Yeşilpınar Özlem Çarşısı'nda esnaf ziyaretlerinde bulunan Bilenoğlu ve İmamoğlu esnaf ile sohbet etti, esnafın dertlerini dinledi. Ziyaret esnasında Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı Emel Bilenoğlu çeşitli açıklamalar yaptı. Oldukça yoğun bir ilgi ve kalabalık ile gerçekleşen ziyarette Bilenoğlu, her esnafın sorusunu içtenlikle yanıtladı. Yeşilpınar esnafının, Yeşilpınar mahallesinin ve tüm Eyüpsultan’ın sorunlarını oldukça iyi bildiğini ifade eden Bilenoğlu, ‘’ Artık sayılı günler kaldı. Bu heyecanın, bu azmin, bu çalışkanlığın karşılığını hep birlikte alacağız. Eyüpsultan’ı her mahallesiyle, her sokağıyla masaya yatırdık. Vatandaşlarımızı dinledik.

Tüm sorunları, tüm istekleri biliyoruz. Bu bağlamda tüm projelerimiz hazır. Eyüpsultan’ın dertlerine derman olmak için gün sayıyoruz. Buradan Büyükşehir Adayımız Sn.Ekrem İmamoğlu’na da sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. En çok Eyüpsultan’a geleceğim dedi ve geldi. Birlikte bir sözleşme imzaladık, tapu ve mülkiyet sorunu hakkında. Buradan onun müjdesini de vereyim. Sizlerin desteği, Allah’ın izniyle göreve gelince ilçe belediyemiz ve büyükşehir belediyemiz el ele vereceğiz ve bu sorunu süratle çözeceğiz. Yapacağımız ilk iş bu olacak. Hak sahipleri hakkını alacak. Eyüpsultan her alanda hak ettiği değere kavuşacak. Hem Eyüpsultan’da hem de İstanbul’da vatandaşlarımız mutlu olacak. Yeni bir başlangıç için hepimiz hazırız.’’ dedi.

Ziyaret esnasında İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun, 10 yaşındaki Ecem isimli kız çocuğuyla yaptığı sohbet, ilginç anların yaşanmasına neden oldu. Ecem, İmamoğlu'na, ''Dün mitinginize katıldım. Size bağırdım ama beni duymadınız. Çok üzüldüm'' dedi. İmamoğlu, Ecem'e, ''Çok kalabalıkta, duymamışımdır'' yanıtını verdi. Ecem'in, CHP'yi ''Çocukların partisi'' olarak tanımlaması, İmamoğlu'nun çok hoşuna gitti. İmamoğlu, ''Oooo! Siz, mesajı almışsınız. 'Çocukların partisi'. Bayıldım bu isme.

Çok sevdim bu tanımı'' diyerek, memnuniyetini dile getirdi. Ardından çeşitli açıklamalar yapan İmamoğlu, ‘’Ben Eyüpsultan’a, Eyüpsultan halkına verdiğim sözü tuttum. En çok buraya geldim. Şimdi size bir söz daha veriyorum, kazandıktan sonra yine en çok buraya geleceğim. Büyükşehiri ve Eyüpsultan ilçemizi kazandıktan sonra yapacağımız ilk işimiz de belli. Onun müjdesini de vereyim. Söz verdiğimiz, imza attığımız tapu sorununuzu süratle çözeceğiz. Hiç merak etmeyin.’’ dedi. Bunun yanı sıra bu ziyarette duygusal anlar da yaşandı. Ağlayarak Bielnoğlu ve İmamoğlu'na sarılan bir kadın vatandaş, ''Annem AK Partili'ydi, sizin sayenizde CHP'li oldu. Her gece size dua ediyor'' dedi.

İmamoğlu, sarılarak, vatandaşa''Size mahcup olmayacağız. Hem ben, hem Emel hanımefendi size yakışır şekilde çalışacağız.'' dedi.

Editör: Haber Merkezi