Ormanların Kardeşliği Platformu’nun başlattığı “Her köye bin fidan“ isimli kampanya Kars ve Ardahan’da düzenlendi. Kampanya çerçevesinde Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı olan köylere 60 bin fidan teslim edildi. Daha sonra da Kars ilinin merkezine 10 bin, 383 köyüne de biner fidan dağıtıldı. Dağıtımı yapılan fidanların ardından Kars’ta fidan dikme çalışmaları başlatıldı.


Ormanların Kardeşliği Platformu’nun Genel koordinatörü Gazeteci Mustafa Küpeli ve İstanbul Kars Kültür Dernek Başkanı Yücel Taşçı ile birlikte yanlarındaki heyet, dikilecek olan fidanları teslim etmek için sırasıyla Kars Orman müdürlüğü, Arpaçay Belediyesi ve Kaymakamlığı ile Akyaka Belediyesi ve Kaymakamlığını ziyaret etti. Teslim edilen fidanlar Selim, Digor, Arpaçay, Akyaka, Sarıkamış, Kağızman ve Susuz ilçe ve köylerine dağıtıldı ve dikim işlemleri başladı.

TOPTAŞ: ‘’TAM DESTEK VERECEĞİZ’’

Ormanların Kardeşliği Platformu yöneticileri kendilerine gösterilen yoğun ilgiden dolayı Akkaya ve Arpaçaylılara teşekkür etti. Ziyaret sırasında açıklama yapan Akkaya Belediye Başkanı Ergüder Toptaş ise, “Akyaka’ya gelecek tüm fidanları köylere dağıtmak ve fidanları dikmek için Akyaka belediyesi olarak tam destek veriyoruz. Dernek başkanımızı ve gurbette yaşayan vatandaşlarımızı bir fidan dikmeye davet ediyoruz” dedi.         

Gülayym Abdurasulowa / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi