İLGÜZ’ÜN AYRICALIĞI NE?

Geçtiğimiz yıl Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece’de kurduğu kurban satış alanlarında birçok suçlamanın muhatabı konumuna gelen Gürsel İlgüz, yine şimşekleri üstüne çekmiş durumda. Küçükçekmece’de geçtiğimiz yıl pandemi koşullarına rağmen planlananın ve izin alınanın çok üzerinde çadır kurup sattığı için kendisine yüklü miktarda ceza kesilmişti. İlgüz’ün bu yıl da Avcılar (2 noktada) ve Beylikdüzü’nde kurduğu kurban satış alanlarında planlamanın ve olması gereken sayının çok üstünde çadır kurduğu yönünde iddialar var. İlgüz gibi pek çok meslektaşı da alanlarda pandemi koşullarına uymadığı ve geceleri çadırlara kaçak hayvan soktukları iddiasıyla suçlanıyor. Özellikle Gürsel İlgüz’ün kurduğu hayvan satış alanlarında küpesiz- kaçak hayvan satıldığı iddiaları çok fazla gündemi meşgul ediyor. Tüm bu şikayetlere ve eleştirilere istinaden sormak gerekiyor; “Bu alanlar İlçe tarım müdürlükleri tarafından yeterince denetliyor mu?

KAÇAK GEÇİŞE GÖZ YUMULUYOR!

Anadolu’dan Avrupa yakasına hayvan geçişlerinin mevzuatta yasak olmasına rağmen Kars, Ardahan, Tokat, Yozgat ve Sinop gibi pek çok ilden getirilen hayvanlar şimdiden tükenmiş durumda. Avrupa yakasındaki hemen hemen her satış alanında Anadolu’dan getirilen hayvanlar var. Yasağa rağmen kurban satış alanlarında yer almaları nedeniyle; getirenden, satış alanlarına, daha da önemlisi köprülerden geçişine göz yuman emniyet yetkililerine kadar hiç kimsenin hakkında bir işlem yapılmaması Türkiye’deki kanunların keyfiliğini gözler önüne seriyor. 

NE TOPLANIRSA VERGİSİZ KAR MI?

Ayrıca bu alanlarda kesim hizmetlerinden dolayı elde edilen ticari gelirlerin vergilendirilmesi yapılıyor mu? Vergisiz kazancın önüne geçmek için ilgili kurumlar bir çalışma yapıyor mu?  KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi