KATILIM ÇOK FAZLAYDI

H.Mehmet Katman, diğer aday adaylarının aksine adaylık açıklamasını bölgede bir salonda yaptı. Özellikle Aksaray- Niğde yöresi hemşehrilerinin de yoğun katılım sağladığı toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, diğer aday adayları Hadi Akmugan ve Uğur Barış Karabulut ve çok sayıda partili ve Katman'ın dostu katıldı.

Karabat "AKP yeni yerel yasaların peşinde

2014 Yılında CHP'nin Başakşehir Belediye başkanı adayı olan ve şu an da İstanbul Milletvekili olan Özgür Karabat ise yaptığı konuşmada ufuk turu mahiyetinde bir konuşma yaptı. Başakşehir'i çok iyi bildiğini söyleyerek sözlerine başlayan Karabat, Başakşehir bütçesi en yüksek olan bir belediye olmasına rağmen, halka hizmet adına ve bütçe orantısına göre en az hizmet verilen bir ilçedir dedi

2014’ü özetleyen Karabat, 2014 yerel seçimlerini dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan, yürüttüğü kampanya şekliyle yerel seçimi genel seçim formatına sokmayı başardı. Oysa seçim mahalli formatta yapılsaydı daha başarılı bir sonuç alabilirdik dedi. Karabat, şu an da Erdoğan Mahalli İdareler kanununda bir değişiklik yaparak başkan yardımcısı olmak için sadece meclis üyeleri ve Belediye çalışanları şartını değiştirip buralarıda başkanlık sistemine uyumlu hale getirmenin peşinde.

HALK GERÇEKLERİ GÖRMELİ VE ANLAMALI

Karabat: 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel yönetim seçimlerinde birlik ve beraberlik içinde hareket edersek Başakşehir ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını almamak için önümüzde hiç bir engel yok. Tek engelimiz halkımıza bu gerçekleri anlatmakta yeterli olanağı bulamamamızdır.

Karabat: Kim aday olarak seçilip seçmenin önüne çıkarsa hepimizin onun etrafında bir araya gelip üzerimize düşeni yapmak durumundayız dedi. Özgür Karabat şu ana kadar aday adaylık müracaatı yapan her üç adaya başarı dileklerini sundu.

Katman'ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi

Aday tanıtım toplantısına diğer parti seçmenlerinin de katılması ilgi ile takip edildi.

Daha önce parti örgütü ile bir araya gelen diğer aday adaylarından Abdulhadi Akmugan ve Uğur Barış Karabulut'a birer konuşma yaparak kim aday olursa diğerleri aday olan arkadaşa sanki kendileri aday olmuş gibi beraber çalışma sözü verdi.

Hacı Mehmet Katman konuşmasında "Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi Zafer Zafer benimdir diyenindir’’ sözünü kendime rehber edindim. Ben Başakşehir'i alabiliriz, almalıyız demiyorum. Alacağımıza eminim. Yeter ki biz kendi içimizde birlik olalım ve samimi bir çalışma yapalım diyen Katman, sözlerine şöyle devam etti; Ben 25 sene Emniyet müdürlüğünde Polis memuru olarak çalıştım 12 sene önce emekli oldum. O günden bu yana iş adamıyım. Aslen Aksaraylıyım atadan dededen CHP'liyiz. Partimizin yerelde ve genelde iktidar olması adına elimizden geleni yapacağız dedi.

H. Mehmet Katman aday tanıtım toplantısında kendisini yalnız bırakmayan CHP Milletvekili Özgür Karabat başta olmak üzere protokol üyelerinin adını anons ederek herkese teşekkür etti.

Eşi ve çocukları da Hacı Mehmet Katman'ın mutlu gününde heyecanına ortak oldu.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi