Partililerin ve vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleşen programa CHP’lilerin yanısıra İYİ Parti, SP, HDP ve DSP’nin ilçe yöneticileri de katıldı. Programa Küçükçekmece’de faaliyet gösteren bir çok dernek, spor kulübü, STK ve basın mensubu da katılırken programın başlangıcında sahne alan sanatçı Latif Ayyıldız’ın, Engin Ertaç için bestelediği şarkılar dinleyenler tarafından beğeni ile karşılandı.

Davetlilerin coşkulu tezahüratları arasında salona giriş yapan Engin Ertaç, salonda bulunan siyasi parti temsilcilerinin tümüne hoşgeldiniz diyerek, görevlerinde başarılar dilemeyi ihmal etmedi.

Ertaç ve ailesinin yerini almasından sonra adaylık açıklaması için hazırlanan sinevizyon gösterimi katılımcıların beğenisine sunuldu. Küçükçekmece için hazırlanan Mega Projeleri tek tek davetlilerle paylaşan Ertaç, BAŞKA BİR KÜÇÜKÇEKMECE MÜMKÜN sloganını defalarca yineleyerek Küçükçekmece’nin daha iyi bir yönetim anlayışına ve perspektife ihtiyacı olduğunu söyledi.

Sinevizyon gösterimi sonrasında alkışlarla kürsüye gelen Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Engin Ertaç, konuşmasına başlamadan önce davetine icabet edip salonu dolduran herkese teşekkürlerini iletti.

Engin Ertaç salondakilere hitaben yaptığı konuşmasında, CHP’nin Türkiye açısından ne kadar önemli bir siyasi merkez olduğunun altını çizdi. CHP’nin iktidar olduğu yıllarda yaptığı yatırım ve projelere tek tek değinen Ertaç “mutlu bir Türkiye CHP ile yeniden kurulacak” dedi.

Benim için CHP başlığı altında topladığı ve yaklaşık 15 dakika süren konuşması boyunca davetliler Ertaç’ı ilgi ve dikkatle dinlediler. Konuşması zaman zaman alkışlarla kesilen Ertaç daha sonra davetlilerle tek tek tokalaştı.

‘KÜÇÜKÇEKMECE’YE İVME KAZANDIRACAĞIZ’

Gece sonrasında sorularımızı yanıtlayan Ertaç, gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Küçükçekmece’ye ivme kazandıracağız. Spordan sanata birçok alanda faaliyetlerimiz olacak. Projelerimiz hazır. Belediye başkanı olduğumuz zaman bu projeleri teker teker hayata geçireceğiz. Mega projelerimiz var, ama ben en çok insanların gönüllerinde yer yapmaya geliyorum. Küçükçekmece’de şuan da muhalefet ile iktidar partisi arasında toplam da doksan bin oy farkı var. Bu fark çok büyük. Bu farkı kapatacağıma inanan bir adayım. Kazanmak için iyi bir aday iyi bir kadro çıkarılmalı. Halka ve partiye hizmet edecek adayın çıkması gerekiyor. Çocuklarıma, partililerime, halkımıza ve kendime verdiğim söz çerçevesinde Küçükçekmece ilçemizde CHP İktidar gönülleri, saha ekiplerimiz ve yürütme kadromuz ile birlikte mahalle mahalle çalışacağız.”

‘KÜÇÜKÇEKMECE BİZİMLE DEĞİŞECEK’

Ertaç sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim için önemli olan sadece belediye başkan adayı olmak değil, aynı zaman da seçimi kazanmaktır. Demokrasinin gereği olarak gönlünde bu istek yatan her üyemiz CHP’den aday adayı olabilir. Ben ve çalışma arkadaşlarım “CHP’yi Küçükçekmece’de nasıl iktidar yapabiliriz?” sorusunu yanıtlamaya çalışıyoruz. Bu konuda bir anlayışoluşturmaya çalışıyoruz. Adaylık konusunda adı geçen tüm arkadaşlarımızla görüşüyoruz. CHP tarafından yönetilen bir belediye ile Küçükçekmece’nin çehresinin değişeceğini düşünüyoruz.İnanıyorumki; yürüttüğümüz bu çalışma, örgütümüzdeki ilke birliği ve ortak amaca yönelme gayreti, yerelde ortaya konulacak projeler ve Küçükçekmece halkının teveccühü ile 2019’da gerçekleşecek yerel seçimlerde Küçükçekmece’de belediyeyi kazanacağız. Biz biliyoruz ki CHP ile başka bir Küçükçekmece mümkün.”

‘BÜYÜK OLSUN, HEPİMİZİN OLSUN’

Ertaç sözlerini şöyle noktaladı: Biz, bu değişimi gerçekleştireceğimizin iddiasını en güçlü şekilde ortaya koyuyoruz. Çünkü biz bu davaya inandık, baş koyduk. Ancak, en başta da söylediğim gibi “Küçük olsun benim olsun” anlayışından uzak, “Büyük olsun hepimizin olsun” anlayışına yakınız. Bu çerçevede örgütümüzün, partimizin yönetim kademelerinin ve Küçükçekmece halkının beklentilerine cevap verebilecek, CHP’yi Küçükçekmece’de iktidara taşıyacağına inandığımız, partimizin tercih edeceği partili ve Küçükçekmeceli başka birisi olursa şahsım ve ekibim aday gösterilen kişiye maddi manevi tüm gücümüzle destek veririz.”

KATILIMCI, ÇOĞULCU, ŞEFFAF HALK BELEDİYECİLİĞİ

Rutin belediye hizmetleri yürütülürken; ihtiyaçların tespiti ve sorunların çözüm planlamasında ilçe halkımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Meslek Örgütlerimiz, Esnaf Odalarımız, Spor Kulüplerimiz, Muhtarlarımız ve Yöre Derneklerimizin fikirlerini alarak proje geliştireceğiz.

Her türlü ihtiyacı, sorunu, dileği ve çalışmayı hizmete dönüştürüp vatandaşa sunabilmek için üretken, çözüm odaklı, şeffaf, sorgulanabilir ve ulaşılabilir bir belediye olacağız.

İmar, çevre, alt ve üst yapı sorunlarının çözümünde nicelik, nitelik açısından doğru, kalıcı ve hızlı çözümler üreteceğiz. Sokaklarımız yapboz tahtasına dönmeyecek.

Kent Konseyinin işlevini güçlendireceğiz. Herkes çözümün bir parçası olacak. Küçük olsun benim olsun değil, büyük olsun hepimizin olsun anlayışını hakim kılacağız.

7’den 77’ye her ferdi hizmet sürecine katkı sunar hale getireceğiz. Şahsıma ve ekip arkadaşlarıma ilçemize hizmet etme şansı tanıyanları mahcup etmeyeceğiz.

ESNAFIN EFENDİSİ DEĞİL, YARENİ BİR BELEDİYE

Küçükçekmece benim evim. Burada yaşayan her fert komşum. İlçemiz esnafını, manavını, bakkalını, berberini, pastanesini, balıkçısını, kısacası tüm küçük esnafımızı değişen kent kültürüne karşı kollayacağız. ESNAF DOSTU BELEDİYE projemizle esnafımızın efendisi değil, yareni olacağız.

Yeni alışveriş kültürü, küçük esnafımızı Alış Veriş Merkezleri karşısında güçsüz düşürmüştür. Esnafımızı bu ve benzeri nedenlerle düştüğü sıkıntıda yalnız bırakmayacağız. Belediyemizin doğrudan hizmet alımlarında öncelikli tercihimiz bölgemiz esnafı olacak.

Semt kültürünü, mahalle sıcaklığını yeniden inşa edeceğiz. Esnafımızın rekabet şansını, hizmet standartlarını artırarak, bizden sonra da onlarca yıl aynı yerde esnaflık yapıyor olmalarına olanak sağlayacak ESNAF DOSTU BELEDİYE projemizi Esnaf Odaları’mızla işbirliği yaparak hizmete sokacağız.

Esnafımızın ruhsatlarla ilgili yaşadığı sorunlara en kısa zamanda çözüm bulacağız. Oluşturacağımız yeni hizmet akışı ile ruhsat müracaatları hızla sonuçlandırılacak.

ÇÖZÜM OTOBÜSÜ İLE HİZMET AYAĞINIZA GELECEK

Yeni dönemde halkı ayağına çağıran değil halkın ayağına giden bir belediye göreceksiniz. Rutin belediye çalışmaları dışında kalan tüm zamanımızı yardımcılarımız ve müdürlerimizle sizlerin yanında geçireceğiz. Aynı kahvede çay içecek, aynı esnaf lokantada yemek

yiyeceğiz. Ben değil BİZ olacağız...

Belediye hizmetlerini dört duvar arasında planlanan işler olmaktan çıkaracağız. Sorunları yerinde tespit etmek ve hızlı çözüm üretilebilir olanlarını anında çözmek için harekete geçeceğiz. Hızlı hizmet aracı olarak faaliyet gösterecek ÇÖZÜM OTOBÜSÜ projemizi hemen hayata geçireceğiz.

Her Cuma Halk Günü olacak. Her hafta farklı bir mahallede vatandaşlarımızla buluşacağız. Çözüm Otobüsü ile sorunları kayıt altına alacak, çözüm üretilebilir olanlar anında çözüme kavuşturulacak.

İlçemizdeki inanç farklılığı ayrımı yapmadan tüm dini tesisler ve eğitim alanlarının düzenli bakım ve temizlikleri gerçekleştirilecek. İlçemizde bulunmayan KAMU HİZMET KURUMLARI’nın ilçemize gelmesi için girişimlerde bulunacağız.

İNSAN MERKEZLİ BELEDİYE HİZMETİ

Doğumdan ölüme, düğünden cenazeye yurttaşlarımızın yanında olacağız. Mahallelerimizde kuracağımız Taziye Evleri ile önemli bir ihtiyacı gidereceğiz. Dayanışma merkezli bir belediyecilik anlayışı sergileyerek halkımızın hüznünde ve sevincinde yanında olacağız. Halk Eczanemizden ilaçlar ücretsiz alınabilecek.

İlçemizde yaşanan vefat olaylarında acılı ailemizin acısını paylaşacak, cenaze sürecinden defin sonrasına kadar komşumuzun yanında olacağız.

Mümkün olan en kısa sürede her mahalleye taziye evi kurulacak. Acılı ailelerimize taziye yemekleri belediyemiz tarafından gönderilecek. Cenazelerini memleketine götürmek isteyen yurttaşlarımıza, otobüs, yol kumanyası ve köylerinde gerçekleştirecekleri taziye yemeği desteği sunulacak.

Halk Eczanesi kurulacak. Dayanışma ve tasarruf örneği olarak örnek olacak Halk Eczanesi birimi evlerinizde kullanılmayan ilaçları toplayıp uzman ekiplerimize tasnif ettirerek eczaneye kazandıracak. Küçükçekmece Halk Eczanesi'nde reçetesini getiren vatandaşlarımıza ilaçlar ücretsiz verilecek.

ÇEKKART İLE DÜZENLİ NAKDİ YARDIM

Sosyal yardımlar ÇEKKART ile ailelere ulaşacak. ÇEKKART bir banka kartında olan tüm özellikleri taşıyacak. Sosyal yardımlarda bir elin verdiğini diğer el görmeyecek. Hiçbir ihtiyaç sahibinin onuru kırılmayacak. Halkımızın yüreğindeki merhamet ve iyiliği belediye eliyle hizmete dönüştüreceğiz.  

İnsan vicdanıyla bir bütündür. İhtiyaç sahibi tüm yurttaşlarımızın ihtiyaçlarının çözümünde hiç kimseyi diğerinden ayırmadan hizmet üreteceğiz. Halkımızın iyilik eli komşusunun sırtında olacak. İşsize iş bulmak, aşsıza aş sunmak ana vazifemiz olacak. Komşumuz açken biz asla tok yatmayacağız. Aşevimiz ihtiyaç sahibi evlere günlük sıcak yemek gönderecek.

İhtiyaç sahiplerine sosyal yardım dağıtımında Küçükçekmece ÇEKKART uygulamasına geçeceğiz. Ailenin annesine teslim edilecek ÇEKKART ile ihtiyaç sahibi yurttaşlarımız istediği yerden tekel ürünleri hariç tüm alışverişini yapabilecek.

Banka kartı özellikli ÇEKKART’a her ay düzenli olarak nakit para yatacak. Bu yöntemle bizim

yönetimimizde hiçbir yurttaşımızı iaşe kuyruklarında rencide etmeyeceğiz.

ÜCRETSİZ AMBULANS VE ACİL SAĞLIK HİZMETİ

İlçemiz dahilinde bize ulaşan her türlü ihtiyaç durumunda derde derman, yaraya merhem olacağız. İlçemizde ikamet eden tüm yurttaşlarımıza ücretsiz  Ambulans ve Acil Sağlık Yardım Hizmeti verilecek. ÇEKKART sahibi yurttaşlarımız bu hizmeti Türkiye’nin neresinde olursa olsun ücretsiz alacaklar.

İlçemizde yaşayan; şehit ailelerine, yetimlere, engellilerimize, ihtiyaç sahiplerine, yaşlılarımıza, şiddet mağduru kadınlarımıza, sokak çocuklarına ve uyuşturucu madde bağımlısı gençlere uzanan destek kapısı olacağız.

Yaşlı Bakımevleri ile kendi ihtiyaçlarını görebilen kimsesiz yaşlılarımıza sağlıklı bir yuva olacağız. EVDE BAKIM hizmeti ile yatağa bağlı ya da kimsesiz yaşlı ve hastalara evde tansiyon, şeker ölçümü, iğne, pansuman gibi düzenli sağlık kontrolü hizmeti verilecek.

Şiddet mağduru kadınlarımızın yanında olacağız. Kadın Sığınma Evimizin standartlarını daha da iyileştireceğiz.

AMBULANS hizmetimizle acil durumlarda yurttaşlarımıza ücretsiz hizmet vereceğiz. Hiç kimse kendini ÖTEKİ ve KİMSESİZ hissetmeyecek.

KARDEŞ ÖĞRENCİ, KARDEŞ AİLE PROJESİ

Küçükçekmece’de yaşayan herkes bir birinin dostudur.  İMECE kültürünü yeniden inşa edeceğiz. Vereceğimiz kurumsal destek ve organizasyonla KARDEŞ ÖĞRENCİ ve KARDEŞ aile projelerini hayata geçireceğiz.  Aileler arası dostluk köprüleri kurulacak.

Anadolu’dan kopup büyük şehirlerde yaşamaya başlayan bizlerin unuttuğu belki de en önemli kavram İMECE. İlçemizde bu kavramı yeniden inşa edeceğiz. Gerçekleştireceğimiz etkinlik ve projelerle dayanışma ruhunu halkımıza yayacağız.

KARDEŞ ÖĞRENCİ projemiz kapsamında imkanı olan ailelerimizin çocukları ile imkanı kısıtlı ailelerimizin çocukları arasında kardeşlik köprüsü kuracağız. Kardeş öğrenci edinen yüreği büyük miniklerimiz edindikleri ihtiyaç sahibi kardeşlerinin bir yıllık eğitim ve giyim ihtiyaçlarını karşılayarak

onların mutluluğunda paydaş olacaklar. KARDEŞ AİLE projemiz kapsamında ise imkanı olan ailelerimizi, kardeş aile olduğu ailelerimizin bir yıllık gıda ihtiyaçlarını karşılayacaklar.

KADINLARIMIZA POZİTİF AYRIMCILIK

Kadınlarımız hayatımızdaki en muhterem varlıklarımız. Bu bilinçle hareket ederek onların sosyal hayata entegresi, kişisel becerilerinin üretime dönüştürülmesinin yanı sıra; anne-çocuk sağlığı konusunda hizmetler sunarak onların beden ve ruh sağlığına katkı sunacağız. 

Çalışan annelerimizin en önemli problemi mahallesinde bir kreşin olmaması. Her mahalleye tam zamanlı bir KREŞ projemiz kapsamında bu sorunun çözeceğiz. Ayrıca annelerimizin gün içerisinde acil ihtiyaçları olduğunda çocuklarını bırakabilecekleri yarı zamanlı hizmet sunan kreşler kuracağız.

Anne adaylarımıza hamilelik ve annelik psikolojisi başta olmak üzere, bebek sağlığı, kilo yönetimi, çocuk yetiştirme gibi konular olmak üzere, bir çok alanda destek hizmeti sunacağız.

Ev kadınlarımızın üretime katılımlarını sağlamak için faaliyete sokacağımız ÜRETİM ATÖLYELERİ  ile ev hanımlarımız üretime katılarak, evlerine ek bir gelir götürme fırsatı yakalayacak. Belediye hizmetlerinde kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağız.

KÜÇÜKÇEKMECE’DE TÜM ENGELLER KALKACAK

Küçükçekmece Bedensel Engelliler Meslek Yüksek Okulu ile tüm Türkiye’ye örnek olacağız. Tüm belediye hizmetlerimiz ve yatırımlarımız engelli yurttaşlarımızın yaşamını rahatlatacak şekilde sunulacak. ENGELSİZ BİR KÜÇÜKÇEKMECE Türkiye’ye örnek olacak.

Bizim için hayat, ‘Herkes için eşit hizmet’ anlayışında başlıyor. Bu çerçevede ilçemiz için vizyon ve misyon açısından önemli bir adım atacağız ve  KÜÇÜKÇEKMECE BEDENSEL ENGELLİLER MESLEK YÜKSEK OKULUNU kuracağız. İlçemizde yaşayan ve ülkemizin dört bir yanından gelecek engelli kardeşlerimiz bu okulumuzda eğitim görecekler.

Engelli kardeşlerimizi meslek sahibi yapmak ve onların yaşam standartlarını yükseltmek amaçlı yürüteceğimiz projelerimizle ilçemizi insani açıdan da marka yapacağız.

İlçemizde yaşayan engelli yurttaşlarımız belediye hizmetlerini almada pozitif öncelik hakkına sahip olacaklar. Engelsiz bir Küçükçekmece’ye kavuşacağız. 

AQUA SU OYUNLARI PARKI

Çocuklarımıza sözümüz var. Çocuklarımızın geleceği bizim için öncelik taşıyan bir alan. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak için var gücümüzle çalışacağız. Çocuklarımızın beden ve ruh sağlığının gelişiminde öncü rol oynayacağız.

KÜÇÜKÇEKMECE ÇOCUK BELEDİYE MECLİSİNİ oluşturacağız. Küçükçekmece Çocuk Belediye Meclisi’nde yer alan çocuklarımız kendi belirledikleri projeleri bizimle paylaşacaklar ve hayata geçirme imkanı bulacaklar.

ÇOCUK EĞİTİM VE SPOR MERKEZİ kurularak, çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını geliştirici çalışmalar yapacağız.

AQUA SU OYUNLARI PARKI yapılacak. İlçemizdeki tüm öğrencilerimiz buradan ücretsiz olarak yararlanacak.

Bize göre tatile gitmek her çocuğumuzun hakkı. İlçemizdeki ÇEKKART sahibi ailelerimizi gruplar halinde çocukları ile birlikte ücretsiz tatile göndereceğiz. İlçemizdeki üstün zekalı çocukların eğitim sponsoru olacağız.

BİLİNÇLİ, ÇAĞDAŞ, ÇEVRECİ KENTLEŞME

İlçemizin en önemli sorunu imar, plan, kentleşme ve buna bağlı olarak ortaya çıkan altyapı üst yapı sorunları. Küçükçekmece’nin kentleşme profili yeniden çıkarılacak. Kentsel değişim ve dönüşüm projelerinde yerinde yenileme desteklenecek. İlçemizde olası bir deprem için yeni deprem toplanma alanları süratle belirlenecek.

Başta Yarımburgaz mahallemiz olmak üzere imar, tapu, mülkiyet hakkı vb. hukuki sorunları bulunan mahallelerimizde vatandaşın lehine çalışmalar yürüteceğiz. 

Kentsel dönüşüm ve değişim projelerinde yurttaşlarımızın sağlam, çağdaş, çevreci, huzurlu yerleşim alanları içinde yaşamlarını sürdürebilmelerinin önünü açacağız. Bu konuda tüm kamu kurumları ile işbirliği yapmaktan geri durmayacağız.

Deprem uzmanları önümüzdeki 50 yıl içerisinde kentimizde büyük ölçekli bir deprem olma riskini her zaman belirtiyorlar. Bu çerçevede ilçemizde risk grubuna giren yapı stoğunun yenilenmesi için gerekli çalışmaları uzmanlar ve üniversitelerle işbirliği yaparak ivedilikle gerçekleştireceğiz. Kentleşme sorununa vizyoner bir bakış açısı ile yaklaşacağız.

EVCİL HAYVAN MİSAFİRHANESİ

Biz kendimizi ilçemiz sınırları içinde varlığını sürdüren her canlıdan sorumlu hissediyoruz. Sokak hayvanları ile ilgili bakım, rehabilitasyon ve sahiplendirme projelerimiz ile onları sahipsiz bir hayvan olmaktan çıkarıp hayatımızın içinde bir ‘CAN’ haline dönüştüreceğiz. EVCİL HAYVAN MİSAFİRHANESİ ile kısa süreli bakım hizmeti sunacağız.

Sokaklar da sahipsiz olarak yaşamlarını sürdüren dostlarımızı, sokakta yaşayan bir hayvan olarak değil, hayatımızın merkezinde bir CAN olarak göreceğiz.

Onlara doğal seleksiyon içerisinde yaşamlarını sür-dürebilecekleri bakım, rehabilitasyon ve sahiplendirme programı uygulayacağız. Projelere ilgili STK ve hayvan sever gruplarını paydaş yapacağız.

Evcil hayvan besleyen yurttaşlarımızın, tatil, düğün, yemek, sinema gibi sosyal ve kültürel zaman geçirmek istedikleri ya da hastane, cenaze gibi acil ihtiyaç durumlarında can dostları evcil hayvanlarını güvenle emanet edecekleri bir EVCİL HAYVAN MİSAFİRHANESİ kuracağız. Böylece yurttaşlarımız evcil hayvanlarıyla gidemeyecekleri yerlere gidebilecek, gözleri arkada kalmayacak.

GENÇLİK GELİŞİM KAMPI

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ruhsal ve bedensel disiplinlerini nasıl kazanacaklarını öğrenecekleri, öğrenirken dolu dolu ve eğlenceli zaman geçirecekleri GENÇLİK KAMPI ilçemiz sınırları içerisinde belirlediğimiz lokasyonda gerçekleşecek. her yıl 100 bin gencimiz bu kamplarımızdan ücretsiz yararlanacak.

12-25 arası genç kardeşlerimizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle zamanlarını değerlendirebilecekleri GENÇLİK GELİŞİM KAMPINI ilçemize kuracağız.

Belirlediğimiz lokasyonun doğal dokusunu bozmadan “KÖSTEBEK EV’ modelinde hazırlanacak olan kampımıza katılan gençlerimizin tüm kamp giderleri belediyemiz tarafından karşılanacak.

Arkadaşlık, dayanışma, yardımlaşma, iyi ahlak, madde ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele eğitimi gibi birçok konuda gençlerin bilinçlendirileceği

kamplar tüm yıl boyunca devam edecek. Kamptan yılda yaklaşık 100 bin gencimiz yararlanacak.

İlçemize kazandıracağımız KIZ YURDU ve MİSAFİRHANE ile üniversitede okuyan öğrencilerimizin önemli bir ihtiyacını karşılayacağız.

KÜÇÜKÇEKMECE BİLİM VE EĞİTİM KAMPÜSÜ

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Küçükçekmece BİLİM VE EĞİTİM Kampüsü’nü kuracağız. Kampüs bünyesinde Anadolu

Lisesi, Fen Bilimleri Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Spor Akademisi, Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, Kütüphane, Engelliler Meslek Yüksek Okulu ve Küçükçekmece Üniversitesi bulunacak. 

Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha güzel şartlarda eğitim alması önceliğimiz olacak. Mahallelerimize ihtiyaç çerçevesinde yeni okul ve derslik kazandıracağız. İlk ve orta öğretim kurumlarımızın fiziki şartlarının daha da iyileştirilmesinde ilgili kamu birimlerimizle işbirliği içinde olacağız.

Geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi asosyal hale getiren, çağın vebası teknoloji bağımlılığından kurtaracak, sosyal ve kültürel yönden gelişmelerine katkı sunacak proje, yatırım ve faaliyetler üreteceğiz. Eğitim alanında vereceğimiz tüm hizmetler birinci sınıf titizlikte olacak.

Gençlerimiz için kuracağımız Küçükçekmece Bilim ve Eğitim Kampüsü ile yaşamın her alanında Türkiye’ye yön verecek gençlerimizi yetiştireceğiz.

KÜÇÜKÇEKMECE GÜZEL SANATLAR LİSESİ

“Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” diyen Atamızdan aldığımız şiarla hareket edeceğiz. Küçükçekmece Kültür ve Sanat çalışmalarında İstanbul’un en gözde ilçesi olacak. İlçemize GÜZEL SANATLAR LİSESİ’ni kazandıracağız. Burada yetişecek gençlerimiz ülkemizi uluslararası alanda temsil edecek.

Sosyal ve kültürel hayat, bir toplumun gelecek perspektifinde en önemli etkendir. Ruhsal zenginliğimizi artıracak, çocuklarımızın ve gençlerimizin gelecek vizyonunu değiştirecek bir Kültür-Sanat planlaması yapacağız.

Etkinlik ve aktivitelerde, tüm kültürel projelerde her kitleyi göz önünde bulunduracağız. Yerel kültürlerden uluslararası düzeye kadar sanatın her alanında öncü bir rol üstleneceğiz.

Ulusal ve uluslararası düzeyde dostluk köprüleri kurduracak festivallerin yanı sıra, çocuklarımızın sanatsal alanda gelişimi için eğitim alanları üreteceğiz.

Küçükçekmece Güzel Sanatlar Lisesi’ni kuracağız. Hepimizin gururu olacak geleceğin sanatçıları Küçükçekmece’den yetişecek.

KÜÇÜKÇEKMECE’YE PROFOSYONEL SPOR KULÜBÜ

Sağlıklı bir nesil, mutlu ve huzurlu bir gelecek için sporun her dalına ve ilçemizdeki Amatör Spor Kulüplerimize büyük destek vereceğiz. Küçükçekmece’mizin profesyonel bir kulübe kavuşması için ne gerekiyorsa yapacağız. Atamızın söylediği gibi “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur”

Küçükçekmece’de sağlıklı bir nesil ve huzurlu bir gelecek için; her yaşta insanımızın, istediği herhangi bir dalda spor yapabilmesine imkan verecek alanlar üreteceğiz.

Yaz ve Kış Spor Okulları aktivite çalışmalarımıza ilçemizde bulunan Amatör Spor Kulüplerimizi paydaş yapacağız. Böylece hem kulüplerimiz için bir gelir kaynağı oluşacak hem de çocuklarımız kendi mahallelerindeki kulüpte bu eğitimleri alabilecekler. Kulüplerimize sunacağımız desteklerle onların başarılarına eşlik edeceğiz.

İlçemize en kısa sürede PROFESYONEL bir SPOR KULÜBÜ kazandıracağız.

Geleneksel hale getireceğimiz mahalleler arası spor müsabakaları ve gençlik festivali ile gençlerimiz arasında dostluk köprüleri kuracağız.

PARKLARIMIZA MEYVE BAHÇELERİ KURACAĞIZ

İlçemizi betonlaşmanın esiri yapmayacağız. İhtiyaca uygun yeşil alan, ağaçlandırma, meyve bahçeleri ve otopark/park projelerimiz ile şehrin karmaşasını huzura dönüştüreceğiz. Çevreye ve yeşile duyarlı bir nesil yetişmesi için okullarımızda bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapacağız.  Modern ve çağdaş bir kent düzeni kuracağız.

Geliştireceğimiz yeni projelerle kişi başına düşen yeşil alan miktarını artıracağız. Yeni sosyal donatı, dinlenme, park ve yeşil alanlar kazandıracağız. Mevcut park ve yeşil alanların bakımlarını periyodik bir şekilde özenle gerçekleştireceğiz.

Atıl durumdaki kamusal alanları şok uygulamalarla ilçemizin iklim dokusuna uygun bir şekilde yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. İlçemiz meyve bahçelerine ve tematik parklara kavuşacak. İlçemizde birkaç yıl içinde  dalından meyve yiyebilir hale geleceğiz.

Prestij cadde ve sokaklarımızda özel yeşil alan uygulaması yapacağız. İlçemizin birçok noktasında yaşanan otopark problemini kökten çözecek kalıcı projeler ortaya koyacağız.

TEMİZ, ÇEVRECİ ve BİLİNÇLİ BİR KÜÇÜKÇEKMECE

Temiz toplum, temiz çevre anlayışını hakim kılacağız. Çağdaş, temiz, huzurlu bir yaşam için, insan merkezli bir yönetim anlayışının hüküm süreceği ilçemizde, doğal yaşam ile kent yaşamını buluşturacağız. Sokakları temiz, caddeleri temiz, mahalleleri temiz, parkları temiz, pazarları temiz bir ilçe portresi oluşturacağız.

İlçemizin rutin temizlik hizmetleri en güzel şekilde yerine getirilecek. Biz asıl dikkatimizi kirletmemeye yönelik bilinçlendirme çalışmalarına vereceğiz. Çünkü kirletmemek temizlemekten daha ekonomiktir.

İlçemizdeki anaokullarımızdan başlamak üzere tüm eğitim kademelerindeki çocuk ve gençlerimizi, mahalle sakinlerimizi STK’lar ve partner kurumlar aracılığıyla bilinçlendirme çalışmaları yapacağız.

Çöpü kaynağında ayrıştırarak hem maliyeti azaltacağız, hem de ekonomiye kazandırılacak atıkları geri dönüşüm merkezimizde değerlendireceğiz. Çöp toplama, nakletme ve depolama çalışmalarında yapacağımız değişiklikle ilçemizi daha steril ve hijyenik hale getireceğiz. Eski usul konteynerleri daha hijyenik, pratik ve ekonomik yeni bir sisteme geçireceğiz.

ENGİN ERTAÇ KİMDİR?

1970 yılında Bitlis’te doğdu. Ailesi Engin Ertaç 7 yaşındayken İstanbul Küçükçekmece’ye yerleşti. Küçük yaştan itibaren çalışmaya başladı. Kimi zaman duraklarda su, kimi zaman trenlerde simit sattı, kimi zaman ayakkabı boyadı.

Yaşı ilerledikçe meslekler de değişmeye başladı. Minibüs şoförlüğü ile hayatını kazanırken askere gitti. Askerlik dönüşü evlenen Ertaç bir süre daha minibüs şoförlüğüne devam etti. Beşiktaş sevdalısı olan Ertaç minibüs şoförlüğü yaptığı yıllarda Beşiktaş stadı önünde kapıların açıldığı son 15 dakika için çok bekledi.

Daha sonra abisi ile birlikte ERTAÇ Turizmi kurdular. Otobüs ve Servis İşletmeciliği işinde gayretli ve disiplinli çalışmalarıyla kısa sürede başarı elde ettiler. Engin Ertaç sevdalısı olduğu Beşiktaş’ın maçını izlemek için son 15 dakikayı beklediği günlerden işadamı kimliğiyle Beşiktaş’a hizmet ettiği yeni bir döneme girmişti.

1999 yılında Beşiktaş Spor Kulübüne hizmet için futbol ve diğer branşlara otobüs tahsis eti. Engin Ertaç Beşiktaş Alt Yapı Paf Takım Başkanlığında 6 yıl görev yaptı.

Halen Küçükçekmece’de faaliyet gösteren şirketleri ve 1000’in üzerinde çalışanıyla iş hayatında başarılı bir grafik çizen Engin Ertaç sosyal konulara duyarlı kişiliği nedeniyle siyasi çalışmalara da ağırlık vermeye başladı.

Demokrasiye inanan, Cumhuriyet değerlerine bağlı bir baba tarafından yetiştirilmiş olan Engin Ertaç daha küçük yaşlarda CHP ile tanışmıştı. Siyasi çalışmalarına da

CHP’de başladı ve partisine her alanda hizmet etti.

2014 yerel seçimlerinde İBB ve Küçükçekmece  Belediye Başkanlık seçimlerinde aktif çalıştı. Adalet Yürüyüşü sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir adım arkasında Ankara’dan İstanbul’a tüm yolu eksiksiz yürüyen isimler arasında yer aldı.

Sivil Toplum Kuruluşları’na destekleriyle de tanınan Ertaç 24 Haziran seçimlerinde İstanbul 3. Bölge’den 21. sıra Milletvekili Adayı oldu.

Bilal ÇIĞRIM / Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi