Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen ve CHP Güngören İlçe Başkanı Alaettin Aktay’ın da katıldığı kokteyle, CHP İl Başkan Yardımcısı E. Gülizar Emecan, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, bazı meclis üyeleri, ilçe yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.Katılımcılara ‘Hoş geldiniz’ diyerek gecenin önem ve anlamına ilişkin bir konuşma yapan İlçe Başkanı Celal Sevinç, “Cumhuriyetimizle akran olan partimiz, Türkiye Cumhuriyeti var oldukça büyüyerek varlığını sürdürecektir” dedi.

Gecenin organizasyonunda emeği geçen Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na teşekkür ederek konuşmasını sürdüren İlçe Başkanı Sevinç, iktidar partisinin korktuğu asıl şeyin CHP ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyerek açıklamalarına başladı.

SEVİNÇ, İKTİDAR PARTİSİNİN KORKULARINI SIRALADI

CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, “Koktukları sandık hileleri ile elde ettikleri başkanlıktır. Yok ettikleri hak arama özgürlüğüdür.  Bir Fetöcünün itiraflarıdır. Orman, yeşil alan, imar yağması sonucu bir gün başlarına yıkılacak olan kişiliksiz gökdelenler ve boğazarına düğüm olacak kent ratlarıdır. Kapanan fabrikalardır, işsizler ordusudur. Özgürlüklerdir ve 5-6 milyon oy almış siyasi bir partiye uyguladıkları linçlerdir” diyerek devam etti.

“En çokta M. Kemal Atatürk ve koltuğunda oturan genel başkanımızdan korkuyorlar” diyerek konuşmasını sürdüren Sevinç, Adalet Yürüyüşü ve kurultayının ardından korkuların daha da arttığını ifade ederek, Cumhuriyet ve Cumhuriyetçilerin en büyük korkuları şey olduğunu belirtti, “Anadoluda bir özdeyiş vardır. Hain her zaman korkak olur. Onları korkularıyla baş başa bırakıyorum” dedi.

BAKIRKÖY’E YAKIŞAN BİR KONGRE SEÇİMİ DİLEDİ

İlçe Başkanı Celal Sevinç, yaklaşan ilçe kongrelerine de değindi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandum sürecinin ardından tüm muhalifleri bir araya getirme çabasını ve hoşgörüsünü anlatan Sevinç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Gereksiz, ufak hesaplarla örgütleri yormayın. Önümüzdeki kongreyi yıpratmayın, küstürmeyin” çağrısını dile getirerek, “Ben mahalleme güvenmezsem kime güveneceğimi biliyorum. Bakırköye yakışır bir kongre seçimi diliyor, herkese saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını bitiridi.

 İzmir ve Onuncu Yıl Marşları ile devam eden gecede, üyeler geç saatlere kadar sohbet etti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi