Bakırköy'de bulunan demokratik kitle örgütleri, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve ilçede yaşayan yurttaşların bir araya gelerek, referandum da 'HAYIR' tercihi için çalıştığı Bakırköy Hayır Meclisi'nin Özgürlük Meydanı'nda düzenlediği 'Hayır Balonları Uçuruyoruz' etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

“Biz varız geleceğimize sahip çıkıyoruz”, “Söz yetki karar halka” pankartlarıyla “Hayır çünkü; referandumda değiştirilmek istenen anayasa değil, ülkemizin ve bizim geleceğimizdir” diyerek Bakırköy Hayır Meclisi adına konuşan Gizem Sürer, 16 Nisan'da gidecekleri seçim sandığının sıradan ve basit bir oylama ya da referandum olmadığını bilen yurttaşlar olarak, İstanbul'un bütün ilçelerinde Hayır Meclisi kurulduğunu söyledi. 

Ülkenin 7 Haziran'dan bu yana evrildiği dönemi ve sonrasına ilişkin süreci gören yurttaşlar olarak izleyici değil, özne ve eylemci olmayı tercih ettiklerini ifade eden Sürer, "Şimdi sokaklardayız. Bu gün İstanbul'un dört bir yanında her renkten ve her sesten Hayırcı, ellerinde balonlarıyla gök yüzüne umudunu yükseltiyor. Göklere bir karar yolculuyor" diyerek, rengarenk balonları eş zamanlı uçurmak amacıyla '3-2-1' diyerek start verdi. 

Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte hep birlikte balonları havaya bırakan katılımcılar, "HAYIR, HAYIR, HAYIR" sloganları atarak müzik eşliğinde halaylar çekti.


Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi