İlk toplantısını basın mensuplarıyla birlikte yapan Esenyurt Kent Konseyi, hem bölgede görev yapan gazetecilerle tanışırken hem de neler yapacaklarına dair bilgilendirmede bulundu. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Esenyurt Kent Konseyi Yönetim Kurulu, çeşitli basın mensuplarıyla birlikte Esenyurt Kent Konseyi ve Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemal Güneysu ile Esenyurt Belediyesinin yeni Basın Yayın Müdürü Yusuf Doğan’da katıldı.

Esenyurt’u hep birlikte, kardeşçe yönetelim diyerek konuşmasına başlayan Esenyurt Kent Konseyi ve Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemal Güneysu, ‘’ Esenyurt için Umudun Şehri diyoruz. Bunu başarabilmek için birlikte mücadele etmeliyiz. Kimseyi ötekileştirmeden, sınıflandırmadan, din, dil, ırk ayrımı yapmadan birlik olmalıyız’’ diye belirtti.

İLÇENİN MARKA DEĞERİNİ ARTTIRMAK İÇİN BURADAYIZ

Önceki süreçte Kent Konseyi’nin doğru çalışmadığını ve her şeyi sıfırdan, yeniden hazırladıklarını belirten Esenyurt Kent Konseyi’nin Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdal Karasansar, basın çalışma grubu için oluşturdukları yönergenin amaçlarını şöyle anlattı: ‘’İlçemizdeki kamusal faaliyetlerin haberleştirilmesi, ilçemizin tarihi ve kültürel alanlarının tanıtımının yanı sıra kültür- sanat ve spor gibi alanlardaki faaliyetlerin haberleştirilerek geniş kitlelere duyurulması. Bireysel ya da takım düzeyinde elde edilen başarıların haberleştirilmesi. Yapılan bu haberlerle farkındalık oluşturarak, çocukların ve gençlerin kültür-sanat ve sportif faaliyetler hakkında bilgilerinin arttırılması basın çalışma grubunun amaçları arasındadır. Olumsuz gelişmelerin kamuoyunda daha çok öne çıktığı Esenyurt’ta,pozitif olayların ve gelişmelerin geniş kitlelere duyurulmasını sağlayarak ilçenin marka değerinin artmasına katkı sunmakta basın çalışma grubunun amaçlarındandır. Basın çalışma grubu ayrıca ilçemizdeki basın çalışanlarının çalıştığı problemleri çözmek için yollar arayıp, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için projeler üretir’’ diye belirtti.

ESENYURT’UN DAYISI OLMAK İSTİYORUZ

Biz hazır bulunan bir Kent Konseyi devir almadık diyen Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, ‘’ Yeri olmayan, bir tane masası, sandalyesi bile olmayan bir Kent Konseyi’ni devir aldık. Elimizde sadece bir defter ve bir kaç dilekçeden başka bir şey yok. Görev süremizin ilk ayını geride bıraktık ve bu süreçte 30’a yakın komisyon oluşturduk. Ocak ayında yapılacak genel kurulu kadar tüm yönergeleri ve yönetim kurullarını belirleyip, bunları sunacağız. Kent Konseyi’nin görevi vatandaş ile yerel yönetim arasındaki köprüyü kurarak, sorun ve sıkıntıları belli yerlere aktarmaktır. Yasa Kent Konseyine şu yetkiyide vermiştir. Vermiş olduğu yönergeler belediye meclisinin ilk toplantısında görüşülmek zorundadır. Mahalle meclislerimizi de oluşturduk. Sokaktaki her bir  vatandaşımızın kendisini temsil edeceği insanın bulunacağı bir yapı olacak bunlar. Tabi bunun dışında özellikle kentleşme ve çevre bilinci konusunda Esenyurt’un iyi bir konumda olmadığını biliyorsunuz. Bu konuyla ilgili depremle ilgili bir panel düzenledik. Ayrıca biz geçen hafta muhtarlarla toplantı yaparken sayın Hasan Kara bir kelime kullandı. Biz Esenyurt’un dayısı olmak istiyoruz dedi. Ve ekledi. Eğer belediyede, kaymakamlıkta, Ankara’da dayınız yoksa işinizi yapamıyorsunuz, o zaman bizde Esenyurt’un dayısı olmak istiyoruz. Yani herhangi bir kurum ya da kuruluşla sorunlarını çözemeyen insanların gelip, destek isteyeceği bir kurum olmak istiyoruz’’ diye konuştu.

25 DÖNÜM ARAZİNİN İADESİNİ İSTİYORUZ

Ayrıca Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, Esenyurt’un en büyük sorunlarından birininde eğitim olduğunu hatırlatarak, ‘’Çocuklarımız şuan 60-65 kişilik sınıflarda eğitim görüyor. Okul yapılacak alanların olmadığını biliyorsunuz. Esenyurt’un bir karış toprağını başka birine hibe etme lüksümüz yoktur. Esenyurt’ta 25 dönümlük bir arazinin bir vakfa verildiği konusunda bilginiz var. Bu vakfın sahipleri Türkiye’nin bir çok yerinde eğitime gönül vermiş, okullar yaptırmış kişilerdir. Ama daha sonra bu vakfın heyeti değiştirilmiş. O verilen 25 dönüm arazide ise herhangi bir yatırım yapılmamıştır. 2 yıl içinde herhangi bir tesis kurulmadığı için bu yerin geri aide edilmesi gerekmektedir. Bu yerin eğitim amaçlı kullanılması şartı ile tekrar geri iade edilmesi konusunda Kent Konseyi olarak girişimlerimiz olacaktır’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi