Kahvaltı programının ilk konuşmasını yapan İyi Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Fatma Çolak yaklaşan yerel seçime yönelik, “Küçükçekmece'mizde zor bir mücadelenin bizi beklediğinin farkındayız. İyi Parti Küçükçekmece İlçe Teşkilatı olarak tüm zorluklara hep birlikte göğüs gereceğimize inancım sonsuzdur.” Sözlerini sarf etti. “ Bu Ülke neşesini kaybetti” diyen Fatma Çolak “Cesaret ve neşe bulaşıcıdır. Biz önce neşemizi bulacağız. Ardından bu sinerji ile cesaretimizi toplayacağız ve bu ülkeyi kadınımız, erkeğimiz, yaşlımız, gencimiz ve çocuklarımızla daha iyi daha güzel bir Türkiye umudumuzu hep birlikte gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Kahvaltıda konuşma yapan İyi Parti İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu yerel seçimlerde İstanbul’dan aday gösterdikleri ilçelere yönelik, “Bildiğiniz gibi İstanbul’da 14 ilçede aday göstereceğiz. Benim için zor bir konuşma çünkü Küçükçekmece’yle yaptığım bu kahvaltıda ben Küçükçekmece adayımızdan da bahsetmek isterdim. Keşke daha farklı bir sonuç, bizim beklentilerimizle doğrultulu bir netice elde edebilseydik. Fakat 14 ilçede aday gösteriyor olmamız 25 ilçede Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayını destekliyor olmamız üzerimize büyük görevler düşürüyor.” İfadelerini kullandı.

“CHP İLE YAPILAN İŞ BİRLİĞİNİN GEREKLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Teşkilat üyelerine, “Bu süreci değerlendirirken şu iki soruyu kendinize sorun ona göre çıkan tabloyu değerlendirin” diye seslenen Buğra Kavuncu, “ Ben adaylar konusunda çıkan bu sonucun çok doğru ve hepimizi tatmin eden bir sonuç olduğu kanaatinde değilim. İstanbul İl Başkanı olarak bunu da rahatlıkla söylüyorum. Fakat büyük resmi iyi okumak lazım. Kendimize sormamız gereken soru, biz eğer böyle bir iş birliği yapmasaydık ülkemiz açısından Türkiye açısından bu 31 Mart seçim sonuçları nasıl neticelenirdi? İkincisi, partimiz açısından nasıl neticelenirdi. Bunu iyi edit etmek lazım. Ülke menfaatleri açısından da Chp ile yapılan iş birliğinin ben gerekli ve doğru olduğunu düşünüyorum. Siyasi görüşlerimiz siyasi fikirlerimiz ayrı olabilir. Biz milliyetçi, demokrat, muhafazakâr bir partiyiz ve bundan da hiç bir zaman ödün vermeyeceğiz. Fakat bunlar kadar, su gibi hava gibi ihtiyacımız olan değerler var bu değerler Türkiye’de an itibariyle dejenere olmuş ve gelecek açısından bizleri ümitsizliğe sevk etmiş bazı karamlar var. Nedir bu kavramlar. Bunlardan en önde geleni adalet ve hukukun üstünlüğü. Adaletin ve hukukun üstünlüğünün olmadığı bir yerde arzu ettiğiniz şekilde milliyetçiliğimizi de demokratlığımızı da ve ya sosyal demokratlığımızı da yapabilmemizin, ifade edebilmemizin anlamı yok.” Dedi.

“MEVCUT İKTİDAR TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK BEKA PROBLEMİDİR.”

Kavuncu, konuşmasında “Ülkede bir beka probleminden bahsediliyor. Türkiye gerçekten bir beka problemi ile karşı karşıya. Fakat beka problemi var diyenler bence beka probleminin ta kendisi. Şuan ki mevcut iktidar Türkiye’deki en büyük beka problemidir. Bunu da herkesin önünde söylüyorum. Evet, bir beka problemi vardır. Bir ülkede eğer insanlar artık iki kutba doğru iteleniyorsa bu o ülke için aslında en büyük beka problemidir. Tekrar söylüyorum bununda en büyük sebebi iktidarın ta kendisidir”  şeklinde konuştu.

“BU BİR SAVAŞ DEĞİLDİR”

Önümüzdeki seçimlerin yerel seçim olduğunu hatırlatan Buğra Kavuncu, “Tabi bu bir yerel seçim. Biz mümkün olduğu kadar belediyecilikten bahsetmek zorundayız insanlarımızın daha mutlu daha güzel bir şekilde yaşayabileceği kentler ve kent politikalarından bahsetmek zorundayız. Konuyu ısrarla başkanlık sisteminin tekrar referandumuymuş gibi lanse edilmesi de bir oyundur bir tezgâhtır bu tuzağa da düşmemek lazım. Bu bir savaş değildir” dedi ve İstanbul’un sorunları ve sorunların çözümleri hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile hemen hemen aynı fikirlere sahip olduklarını dile getirerek Ekrem İmamoğlu’na parti olarak her türlü desteği vereceğini söyledi.

Gamze ÜNLÜ / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi