Kars ilinin en önemli yerleşim yerlerinden biri olan ve muhteşem doğası ve kültürü ile Kars’ın cazibe merkezlerinden olan Arpaçay Kakaç Köyü’nde düzenlenen 1.Kültürel Festival ve Bayrak töreni düzenlenen organizasyonla başladı. Her sene geleneksel olarak düzenlenmesi planlanan ve yöre halkının kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarılması amacı ile başlayan festivale kentin önde gelen isimleri akın ederken, festival kapsamında düzenlenen bayrak töreni ise vatandaşları gururlandırdı.

‘ONU VE GURUR VERİYOR’

Düzenlenen törende Kakaç Köyü Dernek Yönetim Kurulu adına konuşan Şemistan Papakçı, “Milli ve manevi değeri paha biçilemeyen, köyümüzde eksikliğini yıllarca hissettiğimiz bayrağımızın artık Kars-Ardahan kardeş şehirlerimizin birleştiği noktada dalgalanıyor olması hem bizim hemde komşu il,ilçe ve köylerimiz için onur ve gurur veriyor” dedi. Festivale katılan herkese teşekkürlerini ileten Papakçı, “Festivalimizde Kakaç Köyü hanımlarına yöresel ev yemekleri ve çeşitli ikramlarda bulundukları için ve dedelerimizin babalarımızın kültürümüzde çok önem verdiğimiz misafirperverliklerini gösterdikleri için çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

‘YOĞUN KATILIM’

Yoğun katılımla gerçekleşen programa; Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Meclis Üyesi ve Eski Kars Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız, Arpaçay Belediye Başkanı Atalay Erçetin, Çıldır belediye başkanı Yakup Azizoğlu, Barış Matbaa sahibi Adnan Papakçı, Çıldır Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Şimşir Çıldır Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Nazif Özdemir, Kars-Ardahan-Iğdır Çekmeköy Dernek Başkanı Rıfat Karakaya, Dernek Kurucu Başkanı Erol Kırım, Şahintepe Muhtarı Erol Çapan, Doğruyol Köy Muhtarı Nurettin Akkaya, Kakaç Köyü Muhtarı Nizamettin Işık, Beyzade Şimşir, yöresel sanatçı Cevdet Yılmaz, yöresel ozanlardan Ayhan Şimşekoğlu ve Atalay Arslan ve basın mensupları katıldı. Ayrıca çevre illerden gelen çok sayıda katılımcı da festivali takip eden isimler arasında yer aldı.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi