Ankara’ya annesini ziyarete giden Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu, Fox TV'de İlker Karagöz’ün sunduğu programa katıldı. Operatör doktor kimliği ile korona virüs sürecini değerlendiren Kerimoğlu, aynı zamanda ilçesi hakkında sosyal medyada “Artık yemeklerinizi alırım” diyerek çocuğu ile sokakları gezen kadın hakkında açıklama da bulundu.

‘’ÜZÜCÜ BİR OLAY’’

Sosyal medyada çok konuşuan videolardan biri olan ve Bakırköy sokaklarında dolaşarak ‘’Artık yemek alırım’’ diye bağıran mülteci ailenin görüntüleri hakkında konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu, ‘’ Bu manzara hepimiz açısından üzücü. Ama anladığım kadarıyla Bakırköy’ü sığınacak bir liman olarak gördüğü için bu mülteci aile ilçemize gelmiş. Belediyemizden her gün 3 bin yurttaşa yemek gider. Ayrıca 1320 aileye düzenli olarak her ay nakdi yardım yaparız. Bu hadise münferittir. Bakırköy’de bir ihtiyacım karşılanmadı diyen tek bir yurttaşımız yoktur” dedi.

‘’SÜREÇ EKONOMİ HARİÇ İYİ YÖNETİLDİ’’

Diğer ülkelere oranla Türkiye’de korona virüs ile mücadelenin gerçekten iyi yönetildiğini anlatan Kerimoğlu, ‘’Bunda sağlık personellerinin de büyük özverisi oldu. Lakin bahsettiğimiz bu iyi yönetimi ekonomik anlamda söylemek mümkün değil. Pandemi süreci artık yavaş yavaş azalıyor. Fakat bir endişemiz hükümetin önlemleri erken mi gevşettiği yönünde. Bu yöndeki eleştiri ve kaygıılara katılıyorum. Biraz erken oldu gibi. Ama biz belediyeler olarak hükümetin aldığı bu erken gevşeme kararına azami ölçüde denetimlerimizi yaparak, oluşacak sorunları azaltmaya çalışıyoruz’’ dedi.

‘’HEMŞİRELERİN ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ’’

Hemşirelere verilen ek ödemelerin yetersizliğine değinen Kerimoğlu, ‘’Evine gitmeden, çocuklarını görmeden, gün aşırı çalışan sağlık personellerimiz var. Bunların muhakkak özlük haklarının iyileştirilmesi gerekiyor. Mutlaka 3600 ek gösterge konusunda gerekli çabanın gösterilmesi gerek. Biliyorsunuz mecliste CHP tarafından sağlıkta şiddet yasası geldi. Önce reddettiler sonrasında kendileri aynı öneriyi yaparak yasayı geçirdiler. Şimdi aynı şekilde özlük hakları konusunda da meclisin bir an önce bir çalışma yapması konusunda çağrıda bulunuyoruz’’ diye konuştu.

‘’HASTANE YAPILMASI DOĞRU, YERİ YANLIŞ’’

Atatürk Havalimanı içerisine yapılan ve 31 ülkeye sağlık turizmi hizmeti vermesi planlanan hastane hakkında da konuşan Kerimoğlu, ‘’ Sahra hastanelerinin yapılması konusunda hepimizin desteği var. Bu tür salgın ve afet dönemlerinde bunların kurulması oldukça normal. Bizim bu konudaki itirazımız ise, özellikle Bakırköy’de Atatürk Havalimanına bu sahra hastanesinin yapılmasına yönelikti. Pistleri kırmaya ve havalimanını işlevsiz hale getirmeye gerek yok. Alternatif yerler var, gelin biz size gösterelim dedik. Havalimanı içerisinde kullanılmayan binalar, kapatılmasından dolayı boşa çıkmış otel ve hemen yakınında İstanbul Fuar Merkezi’nin boşta duran 10 tane fuar alanı var buraları kullanabilirsiniz diye söyledik. Buraların alt yapısı, ışıklandırması, kliması ile her şeyi hazır. Bir diğer itirazımız ise 45 günde bu hastane bitecekse, sağlık bakanı ile bilim kurulunun dediği gibi virüsü haziran ayında kontrol altına alacaksak bu sahra hastanesini neden yapıyoruz? Görünen o ki yurt dışı sağlık turizmine yönelik yapılıyor. O zaman da şunu sormak lazım. Türkiye son yıllarda hükümet eli ile sağlıkta özelleştirmeye gidildi. Neredeyse her ilçede özel hastane var. Bunların kapasitesi yetmiyor mu? Yeni açılan şehir hastanelerinin kapasitesi yetmiyor mu?’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi