Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kuruluşunun üzerinden beş ay geçti. Partinin kuruluş lansmanı ile Türkiye’nin pandemi alarmının aynı döneme denk gelmesi nedeniyle çalışmalarını kontrollü bir şekilde sürdüren DEVA Partisi kaybedilen zamanı hızla telafi ediyor. Haziran ayı sonunda ilk il başkanlarını atayan DEVA yönetimi geçen iki ayda 67 il başkanlığına görevlendirme yaptı. Ay sonuna kadar tüm il başkanlarını atamayı planlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,  kongre ve il binası açılışları için eylül ayında sahaya inecek.

İYİ PARTİ  VE HAS PARTİ ÖRNEK

Seçime girme yeterliliği için siyasi partilerin bir de ilk büyük kongreyi yapma zorunluluğu bulunuyor. İYİ Parti ve HAS Parti örneklerini inceleyen DEVA Partisi bu şartı da kurucular kurulu kongresi ya da daha katılımlı geniş bir kongre ile karşılama planı yapıyor. Bu durumda Eylül ayı sonunda DEVA Partisi’nin büyük kongresini de yaparak seçime girme yeterliliğini elde etmesi hedefleniyor.

ATATÜRK OLACAK, BABACAN BELKİ…

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan ve parti yöneticileri kurdukları partide farklı bir dil ve üslupla hareket edeceklerinin açıkladılar. Babacan, en son kendisine dönük sert eleştirilerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de “Biz yepyeni bir siyasi tarz, siyasi üslup inşa ediyoruz. O tarzda bir üsluba cevap vermeye olumlu bakmıyoruz” yanıtı verdi. Parti kaynakları da, “Bu siyasi hareket yola çıkarken herkesle diyalog olacak, dedik, bu şekilde yol yürüyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. DEVA’nın farkı sadece dil ve üslupla ilgili olmayacak. Parti siyaseti lider üzerine değil ilke ve hedefler üzerine kurulacak. Bir parti yöneticisi, “Göreceksiniz parti binalarında her odada genel başkanımızın fotoğrafları olmayacak. Bizim böyle bir angajmanımız yok. Bir fotoğraf olacaksa bu da Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı olsun. Genel başkanın aidiyeti için bir fotoğraf koyacaksak bu bir tane fotoğraf olsun. Bu parti lider partisi değil, kadro partisi, ilkeler, hedefler partisi olacak. Belki de parti binalarında Babacan fotoğrafı hiç olmayacak. Vatandaşın ilgisi çok yüksek, biz 4-5 ay sonra iktidar alternatifi bir parti olacağız”

İSTANBUL İL BAŞKANI AYAN

Genel Başkan Ali Babacan İstanbul İl Başkanlığı için İş Adamı Mehmet Gürol Ayan’ın atamasını yaptı. Daha önce Galatasaray Spor Kulübü Denetim Kurulu Üyesi olan Ayan ile beraber İstanbul teşkilatlarını kuracak olan 15 kişilik heyette belirlendi. Heyette en dikkat çeken isim İyi Parti 27. Dönem İstanbul Milletvekili ve İstanbul eski İl başkan Yardımcısı olan Osman Erusta oldu. Heyet şu isimlerden oluşuyor.   Ömer Faruk Fırat, Beytullah Aksoy, Cengiz Sunar, Nimet Elif Uluğ, Habibe Zorlu, Bahar Kayserilioğlu, Osman Erusta, Raşit Aydın, Afra Teren Gürlüer, Eser Güneysel, Muhammet Yasir Taflan, Zerrin Baysal, Emre Aykan, Zerrin Ekşioğlu ve Yılmaz Özdemir.

MEHMET GÜROL AYAN KİMDİR?

İş insanı Mehmet Gürol Ayan, 1994 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olmasının ardından 2006 yılında New York University'de tasarım eğitimi aldı.

1970 doğumlu Ayan meslek hayatına 1996 yılında başladı. 2000 yılında aydınlatma sektöründe kendi şirketini kuran Ayan, 2006 yılında şirketinin faaliyetlerini Amerika'ya da taşıyarak genişletmiştir, müze tasarımları ve kentsel aydınlatma alanlarında da faaliyet göstermektedir.

Galatasaray Spor Kulübü Denetim Kurulu Üyesi olup hâlen Galatasaray Düşünce Derneği Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmekte olan Mehmet Gürol Ayan evli ve iki çocuk babasıdır.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi