Başakşehir’in kırsal mahallesi Şahintepe ile Avcılar’ın kırsal mahallesi Tahtakale mahallerinin sınırı olan Eski İstanbul  Caddesi’nde atasözlerini doğrulayan bir düzensizlik yaşanıyor. Göç ile gelen vatandaşlarımız tarafından 25-30 sene önce plansız ve çarpık kentleşerek kurulan bu  iki mahallemizin sınırlarındaki cadde de  ‘üzüm üzüme baka baka kararır’ denilecek türden kuralsızlıklar mevcut. Dar gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı mahallede plansız yapılaşmanın elverişsizliği nedeni ile birçok kamusal hizmet aksamaktadır. 

SÜRÜCÜLER NEDEN KURALSIZLAŞIYOR

Eski İstanbul Caddesi’nin trafiğine giren sürücüler, normal şartlarda farklı bölgelerde kurallara uygun hareket ederken bu caddede tüm kuralları bir kenara itiyorlar. Cadde boyunca rastgele parklanmalar, yol ortasında durup mal indirmeler, karşıdan gelen araçlara  geçiş hakkına rağmen yol vermemeler gibi bir çok problemler yaşanıyor. Kural tanımazlığa çözüm arayışı olarakta neredeyse her anlaşmazlıkta kavga çıkarmayı tercih ediyorlar. 

ESNAFTA RAHATSIZ, SÜRÜCÜLERDE

Buradan geçmek zorunda kalan sürücüler için kabus konumunda olan bu caddeye giren sürücü kavga etmeden, caddeyi bitirdiğinde derinden bir ‘oh!’ çekmektedir. Günün her saati yaşanılan bu kargaşa özellikle sabah ve akşam saatlerinde keşmekeş hal alıyor. Cadde esnafı da çileden çıkmış durumda. Bu caddede yaşananlar ne geçen sürücüye  huzur veriyor ne kalan esnafa. 

DEVLET- BELEDİYE YOK

Eski İstanbul Caddesi’nin bir tarafı Avcılar,  bir tarafı  Başakşehir ilçelerinin sınırları içerisinde.  Caddede yaşanan düzensizlik nedeniyle  bölge halkı ve esnaf ilçe belediyelerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne,  hatta Karayolları Genel Müdürlüğü’ne varıncaya birçok yere şikayetlerini iletmişler. Kurumlar çözüm üretmedikleri gibi hiçbir şekilde ilgilenmemişler. iki belediyenin ortasında  kalan Eski İstanbul Caddesi başta trafik olmak üzere birçok açıdan sorun olmaya devam ediyor. 

Celal KARAALİ- KENT YAŞAM 

Editör: Haber Merkezi