Geçtiğimiz günlerde yakalandığı Covid 19 virüsünü yenemeyerek vefat eden İSTAÇ Genel Müdürü Mustafa Canlı'nınadına Eyüpsultan’dakiİSTAÇ Odayeri Katı Atık Tesisleri’nde bir park alanı düzenlendi. Hem bu parkın açılışı hemde atık filosuna yeni katılacak 78 aracın hizmete sokulması için bugün bir tören düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açılışı gerçekleştirmesi bekleniyordu. İmamoğlu’nun programını takip eden gazetecilere atılan bilgi de bu yöndeydi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bugün ilk programı saat 11:00’de İstanbul Maratonu hakkındaki basın toplantısıydı. Diğer programı ise saat 13:00’deki  park açılışıydı. Fakat İmamoğlu açılışa katılmadı.

KAVUNCU VE BEYAZ KATILDI.

Eski Gümüşhane Milletvekili olan merhum  Mustafa Canlı  İyi Parti kontenjanından İSTAÇ Genel Müdürü olduğu için programa İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun katılım sağlayacağı biliniyordu. Aynı şekilde kendisi de Gümüşhaneli olan İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz’da açılışta hazır bulundu.

Kamuoyu İmamoğlu’nun katılmamasını İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile yan yana gelmekten kaçınması olarak değerlendirdi. Bilindiği gibi İyi Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Buğra Kavuncu hakkında Fetullahçı Terör Örgütü ( FETÖ) ile ilişkili olabileceğini iddia etmişti. FETÖ firarisi eski Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun Buğra Kavuncu’nun kuzeni,  FETÖ tutuklusu eski istihbaratçı Enver Altaylı’nın ise dayısı olduğunu ifade etmişti. Ayrıca FETÖ tutuklusuyken tahliye edilen kapatılan  Zaman Gazetesi’nin yazarı MümtazerTürköne’ninde Buğra Kavuncu’nun halasının eski eşi olduğu ortaya çıkmıştı.

İMAMOĞLU- KAVUNCU YAKIN MI?

Ekrem İmamoğlu’nun çok iyi ilişkiler içinde olduğu bilinen Buğra Kavuncu’nun adının FETÖ tartışmaları içerisinde ülke gündemine oturmasının ardından yanyana gelme konusunda dikkatli davranma kararı aldığı iddia edildi. CHP  tabanında da İmamoğlu- Kavuncu ilişkisinin, İmamoğlu- Kaftancıoğlu ilişkisinden daha güçlü olduğu düşünülüyor ve bu durum rahatsızlık yaratılıyordu. 

Buğra Kavuncu kendisi hakkında iddialarda bulunan Milletvekili Ümit Özdağ hakkında Çağlayan Adliyesi’ne giderek şikayette bulundu. İddialar hakkında kararı mahkeme verecek. Mahkemenin Kavuncu’yu açtığı davada haklı bulmaması durumunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’da samimiyetleri dolayısıyla tartışmaların içine çekilebilir.  Bugünkü programa katılmaması Kavuncu ile aynı fotoğraf karesine girmemeye özen göstererek İyi Parti içindeki bu meselenin kendisine sirayet etmemesi için önlem alıyor şeklinde değerlendirildi. 

TAYFUN ERCAN – KENT YAŞAM


 

Editör: Haber Merkezi