İBB seçimlerinin iptal edilmesini Türkiye’nin demokrasi sorunu olarak gördüklerini söyleyerek basın açıklamasını okuyan Bakırköy Kent Savunması Sözcüsü Arkeolog Dr. İlknur Türkoğlu, “31 Mart’ta İstanbul halkı sandığa gitmiş ve tercihini yapmıştır” diyerek, 23 Haziran’da yenilenecek olan İBB seçimlerinde, kentini seven herkesi demokrasiye sahip çıkmaya davet etti.

“Bu tercihle birlikte İstanbul'un doğası ve her türlü ortak değerleri üzerinden 25 yıldır devam eden yağma, talan ve rant merkezli politikalara yeter denilmiş, Ekrem İmamoğlu 13 bin küsur oy farkla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir” diyerek basın açıklamasını okuyan Türkoğlu şöyle devam etti.

Bakırköy Kent Savunması basın açıklamasının tam metni;

“Daha seçim gecesi Anadolu Ajansı tarafından başlatılan kural tanımamazlık, siyasi iktidarın bizzat YSK’ya verdiği talimatlar ile devam etmiş, sonuçta İstanbul ve birçok kentte halkın iradesi çeşitli gerekçelerle gasp edilmiştir. Bilinmelidir ki ülkemizin demokrasi mücadelesi tarihine kara bir leke olarak geçecek bu durumun ve öne sürülen gerekçelerin halkın vicdanında bir karşılığı bulunmamaktadır. Aynı sandığa atılan 4 adet oydan sadece birinin geçersiz sayılması, halkımızın aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir. Siyasi iktidar bu tutumuyla Referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri dâhil olmak üzere kendi meşruiyetini sorgulanır hale getirmiştir.

İnanıyoruz ki İstanbul halkı en temel değerleri ayaklar altına alan bu kural tanımazlığa karşı durmaya devam edecek ve 23 Haziran'da tekrar edilecek seçimlerde sandığa giderek bir kez daha galip gelecektir.

Sayın İmamoğlu’nun çok kısa süren başkanlık döneminde açığa çıkaranlar göstermiştir ki, İstanbul'un zenginlikleri siyasi iktidar ve yandaşları açısından vazgeçilmez önemdedir. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz ortamına aldırmaksızın seçimin yenilenmesi ısrarı bu kaynaklara göz dikmelerinin neticesidir.

Ancak demokrasi güçleri açısından da İstanbul halkına ait olan bu zenginliklerin gene halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda kullanılması esastır.

Kamusal kaynakların siyasi iktidarın kontrolü dahilinde bir grup yandaş menfaat çetesi tarafından daha fazla yağmalanmasına izin verilmemelidir.

Bakırköy Kent Savunması olarak halkımızı iradesini yok sayan bu oldubittiye boyun eğmemeye ve kentine sahip çıkmak için sandığa gitmeye çağırıyoruz”

“Emeğimizle ve mücadelemizde Her Şey Çok Güzel Olacak

Basın açıklamasının ardından meydanda broşür dağıtan Bakırköy Kent Savunucuları, her gün farklı bir noktada seçim çalışması yaparak vatandaşlara “Neden İmamoğlu?” demeleri gerektiğini 23 Haziran'a kadar anlatacaklarını söylediler.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi