İnceleme gezisinde Ekrem İmamoğlu’na, CHP PM Üyesi Sevgi Kılıç, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yılmaz, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kültür Varlıkları Dairesi Başkanı Oktay Özel, Çevre Koruma Daire Başkanı Ayşen Erdinçler, Boğaziçi İmar Müdürü Elçin Karaoğlu, İSKİ Şube Müdürü Oğuz Kaya ile ilçe başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve muhtarlar eşlik etti.

GÖKSU DERESİ’NDEKİ TEMİZLİK EYLÜL AYINDA BİTECEK

İmamoğlu ilk olarak kirliliği ile kamuoyu gündemini meşgul eden Göksu Deresi’ndeki temizleme çalışmalarına dair Çevre Koruma Daire Başkanı Ayşen Erdinçler’den bilgiler aldı. Erdinçler, 700 metrelik bir alanı tamamen temizlenmiş bir alan haline getireceklerini söyledi ve temizliğin Eylül sonunda tamamlanacağını aktardı.

“SİYASİ ARKADAŞLAR BİR ARAYA GELİP SÜRECİ HIZLI YÜRÜTSÜNLER”

İmamoğlu ise dere üzerindeki işletmeler hakkında derede teknelerin bloklanmasına karşı mücadele edeceklerini ifade ederek Buraya bir düzen getirmek istiyoruz. Buraya uygun olmayan –ki aşağıda şikâyetler vardı- saçma sapan yatlar falan filan bunlara müdahale edeceğiz. Bu iş için Boğaziçi İmar, İSKİ, siyasi arkadaşlar bir araya gelip süreci hızlı yürütsünler.” dedi. İmamoğlu dereyle alakalı vatandaşlarla ortak bir çalışma yapmak adına ‘Göksu Masası’ kurulacağını ifade ederek Eylül ayında Göksu Deresi’ni tekrardan ziyaret edeceğini belirtti.

HİSAR KALESİ ZİYARETE AÇILIYOR

İmamoğlu daha sonra beraberindeki heyetle birlikte restorasyon çalışmaları devam eden Anadolu Hisarı’na geçti. Buradaki ziyarette İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Kültür Varlıkları Dairesi Başkanı Oktay Özel, İmamoğlu ve beraberindeki heyeti Anadolu Hisarı’nda yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirildi.

NAMAZGÂH ZİYARET EDİLDİ

Bilgilendirmelerin ardından Anadolu Hisarı Kalesi’nin içini gezen İmamoğlu, Tarihi Toplarönü Namazgâhı’na uğradı. Restorasyon çalışmalarında zeminin beton ile kaplanmasının ardından yeniden çim döşenerek yeşillenen Tarihi Toplarönü Namazgâhı hakkında İmamoğlu’nu bilgilendiren Oktay Özel, namazgâhın girişine abdest alma alanı kazandırılacağını ve giriş için zemin oluşturup ardından yeşil alana geçişin sağlanacağına dair çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

ÇUBUKLU YAŞAM ALANI ŞANTİYESİ GEZİLDİ

Ekrem İmamoğlu, son olarak Çubuklu’daki “Endüstri parkı olacak" dediği Çubuklu Silolar’u ziyaret ederek burada yapılan “Dönüşüm ve Yeniden İşlevlendirme Çalışması” hakkında proje görsellerini inceledi, bilgiler aldı.

“AŞİYAN’DAN ÇUBUKLU’YA METRO OLABİLİR Mİ?”

Alanın heyecan verici bir yer olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu, alana ulaşım hakkında değerlendirmelerde bulundu. İmamoğlu, “Mesela Aşiyan’dan hatlar çalışıyor. Orası metroyla bağlantılı. Fünikülerimiz inecek Aşiyan’a. O metrolardan biri burası olabilir mi? Nüfusa dönük ve buradaki kültürel fonksiyona dönük bakmak lazım. Aşiyan’dan burası. Nasıl gelir kulağa bilmiyorum.” dedi.

“BEYKOZ’A METRONUN GELMESİ LAZIM”

İmamoğlu’nun bu konuşmasına üzerine söz alan Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun, Beykoz’a metronun gelmesi gerektiğini vurgulayarak, “En azından Kavacık’a bir metro getirsek. Ulaşım Beykoz’da sıkıntılı çünkü. Kesinlikle metronun gelmesi lazım. Biz atıl durumda kalıyoruz.” Dedi.

“BEYKOZ’UN METROSUNU NEREYE BAĞLAYACAĞIZ?”

“Beykoz’un metrosuna daha var” diyen İmamoğlu, “Şu anda tasarlanan metrolarımız var. O anlamda Boğazı da metrolarla buluşturan füniküler çalışmalarımız var ama Beykoz’u nereye bağlayacağız? Bu tür yerler farklı ulaşım araçlarıyla daha kaliteli hale dönüşür. Onun nimeti de vardır ama toplu taşımaya dönük çalışmalar sürüyor.” diye konuştu.

İmamoğlu, konuşmasının devamında Aşiyan ile bu alanın bağlantısının düşünülmesi gerektiğini ve Aşiyan’dan Çubuklu’ya gelecek olan bir vapur ile insan taşımacılığının iyi olacağını söyledi. SIDDIKA BAYLAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi