Kartal Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca onaylanan Kordonboyu ve Soğanlık Gümüşpınar Mahalleri ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları askıya çıkarıldı. 26 Ocak 2020 tarihinde ,Kartal Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda askıya çıkarılan planlar, ilçede 2015 yılından itibaren yapı ruhsatı alamayan Kordonboyu Mahallesi’nin bir bölümü ve 2016 yılından günümüze kadar yapı ruhsatı alınamayan Soğanlık Gümüşpınar Mahallesi eski köy içi alanını kapsıyor. Ayrıca vatandaşlar İmar Planları hakkında Kartal Belediyesi’nin web sayfası olan www.kartal.bel.tr ‘ den sorgulama yapabilecek.

İtiraz Edilebilecek

26 Ocak 2020 tarihinde askıya çıkarılan planlar, kanuni süre olan 30 gün boyunca askıda kalacak ve vatandaşlar askıya çıkarılan Uygulama İmar Planları’na ilişkin itirazlarını askı süreci içinde yapabilecekler.

Vatandaşlar itiraz başvurularını 24 Şubat olan askı bitiş tarihine kadar Kartal Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü' ne tapu örneği ve ilgilisine ait dilekçe ile yapabilecekler.

Editör: Haber Merkezi