Performans ve bütçe tasarıları dışında herhangi bir konuda konuşma yapılmasına izin verilmeyen toplantı sonrası gazetecilerin sorularına cevap veren CHP’li Taner Kazanoğlu, “Bir haftadır durduk yere tecavüze uğruyoruz. Yalnızca benim değil, tüm meclis üyelerinin, ayrıca belediye başkanının ve yardımcısının da karalandığı bir iddiadır” diyerek açıklamalarına başladı.

SİYASETİN BU KADAR UCUZ OLMAMASI LAZIM

Kaşıbeyaz olayıyla ilgili tüm gelişmelerin zaten gazeteciler önünde olduğunu ve iddiaların sahibi Dilaver Eren isimli şahsa bizzat kendisini tanıyıp tanımadığını da sorduğunu söyleyen Kazanoğlu, “Beni tanıyor musun diyorum, hayır diyor. Peki ben nasıl para aldım, nasıl emanetçi oldum bunu nasıl biliyorsun diyorum, ‘biz öyle duyduk’ diyor. Ben de açık açık diyorum ki; siyasetin bu kadar ucuz olmaması lazım. Elinde bilgisi, belgesi olan varsa ve savcılığa vererek ispat etmiyorsa şerefsizdir” diyerek tepkisini gösterdi.

Açıklamalarını sürdüren CHP’li Avukat Taner Kazanoğlu, “Dilaver Eren isimli şahıs Bakırköy Gazetesi adıyla yayın yapan internet gazetecisi Rafet Yıldırım'a, pastanede mi meyhane mi belli olmayan bir mekanda demeç veriyor. Gazeteci olduğunu iddia eden bu arkadaşa da, ‘sen gazeteci misin' diye sorduğumuzda, 'yok ben yolundayım diye cevap veriyor’ Kimse kusura bakmasın, gazetecilik itibarı bu kadar da zayıf değil. Üstelik Cuma günü yapılan haberle ilgili savcılığa veriyorum, Pazartesi günü tekrar bir tane daha yayın yapıyor” diyerek devam etti.

İDDİALARI İSPAT ETMEYEN DE, SAVCILIĞA VERMEYEN DE ŞEREFSİZDİR

“Konuştuğum her şeye masa ki tüm bütün arkadaşlar tanık. Açık açık söylüyorum; elinde bilgin belgen varsa git savcılığa. Sonrasında bir de diyor ki, ‘Taner Bey kabul etti 100 bin lira alınmış, yirmi bin lirası zabıtalara dağıtılmış. Benim yanımda böyle bir konuşma olmadı ki kabul edeyim. Bunu benden önce buluşup konuştuğu gazetecilere beyan etmiş. Bende şahsımla ilgili iddialar hakkında bilgi almak isteyen gazetecilere, ‘Ben artık kendimden şüphelenmeye başladım’ diyerek, ne olduğunu öğrenmek için söz konusu kişilerle görüştüm. Üstüne üstlük yaram yok ki gocunayım diye düşündüm. Yahu bu siyasetin bu kadar ucuz olmaması lazım. İddialarını ispat etmeyen de, savcılığa vermeyen de şerefsizdir”

“Benden önce bizzat yüzyüze görüştüğü gazetecilere, kendisinin Kaşıbeyaz Restoran’ın kuruluş aşamasında Mühendislik işlerini yaptığını, imar durumuyla ilgili görüşmelerde de aracılık rolünü üstlendiğini, öncesinde başkan ve yardımcısını da olaya katarak bazı para alış verişleri olduğunu iddia etmiş. Sonrasında da kararın meclisten geçmesi için, meclis üyelerine dağıtılmak üzere 600 bin dolara anlaşma yapıldığını ve söz konusu 600 bin dolardan 300 bin dolarını aracı olması vasfıyla kendisine verilmek üzere anlaşma yapıldığını söylemiş. Alındığı iddia edilen 600 Bin Dolar paranın meclis üyeleri arasında pay ediliş miktarlarını ise benim organize ettiğimi, parayı alma işi için de yine meclis üyesi Sinan Emre Kızıltuğ'u görevlendirdiğimi, Kızıltuğ'un da hangi meclis üyesine ne kadar verileceğine dair bilgileri kendi el yazısıyla yazarak kendisine verdiğini söylemiş. Ben hakkımdaki bu iddiaları bana söyleyen gazetecilerin söylemlerine istinaden hiç tanımadığım bir kişi nasıl böyle hikayeler anlatır diyerek görüşmeyi kabul ettim. Söz konusu tüm olaylar da 13 Ekim 2018 tarihinde http://www.yasamgazetesi.com.tr/ozel-haber/kapi-kapi-dolasan-kasibeyaz-restoran-iddiacilari-h204832.html  linki ile yayınlamıştır"

S. EMRE KIZILTUĞ’DA DAVA AÇTI

“Bir de Kaşıbeyaz olayına bakıyoruz, zaten olan bir iş yok. Mimarlar Odası söz konusu meclis kararını iptal ettirme davasını açmış. Murat Kaşıbeyaz ‘ben böyle bir para vermedim’ diye demeç vermiş. S. Emre Kızıltuğ denilen meclis üyesi bu işlerin bütün hepsinin sahte olduğunu söylüyor ve oda dava açıyor. Resmen şu fetöcü hikâyesine döndü. İnsanlar ahlaksızlığını örtmek için, birebir bizim üzerimize suç atmaya çalışıyor”

MECLİS KARARININ, BELEDİYE TARAFINDAN İADE EDİLMESİ LAZIM

Her ne kadar Mimarlar Odası’nın yürütmeyi durdurma kararı almış olmasına karşılık, konuya temel teşkil eden meclis kararının belediye tarafından bir an önce iade edilerek, konunun tamamen kapatılması gerektiğini belirten Kazanoğlu, “Bu yanlızca şahsımı değil, tüm meclis üyesi arkadaşlarımı karalayan bir iddiadır” diyerek devam etti.

ÇİNGENE DERDİNİ ANLATIRKEN, SUÇUNU ANLATIRMIŞ


“Söz konusu Dilaver Eren isimli adamın iddiası ‘Ben bu işin arıcılığın yaptım. Bu rüşvete aracılık yapmak demektir. Resmen çingene derdini anlatırken suçunu anlatırmışa döndü. Sen rüşvete aracılık ettim diyorsan, ben şu kişiye şununla gittim, rüşvet teklif ettim ve o da bunu kabul etti dersin. O zaman bu bir iddia olur. Bunun için de bilgin belgen olur. Hem beni tanımadığını söylüyor, hem oturduğu yerden iftira ederek suç isnat ediyor”

RÜŞVETE ARACILIK ETMEK SUÇTUR

Son olarak, söz konusu şahsın muhatabı olmadığını, adı geçen diğer meclis üyesi Sinan Emre Kızıltuğ’un beyanına göre Dilaver Eren isimli şahsın yine Bakırköy Belediye Meclis Üyesi İbrahim Gündüz’ün arkadaşı olduğunu söyleyen Kazanoğlu, “Gitsin herkes kozlarını birbirleriyle paylaşsın. Rüşvete aracılık hizmetine kimlerle girmiş bunu da gitsin savcılığa bir an önce bildirsin. Bir Avukat olarak söylüyorum, bildirmiyorsa buda bir suçtur” dedi.

TEMİZ VE ŞEFFAF BİR SİYASET İÇİN ADAYIM

Konuyla ilgili meclis toplantısında açıklama yapmak istediğini, söz konusu iddialarla tüm meclis üyesi arkadaşlarının suçlandığını belirterek açıklamalarına son veren Kazanoğlu, plan bütçe konuşmaları olduğu için kendisine gündem dışı söz verilmediğini belirterek, partili bir meclis üyesi olarak açıklama yapacağı tek mekanın da meclis olduğunu belirtti. Kasım ayında yapılacak ilk toplantıda konuyla ilgili gerekli tüm açıklamaları da kamuoyu ile paylaşacağını ifade etti.

19 Ekim Cuma günüde, temiz ve şeffaf bir siyaset için Bakırköy Belediye Başkan Adaylığı için başvurusunu yapacağını söyleyen Kazanoğlu, “Bu kirli oyunun içinde olanlarla da mahkemede hesaplanacağım” diyerek açıklamalarına son verdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi