Küresel salgın korona virüsün ülkemizde yayılmaya başlaması ile cerrahi maske fiyatlarında abartılı artışlar yaşanmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklama da tıbbi maskelerin KDV dahil en fazla 1 TL’ye satılacağını duyurmuştu. İETT şoförlerini korumak ve daha sağlıklı bir şekilde görevlerini yerine getirmelerini sağlamak için harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi 100 bin adet maske satın aldı. İBB’nin her hareketini adeta adım adım izleyen ve her fırsatta karalama kampanyası yürüten bir kısım medya kuruluşları ise yine harekete geçti. Toplam da 100 bin adet maske için 289 bin lira ödeyen İBB’ye, ‘’Maskeler 1 TL iken siz 2,89 TL vermişsiniz’’ denilerek paranın israf edilerek 3 katı fiyatına maske satın alındığı yapılan haberler ile savunuldu.

BU FİYATIN SEBEBİ KALİTE FARKI

İBB ise gerçeklerin çarpıtılarak halka sunulduğunu belirterek yaptığı açıklama da, alınan maskelerin diğerlerine göre daha koruyucu olduğu bilgisini paylaştı. Sıvı geçirmez özellikte olan maskelerin iplik dikişi ile değil, makine marifetiyle ultrasonik şerit dikişi ile yapıldığı söylendi. Ayrıca şoförlerin araç kullanırken kulaklarında bir rahatsızlık duymaması için halkaların şerit esneklik taşıdığı ve koruma özelliğinin diğer maskelere göre daha yüksek olduğu bilgisine yer verildi.

‘’ONLAR BU ZOR DÖNEMİN KAHRAMANLARI’’

Sağlık çalışanları kadar bu zor dönemde İETT şoförlerinin de riskli görev yapan meslek gruplarından olduğunu hatırlatan İBB ayrıca, ‘’Salgın döneminde en zor görev yapan meslek grupları arasında İETT şoförleri de başta gelmekte. Bu çalışma arkadaşlarımızın sağlıklarını, her dönem olduğu gibi pandeminin en yaygın olduğu süreçte de korumak gerekiyor. Bu nedenle, İETT şoförlerinin kullanması amacıyla 100 bin özel nitelikli maske satın alması yoluna gidilmiştir. Satın alma işlemi salgın nedeniyle mevzuatın izin verdiği şekilde doğrudan alım yöntemi ile gerçekleştirilmiştir’’ denildi.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi