Başakşehir Belediyesi, Makro Inşaat ve Akyapı ortaklığında hayata geçirilen Türkiye'nin deprem izolatörlü ilk konut projesi olan Mavera Comfort'un temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’da katıldı.

TÜRKİYE’DE İLK

 Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "Ülkemize böyle güzel bir proje kazandırmanın heyecanı içerisindeyiz. Türkiye'nin ilk deprem izolatörlü binaların temel atmasını birazdan gerçekleştireceğiz. Daha önce hastane binalarında kullanan deprem izolatörü, ilk defa konut projesinde kullanılacak" dedi.

TALEP YOĞUN OLDU

Projede 'Kesintisiz konfor' ifadesiyle yola çıktıklarını açıklayan Kartoğlu, "Önce lansmanını yaptığımız bu proje vatandaşlarımızdan ciddi bir talep gördü. Yaklaşık 705 daireden oluşan ve ticari ünitelerden oluşan bu projenin böyle ilgi görmesi bizleri çok mutlu etti. 36 ay olarak hesapladığımız ve hedeflediğimiz inşaat sürelerini 24 aya düşürmek için mücadele vereceğiz. Amacımız 24 ay içerisinde bu projeyi teslim edip vatandaşımızın keyifli ve konforlu yaşamına sunmak. Bu projede bizlere destek veren tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Umarım örnek olur. İnşallah yenilerini de belki biz belki başka kurumlar gerçekleştirir. Buradan vatandaşımıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ŞİDDETLİ DEPREME DAYANIKLI

Yerli ve yabancı deprem uzmanları ile konusunda uzman mimarlar tarafından tasarlanan Mavera Comfort projesi, yaklaşık 65 bin metrekarelik alan üzerinde konumlandırılacak ve şiddetli depremlere karşı yalıtımlı olacak. Deprem anında ve sonrasında binanın tüm fonksiyonlarında kesinti olmaksızın, güven ve konfor içinde kaliteli bir yaşam sunacak.

DAİRELER 2023’TE HAZIR

Sosyal tesislerden spor salonlarina, peyzaj alanlarından kapalı ve güvenlikli otoparklarına kadar sakinlerine huzurlu ve güvenli bir hayat vadeden Mavera Comfort projesinde, 2+1'den 4,5+1'e kadar farklı büyüklük ve planlara sahip 705 daire inşa edilecek. Projenin 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Tolga ÖZDEMİR / Şaban KARADUMAN – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi