERDOĞDU’ya ilgisi yoğundu.

Pasinler Derneğinin genç ve Başarılı Başkanı Ali AKIN’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda vatandaşlarda sorunlarını ifade ettiler. Ali AKIN,” sayın vekillerim ve değerli belediye başkan adayım, sizleri bu çatının altında görmekten çok mutlu olduk. Biz CHP bizi unuttu mu diye düşünmeye başlamıştık ki Emel Başkanımın burada olması bize ayrı bir mutluluk getirdi. Bizde aktif faaliyet yürüten bir dernek olarak ülkenin siyasi ve ekonomik gidişatında endişe duyanlardanız. Bununla birlikte ticaret uğraşan veya emeği ile para kazanmak isteyen çevremizdeki çoğu insanın yaşadığı zorlukları çok yakinen biliyoruz. Eyüpsultan’da ticaret yapan hiçbir firmamız iş alamazken dışarıdan gelen firmalara ihalelerin verildiğini, personel alımlarına bakıldığında, Eyüpsultan’da ikamet eden personelin neredeyse olmadığını görmek bizleri fazlasıyla üzmektedir. Eyüpsultan Belediyesi bütçesinin böyle har vurup harman savrulması kabul edilir bir durum olmasa gerek. Bunun içindir ki önümüzdeki yerel seçimlerde hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm Eyüpsultan halkının akliselim bir karar vermesi gerekir ve de verecektir” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan vatandaşlardan biri ise “ sayın başkan adayım; biz burada hafriyat işi ile uğraşıyoruz. Bize yoğun karlı günlerdeki yollardaki kar temizleme işi dışında belediyece verilmiş iş yoktur. Ancak Beylikdüzü, Kartal’da ikameti olan firma sahiplerine buradaki tüm iş ihaleleri veriliyor. Çoğunun ellerinde makine ve tesisatı dahi yok. İhaleyi onlar alıyorlar kar paylarını aldıktan sonra alt firmalara ucuz maliyetlerle işi veriyorlar. Bu adalet mi” dedi.

Millet İttifakının Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu, Pasinler Derneğinde yaptığı konuşmada” çok haklı bir eleştiriniz var. Grek Eyüpsultan’da gerekse Türkiye’de işi liyakat sahibine vermeme durumu artık kanıksanmış bir durum haline geldi. Bir ihaleyi almak bir yana, bir işe girmek için bile önce git bizim partiye üye ol diyorlar. Buradan size söz veriyorum bizim belediye başkanlığımızda asla ve asla kimseye kit şu partiye üye ol denilmeyecektir. Bir işi yapma liyakati varsa bu o işe girmesi için yeterli olacaktır. Ve bir şeyin daha sözünü vermek istiyorum. Biz belediyeyi bir iş ve işçi bulma kurumu olarak görüp Eyüpsultan’da issiz olan tüm gençlerimize iş bulmaları için kullanacağız. Mahallelerinizde mevcut olan tapu ve mülkiyet sorununa çözüm üretmek için, İstanbul Belediye Başkan adayımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte bir taahhütnamenin altına imzamızı attık. 1 Nisan sabahı ilk yapacağımız işlerden biri, tapu ve mülkiyet sorununun çözümü için sadece bu işlerle ilgilenecek bir müdürlük kurmak, o müdürlüğün başına da aynı sorunları yaşayan birini getirmek olacaktır.

Değerli Erzurumlu hemşerilerim; biz projelerimizde ÖNCE İNSAN dedik. İnsanı mutlu olmayan bir ilçede belediye başkanlığı yapmanın hiçbir anlamı ve değeri yoktur. Ben size muhalefetteki bir belediye başkan adayı olarak kamyonlarca vaat söyleyebilirim. Ancak ben yapamayacağım hiçbir vaadi söylemedim ve asla söylemeyeceğim. Bugün Belediye Başkanı olan arkadaşın, 2014 yılında vaat ettiği ve yerine getirdiği bir tek proje var mıdır. Peki 25 yıldır Eyüpsultan’ı yönetenler bugün nasıl oluyor da hale 53 proje ile ortaya çıkıyorlar. 25 yıldır binlerce vatandaşın tapusunu vermeyen siyasi otorite nasıl oluyor da bugün çıkıp ta ben tapu vereceğim diyor. Sizden rica geldiklerinde onlara söyleyin. Diyin ki son 25 yılda siz iktidardaydınız, muhalefette değil. Ara sıra onlara hatırlatmak gerekiyor.

Eyüpsultan halkı zor geçinirken, gençleri issizken onlar Eyüpsultan’ın parasını birilerine veriyorlar. Nasıl mı? Eski belediye yerleşkesini İlim Yayma Cemiyetine 25 yılığına 1 TL karşılığında verdiler. Aynı ilim yayma cemiyeti burayı bedava alınca kendisine ait olan yeri Bezmialem vakfına aylık 400 bin TL 25 yıllığına 120 Milyon TL karşılığında kiraya verdi. Yani dostlarım tüyü bitmemiş Eyüpsultan halkının 120 Milyon lirası birilerinin cebine konuldu. Peki biz gelirsek ne yapacağız. İlk işlerimizden biri kendilerine iki teklifte bulunacağız. Ya bize 400 TL kira verecekler ya da yerimizi geri verecekler.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi