Üretici kadınları bir araya getirerek, tüketiciye direk ulaşmayı hedefleyen “Güçlü Kadınlar Platformu” ülkenin geleceği için ellerini taşın altına koymak zorunda olduklarını söyledi.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına toplantının açılış konuşmasını yapan Çevre Dostları Derneği Başkanı Ülker Durukan, birçok Çiftçi Kadın Kooperatifleri Kurucusu, temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı programa ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirtti.

Çok hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini, kadının toplumun mihenk taşı olduğunu ve kadını bozmaya çalışan bir zihniyetle karşı karşıya olduklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Durukan, “Bizler anneyiz ve bu ülkeye yeni Kara Fatmalar, Nene Hatunlar yetiştirmek zorundayız. Ülkemiz öyle bir duruma geldi ki, hepimiz elimizi taşın altına koymak ve kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundayız” dedi

Sivil Toplum Kuruluşları olarak çok şey yaptıklarını ama artık demokrasi ve cumhuriyet kazanımlarını korumak noktasında da bir şeyler yapmak zorunda olduklarını belirten Durukan, “Şimdi de kadın kooperatifleri ve kadın dernekleri olarak bir araya geldik. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederim” diyerek konuşmasını sürdürdü.

BİZE YENİ HALK LİDERLERİ LAZIM

Kadınların parlamentoya gitmesi ve maddi olarak güçlenmesi için destek olacaklarını da sözlerine ekleyen Ülker Durukan, “Kadınlar birbirini desteklemeli. Kadın derneklerinin, kooperatiflerinin ve kadın birliklerinin bir arada olması lazım” diyerek, “Her eve bir çiftçi” ve “Üretici Pazarları” projelerini yurt genelinde hayata geçireceklerini söyledi.

Güçlü kadınlar olarak, eğitim ve kampanyalarla ahlaki değerlerinde korunması gerektiğini belirten Durukan, ”Dinimiz, kültürümüz, geçmişimiz bizlere yanlış öğretilmiş ve yanlış yönlendiriliyoruz. Bu girişimimiz Türkiye ye yayılacak. Üreticiden başlayarak doğru siyasi temsilcilerle halkı yeniden örgütleyeceğiz. Yeni liderler yaratacağız. Bizlere yeni halk liderleri lazım. Ancak böyle büyürüz” dedi.

İspirtohane Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Güçlü Kadınlar Platformu” toplantısına, Bakırköylü sivil toplum kuruluşları kadın temsilcilerinin yanı sıra, CHP, MHP, İYİ Parti ve Vatan Partisi kadın temsilcileri de katıldı.

KÖY ENSTÜTÜLLERİ KURMA KONUSUNDA ÖNCÜ OLACAĞIZ

Toplantıya katılan ve kırsalın sultanları olarak tanınan Silivri Çiftçi Kadınlar Platformu Başkanı Güler Yılmaz, Türk kadınının sorununu, örgütsüz lük olarak değerlendirdi.  3 yıllık bir kooperatif olduklarını ve erkek destekçilerinin de olduğunu söyleyen Yılmaz, Ülker Durukan vasıtasıyla tanışmak için bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Kooperatiflerinin sermayesi ve siyasi düşüncesi olmayan bir kuruluş olduğunu belirten Güler Yılmaz, tarımı milli görev olarak bildiklerini, geleceğimizi ve topraklarımızı korumak için tarım yapmak zorunda olduğumuzu söyleyerek, öncelikle yerel yönetimlere de bu konuda çok iş düştüğünü belirtti. Yılmaz, kooperatiflerinin ‘Köy Enstitüleri’ kurma konusunda öncü olacağını belirtti.

Güçlü Kadın Platformu olarak ilerleyen günlerde projeleri ve çalışmalarını kamuoyunda duyuracaklarını ve her kesimden destek beklediklerini söyleyen kurucular, Platform bileşenlerini saydı. 

Çiftçi Kadınlar Derneği

Türk Üniversiteli Kadınlar Birliği

Eğitim Kültür ve Kadını Güçlendirme Derneği

Çatalca Mübadiller Derneği

Söke Kadın Kooperatifi

Antalya Kadın Kooperatifi

Adana Kadın Kooperatifi

Silivri Çiftçi Kadın Kooperatifi

Çatalca Kadın Kooperatifi

Tekirdağ Kadın Kooperatifi

Adana Kadın Kooperatifi

İstanbul Kadın Kooperatifi

Çorum Kadın Kooperatifi

Antalya Kadın Kooperatifi

Soma Kadın Kooperatifi

Ankara Kadın Kooperatifi

İstanbul Üniversiteliler Derneği

Bayan Muhtarlar

Meclis Üyeleri

Akademisyenler

Editör: Haber Merkezi